به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، اولین نشست خبری علی مرادخانی، معاون هنری وزارت ارشاد ظهر امروز برگزار شد.
وی در این نشست گفت: در بدو ورود متوجه برخی مشکلات و همچنین بدهی های فراوان شدم. در بخش هایی مانند تئاتر سنتی و تئاتر خیابانی بدهی هایی داشتیم که باید خرد خرد این بدهی ها را رفع کنیم تا به صفر برسد.
مرادخانی افزود: در بخش تعهدات نیز باید آرام آرام به آنجا برسیم که آنها را انجام دهیم؛ در مورد فعالیت هایی که باید الان انجام دهیم به دنبال فعال سازی اتحادیه های صنفی هستیم در بخش سیاست گذاری خارجی نیز برنامه های داریم.
معاون هنری وزارت ارشاد ادامه داد: ساختمان های ما نیز بسیار فرسوده اند بسیاری از ساختمان بین 57 تا 70 سال قدمت دارد مثلا در مورد تئاتر شهر بسیار شنیده اید بنابراین آسیب شناسی ساختمان ها نیز جزو فعالیت ها ما است در تمام استان ها نیاز به فعالیت های حوزه تئاتر داریم در تمام این استان ها نیاز به هنرستان هست که در بحث آموزش تئاتر نیز فعال شوند.
وی در ادامه گفت: فعلا به این رسیده ایم که شرایط حاکمیتی شرایط دولتی و مالی معاونت فرهنگی کجا است روز اول که آمدم به من گفتند حدود 215 پرسنل زیاد دارید طبیعی است که هرچه تعداد پرسنل زیاد شود از بازده کار می کاهد اگر بتوانیم امکانات موجود را از سمت پرداخت حقوق به سمت برنامه ها ببریم سود می کنیم.
مرادخانیوی در بخش پایانی صحبت هایش گفت: امیدوارم به گونه ای کار کنیم که یک امید و نشاط در بین هنرمندان افزایش یابد ما رقیب بخش های مختلف نیستیم رفیق آنها هستیم سعی خواهیم کرد با کمک عقل جمعی هنرمندان با کمک نظرات رسانه ها فضا را پیش ببریم.
در ادامه مرادخانی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد:
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر مایملک شاه آبادی معاون سابق هنری وزارت ارشاد گفت: ما در این مدت تلاش می کنیم بخش های مختلفی که به معاونت هنری اضافه شده را تجمیع کنیم اگر مواردی به معاونت اضافه شده است که نیازی به آنها نداریم آنها را مرجوع می کنیم.
وی همچنین در خصوص مدیران معاونت هنری گفت: با مدیران بسیاری صحبت کردیم با دوستان که صحبت می کردم می گفتند از ما گذشته و ما را وارد این بازی ها نکنید همگی در خصوص مشکلات پیش رو و کمبود بودجه صحبت می کردند البته به مدیرانی رسیده ایم و زمانی که قطعی شدند آنها را اعلام می کنیم روز اول به آقای جنتی گفتم ما باید دوسال کار کنیم تا به نقطه صفر برسیم بعد از آن باید کارهای خودمان را آغاز کنیم.
مرادخانی در پاسخ به سوال دیگری گفت: وقتی بدهکار باشید برنامه های شما را تحت تأثیرقرار می دهند ما به دنبال این هستیم تا تعهد جدید ایجاد نکنیم این یعنی از منابع موجود استفاده کنیم چندی قبل دو میلیارد تومان توانستیم برای معاونت هنری دست و پا کنیم که از آن 700 میلیون به تئاتر سنتی دادیم تجربیات من به من می گوید باید به دنبال منابع جدید باشیم زیرا بسیاری از بخش ها و فعالیت ها به علت کمبود بودجه های مالی تعطیل شده اند. سال هاست در کتابخانه موزه هنرهای معاصر یک کتاب جدید هم خریداری نشده من امسال تلاش می کنم بدهی ها را در اولویت قرار دهم مثلا ارکستر سمفونیک از وزارت ارشاد شکایت کرده است و اگر ما بدهی خود را پرداخت نکنیم جریمه خواهیم شد. پس از آنکه بدهی ها صاف شد باید برویم ارکست سنفونیک تهران را دوباره احیا کنیم.
مرادخانی در خصوص اجرا نشدن برخی ارکست ها در شهرستان ها گفت: در استان ها یک شورای تأمین وجود دارد که آنها وقتی بخواهند برنامه اجرا کنند باید با آنجا هماهنگ کنند یک وقت مشکل از خود ماست و یک وقت از شورای تأمین مشکل ایجاد می شود اما در مورد مدیران استانی وزارت ارشاد باید گفت: آنها باید فضای کلی فعالیت های ارشاد را بپذیرند مثلا نمی شود یک نفر مدیر ارشاد باشد اما اصلا موسیقی را قبول نداشته باشد اگر اصل فعالیت های وزارت ارشاد را قبول داشته باشد در خصوص جزئیاتش می توان بحث کرد اما تا آنکه مدیرانی جایگزین شوند تا با نظرات ما هم سلیقه باشند طول می کشند.
وی در خصوص جشنواره ها گفت: تعداد جشنواره ها بسیار زیاد است من خودم نسبت به برخی از جشنواره ها توجیح نیستم ما باید فکر کنیم تا این جشنواره ها از این شکل دربیایند جشنواره های کوچک باید شکل بگیرد و ما در آنها شرکت کنیم و از آنها حمایت کنیم.
مرادخانی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص لغو مجوز نمایش سقوط از ارتفاع پست گفت: ما در این موارد دخالت نمی کنیم فقط مثلا در موقع محرم و صفر اگر ببینیم کاری متناسب با این دوره نیست پیشنهاد می کنیم که کارهای اجرا شود.
وی همچنین در رابطه با کارگروه مدل و لباس و جشنواره های آن گفت: به دلایلی در معاونت هنری مد و لباس وارد شده است در ساختار معاونت ها بیش از پنج اداره کل نباید باشد برنامه ریزی را از ما جدا کردند و بخش آموزش نیز از همه جا جمع شد و ذیل ما قرار گرفت البته این در جهت کوچک کردن دولت بود اما تجمیع بخش آموزشی در معاونت هنری محل تأمل است حوزه مدل و لباس نیز این گونه بود در زمینه جشنواره های که برگزار شده که چندان هم مورداستقبال قرار نگرفت باید گفت به سلایق اجتماعی مردم نزدیک نبود امسال جشنواره برگزار می شود اما سعی می کنیم به سلیقه مردم نزدیک شود.
مرادخانی در پایان در خصوص نشان دادن آلات موسیقی در رسانه های تصویری و صداوسیما گفت: آرام آرام نشان دادن سازها در رسانه های تصویری تسهیل می شوند الان در تمام رسانه های تصویری به جز صداوسیما نشان دادن سازها مشکلی ندارد در صداوسیما نیز این حرکت شروع شده و ما می توانیم در این خصوص صحبت کنیم.
لازم به ذکر است، اولین نشست خبری معاونت هنری وزارت ارشاد با حضور مرادخانی بی حاشیه نبود اکثر خبرنگاران که فرصت سوال داشتند از طیفی خاص بودند و حتی خبرنگار فارس از دعوت نشدن خبرنگاران آن رسانه به این نشست خبری شکایت داشت.