به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»،مدتی پیش خبری مبنی بر توزیع بازی «Blacklist» در گیمنتها منتشر شد که براساس نتایج پیگیریهای خبرنگار این رسانه قرآنی، هیچ یک از نهادهای بنیادی مسئولیت این امر را برعهده نگرفت.
در این بین، بسیاری از رسانههای غیرتخصصی هم از این بازی با نام «ترور روحانی» یاد میکردند تا به نوعی تعداد بازدیدکنندگان خود را افزایش دهند در حالی که نسخه جدید بازی Splinter Cell با عنوان Blacklist، بخش دیگری از پروژه ایرانهراسی و معرفی ایران به عنوان محور شرارتهاست.
این بازی ضدایرانی درباره فرمانده نیروی قدس ایران به نام «روحانی» است که کماندویی آمریکایی برای مأموریت تروریستی وارد ایران میشود. درواقع این کماندو قصد یک سری مأموریتهای خرابکاری را در ایران دارد این بازی. چندین ماه پیش از انتخابات ریاستجمهوری ایران، تولید شده است.
از آنجا که متولی صنعت بازیهای رایانهای، برعهده بنیاد ملی بازیهای رایانهای به مدیریت بهروز مینایی است، اولین پیگیریها را از این مقام مسئول انجام دادیم. مینایی در پاسخ به پیگیریها عنوان کرد که توزیع این بازی رایانهای، ممنوع اعلام شده است و هیچکسی اجازه پخش و انتشار آن را ندارد. اما مسئولیت جمعآوری آن از گیمنتها برعهده بنیاد ملی بازیهای رایانهای نیست؛ بلکه «ستاد حمایت و صیانت از محصولات فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» باید اقدامات لازم را انجام دهد.
در ادامه پیگیریها بنا به گفته مینایی، با سعید جابریانصاری، دبیر ستاد حمایت و صیانت از آثار فرهنگی، هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفتوگو کردیم؛ وی ضمن اظهار نارضایتی از وضعیت موجود حوزه بازیهای رایانهای عنوان کرد که نظارت بر گیمنتها زیر نظر اتحادیه لوازم ورزشی است و از نظر وی این واگذاری از اول عملی غیرتخصصی بوده است و باید بر عهده بنیاد ملی بازیهای رایانهای باشد.
در این شرایط کار بسیار سخت شده بود، این موضوع باورنکردنی بود که چرا باید گیمنتها که در آن کاربران به بازیهای رایانهای میپردازند، به جای آنکه زیر نظر بنیاد ملی بازیهای رایانهای باشد، در حوزه نظارتی اتحادیه لوازم ورزشی باشد. اتحادیهای که هیچ ارتباطی به بازی ندارد.
از آنجا که ریاست اتحادیه لوازم ورزشی تهران برعهده محمد امینزاده گوهری است، در این رابطه با وی گفتوگویی داشتیم و در نهایت متوجه شدیم که این مقام مسئول در جریان این بازی ممنوعه نیست و در پایان اعلام کرد که هیچ نامهای از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت نکردهایم. در حالی که مینایی، مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای اعلام کرده است که مسئولان امر را در جریان این بازی ممنوعه قرار دادهایم.
در حاشیه یکی از برنامههای خبری، خبرنگار ایکنا گفتوگویی در اینباره با حسن نجفیسولاری، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال انجام داد و وی در حالی که این موضوع را بیربط به مسئولیتهای مرکز دانست عنوان کرد که هیچ توافقی میان وزارت صنعت، معدن، تجارت با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر واگذاری مسئولیت نظارت بر گیمنتها به اتحادیه لوازم ورزشی تهران صورت نگرفته است و هرچه سریعتر این نظارت باید به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بازگردد.
در خبری دیگر از سوی رسانه رسمی کشور، سخنگوی قوه قضائیه درباره این بازی عنوان کرد که نمیدانم که این بازی رایانهای توزیع شده یا نه اما من هم خبر آن را در برخی از سایتها خواندم اما هنوز موضوع آن را پیگیری نکردهام.
وقتی مقام مسئول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قوه قضاییه و صنعت و معدن و تجارت نتواند پاسخی برای توزیع این بازی ممنوعه در گیمنتها داشته باشد، به نظر شما چگونه این بحث باید به نتیجه برسد؟
بازی ممنوعهای که به راحتی کاربر میتواند از فضای وب دریافت کند یا به راحتی از بازار داخلی خریداری کند، چه کسی باید پاسخگوی این موضوع باشد؟ بنابراین دستان پنهانی پشت این وضعیت قرار دارد و هرچه سریعتر باید یک نهاد دلسوز و دغدغهمند مسئولیت این نظارت را برعهده بگیرد تا فرزندان ایران در این بازی به نیت کشتن یک هموطن بازی نکنند.
به نظر میرسد اگر مسئولیت نظارت بر گیمنتها از اتحادیه لوازم ورزشی تهران به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بازگردد و نظارت با جدیت بیشتری صورت گیرد؛ قطعا بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد.
منبع: ایکنا