حسن هانی زاده در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در ارزیابی مذاکرات ایران با گروه 1+5 به اعتراف نمایندگان این کشورها در به رسمیت شناختن حق غنی سازی برای جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: واقعیت آن است که جمهوری اسلامی در حوزه هسته ای با تلاش دانشمندان خود به سمت قابل قبولی حرکت کرده است و اکنون تعاملات سازنده ای را با جامعه جهانی در پیش گرفته است.
وی به برداشته شدن تحریم ها اشاره کرد و گفت: این توافقنامه در یک روند موجب می شود که تحریم ها برداشته شده و از سویی باعث می گردد دارایی های بلوکه شده ایران در غرب آزاد شود که مجموعه این عوامل نشان می دهد، تیم دیپلماسی ایران توانسته است طرف مقابل خود را قانع کند.
کارشناس مسائل سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که ارزیابی اش از مابهازای توافقات ایران با گروه 1+5 چه خواهد بود، اظهار داشت: در واقع امضای شش وزیر در این موافقت نامه به همراه امضای مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، منافع اجرایی را برای دو طرف خواهد داشت؛ ضمن آن که جمهوری اسلامی ایران اکنون از همه نوع تلاش برای شفاف سازی برنامه هسته ای خود استفاده کرده تا غرب بهانه ای برای ایجاد تحریم یا اعمال فشار سیاسی و اقتصادی نداشته باشد.
هانی زاده ادامه داد: در واقع می توان این امر را به مثابه فرصتی که ایران به غرب داده است، دانست و باید بگوییم که در واقع این آزمونی برای راستی آزمایی گروه های 1+5 خواهد بود که تا چه حد به معاهدات پایبند هستند.
وی در پایان با اشاره به تلاش رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی برای ایجاد مداخله در روند هسته ای ایران گفت: این گروه تلاش کردند تا در روند تصویب این توافقنامه اعمال نظر کنند، در حالی که اکنون برخورداری ایران از حق غنی سازی از سوی گروه 1+5 به رسمیت شناخته شده است.