به گزارش گروه اشتغال «خبرگزاری دانشجو» ˈعلی ربیعیˈ چهارشنبه شب در برنامه گفت وگوی ویژه خبری با یادآوری اینکه وزارت تعاون سابق در وزارتخانه جدید به یک معاونت تبدیل شده است، افزود: این یک بخش اقتصادی اجتماعی است و تمام مسایل عدالت اجتماعی در این معاونت پیگیری می شود.
وی با بیان اینکه بحث نظام های بیمه ای از جمله امور پرداخته شده در این وزارتخانه است، ادامه داد: این بخش، از جمله اموری است که در زندگی روزمره مردم تاثیر زیادی دارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد که اگر دولت بتواند در این امور موفق شود یکی از اهداف نظام محقق شده است.
وی گفت: در 100 روز از عملکرد این وزارتخانه نخستین اقدام، رفع مشکل بخشی از صنایع در حال تعطیل بود.
ربیعی با یادآوری اینکه 50 درصد از نیروی فعال کار در کشور فاقد مهارت کافی هستند، افزود: یکی از برنامه های ما افزایش مهارت در کنار تحصیلات دانشگاهی و ایجاد اشتغال پایدار است.
وی با بیان اینکه در هشت سال گذشته حجم زیادی از پول نقد به امر اشتغال اختصاص داده شد اما نتیجه آن وجود سه میلیون بیکار در جامعه است، خاطرنشان کرد: اجازه نداریم حتی یک ریال را با سیاست آزمون و خطا به پیش ببریم و باید با برنامه ریزی مدون دراین جهت حرکت کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه در سیاستگذاری ایجاد شغل، بر زنجیره اشتغال تاکید داریم، افزود: نمی خواهیم مانند گذشته پول را به بیکاران بدهیم و بگوییم که اشتغال ایجاد کردیم. ما برای این هدف برنامه پشتیبان خواهیم داشت و اشتباهات گذشته را تکرار نخواهیم کرد.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به بحث اشتغال کمک کنیم باید از منابعی استفاده شود که با تزریق پول، منجر به ایجاد تورم نشود؛ در واقع باید سهم هر بخش در هزینه و تزریق پول مشخص شود.
ربیعی با تاکید براینکه در اشتغال باید قبل از تولید، طراحی و بازاریابی را مدنظر قرار داد تا به یک اشتغال پایدار رسید، گفت: در بحث اشتغال به گردشگری و صنایع دستی توجه ویژه ای داریم و براین اساس اعتبار خوبی نیز برای این بخش در بودجه سال 93 در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه حفظ سطح اشتغال از نخستین اولویت های این وزارتخانه است، خاطرنشان کرد: حفظ و کرامت خانواده کارگران نیز از جمله محورهای است که ما به این امر اعتقاد داریم و برای همین منظور به عنوان فرد مسوول در این وزارتخانه مشغول به کار هستیم.
به گزارش ایرنا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه امسال برای تعیین سطح دستمزد کارگران راه سختی را در پیش داریم، ادامه داد: براین اساس با شرکا و تشکل های کارگری مشورت های لازم را در این جهت خواهیم داشت و با یک نگاه به مسایل تورمی، به افزایش قدرت خرید کارگران توجه می کنیم.
ربیعی یادآورشد که تا پایان سال، برای جبران قدرت خرید بخش هایی از جامعه از جمله کارگران، بازنشستگان و مددجویان بهزیستی سبد کالایی در نظر گرفته می شود تا به بهبود وضعیت آنها در جامعه کمک شود.
وی در ادامه بر اصلاح ساختارهای بیمه ای در کشور تاکید کرد و گفت: از نخستین اقدامات ساختاری، ایجاد یک بانک اطلاعات جامع بیمه ای همراه با الکترونیکی کردن دفترچه های بیمه است.
این مقام مسوول یادآورشد: با ایجاد ستاد مبارزه با مفاسد در این وزارتخانه، جلوی برخی فسادها در برخی از شرکت های بزرگ از جمله شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی و صندوق های بازنشستگی گرفته شده است.
وی با اشاره به نزدیک شدن به روز دانشجو (16آذر) گفت: نزدیک به یک میلیون دانشجو فاقد هرگونه بیمه هستند از این رو با مبلغی اندک این دانشجویان نیز به جمع بیمه شدگان می پیوندند.