معاون بهداشتی وزارت بهداشت گفت: 19 درصد افراد از فشار خون خود اطلاعی ندارند و زمانی که افراد سلامتی خود را از دست میدهند به وجود فشار خون پی میبرند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر علیاکبر سیاری در جمع خبرنگاران چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران که در سالن دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد گفت: اصلاح سبک زندگی مهمترین اقدامی است که باید صورت بگیرد و برای پیشگیری و درمان اقداماتی را باید از هم اکنون آغاز کنیم.
وی افزود: 24 میلیون نفر از افراد چاق جمعیت بالای 20 سال کشور را تشکیل میدهند این افراد برای اینکه از چاقی خود مطمئن شوند باید وزن و قد خود را اندازهگیری کنند.
سیاری گفت: اگر پدیده تقسیم وزن بر قد بین 18 تا 25 بود چاقی آنها طبیعی است و اضافه وزن ندارند و در صورتی که بین 18 تا 30 بود آنها دچار اضافه وزن هستند و هنگامی که این رقم بالای 30 بود افراد دچار چاقی هستند و متاسفانه این چاقی در کودکان مشاهده میشود.
وی با اشاره به آمار چاقی در کودکان و سالمندان گفت: چاقی در کودکان حدود 20 درصد است و 50 درصد سالمندان نیز به این عارضه مبتلا هستند و متاسفانه چاقی در تهران بیشتر مشاهده میشود.
سیاری در ادامه بیان کرد: شهرنشینی، تغذیه و کم تحرکی قند و چربی خون را افزایش میدهد و به همین علت ما باید به شهرهای بزرگ بیشتر مراقب افراد چاق باشیم.
این معاونت بهداشت وزارت بهداشت گفت: افرادی که فکر میکنند دچار چاقی شدهاند حتما باید دور کمر خود را اندازه بگیرند و در صورتی که دور کمر آنها 90 سانت بود این افراد در معرض چاقی هستند و در صورتی که دور کمر 95 سانت بود چاقی آنها خطرآفرین است.
وی افزود: افرادی که دور کمر بالای 95 سانت دارند زودتر دچار سکته قلبی میشوند و این افراد برای جلوگیری از سکته قلبی باید روزانه نیم ساعت ورزش کنند.
وی در مورد ضربان قلب بیمارانی که دچار چاقی هستند گفت: ورزش این افراد باید به صورتی باشد که ضربان قلبشان به 220 برسد و افراد عرق کنند و این پیادهروی باید سریع و تند باشد.
وی تصریح کرد: میزان تحرک در جامعه خیلی کم است و این باعث شده است که علاوه بر چاقی فشار خون نیز در افراد افزایش یابد.
سیاری با اشاره به آمار مبتلایان به فشار خون گفت: 19 درصد افراد دچار فشار خوناند و متاسفانه از فشار خون خود اطلاعی ندارند و زمانی این آگاهی را به دست میآورند که از دست میروند.
وی در ادامه گفت: 91 درصد مرگومیرها به دلیل فشار خون است و متاسفانه فشار خون قالبا نادیده گرفته میشود.
وی با اشاره به آمار دیابت در کشور گفت: 5 تا 10 درصد افراد دچار دیابت هستند که این دیابت آنها را در معرض بیماریهای متفاوتی قرار میدهد و عمر افراد را کاهش میدهد دیابت و افزایش چربی منجر به سکته در افراد میشود و افراد چاق باید از چربیها غیراشباعشده استفاده کنند.
معاونت بهداشتی وزارت بهداشت در خصوص پیشگیری از پوکی استخوان گفت: ورزش و تحرک افراد میتواند عامل اساسی و مهمی برای پیشگیری از پوکی استخوان باشد متاسفانه در حال حاضر 40 درصد خانمها و 30 درصد آقایان دچار پوکی استخوان هستند.
وی در خصوص استفاده از شیر لبنیات در جوانان و افراد معمولی توصیه کرد: جوانان در روز بهتر است 1200 گرم و 800 گرم افراد معمولی (در سنین 25 تا 40 سالگی) از این منابع غذایی استفاده کنند.
سیاری با اشاره به کاهش مصرف شیر در کشور تاکید کرد: ما به دولت توصیه کردیم که یارانهای را مخصوص مصرف شیر و لبنیات اختصاص دهند و خوشبختانه اقداماتی را در مدارس کشور آغاز کردند.
وی در مورد تاثیر تحرک بر سرطانها گفت: تحرک میزان سرطان ریه، پروستات و کلم را کاهش میدهد و افراد کمتر دچار افسردگی میشوند.
معاونت بهداشتی وزارت بهداشت با اشاره به مصرف سبزی ومیوهجات گفت: روزانه افراد باید 5 نوبت از سبزی و میوهجات استفاده کنند البته سبزی و میوهجات که سم و میکروبی نداشته باشد.
سیاری با اشاره به تاثیر نداشتن آگاهی بر چاقی گفت: نقش اصلی را در مورد چاقی آگاهی دادن به بیمار و افراد بازی میکند و با آگاهی دادن به مردم میتوان از فشار خون چربی دیابت سکته نارسایی تنفسی پیشگیری کرد.
وی در پایان گفت: عامل اصلی چاقی کمتحرکی است که رادیو و تلویزیون نقش اصلی را در کمتحرکی افراد بازی میکنند و کامپیوتر نیز در کنار اطلاعرسانی نقش مخربی میتواند بر روی سلامت افراد داشته باشد.