به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» به مناسبت 16آذر نشستی را با حضور علی بیانی دبیر دفتر تحکیم وحدت،علی عبدی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران، معمار باشی دبیر فرهنگی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان و شاکر دبیر فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به عنوان نمایندگان تشکلهای دانشجویی برگزار کردیم که مشروح آن به شرح زیر است:
خبرگزاری دانشجو: با عرض سلام واحترام از اینکه وقت خود را در اختیار ما قرار دادهاید، نظر خود را درباره ماهیت روز دانشجو بیان کنید و بگویید وظیفه دانشجویان در این روز چیست؟
بیانی: 16 آذر نشاندهنده عدم استکبار پذیری و استکبار ستیزی دانشجویان است
- 16 آذر نشاندهنده عدم استکبار پذیری و استکبار ستیزی دانشجویان ایرانی است و گویای این امر است که دانشجویان همواره هشدار و بیدار بودند و میدانستند که آمریکا چه اهدافی را میخواهد در سرزمینشان دنبال کند، پس از انقلاب اسلامی شاهد بودیم که بعد از سال 58 انقلاب اسلامی دانشجویان پیرو خط امام به این نتیجه میرسند که سفارت امریکا در کشور است و این امر به آینده انقلاب ضربه میزند که برای تسخیر سفارت آمریکا برنامهریزی میشود و پس از آن بعد از نفی استبداد داخلی در کشور، استکبار خارجی هم به نوعی نفی می شود و ما مستقل تر عمل میکنیم و آن شعار استقلال آزادی خودمان را محکمتر و رساتر فریاد بزنیم.
- این امر نشاندهنده دانشجویان به عنوان قشر جوان با پتانسیل قوی و پشتوانه بسیار محکم که در ابتدا برای کسب علم به دانشگاه آمده اما پس از آن این قشر دانشجو فهمید که پتانسیلهای بالایی دارد و این پتانسیلها باید در راستای خوب استفاده شود بنابراین روز دانشجو باید همراه با نوعی مطالبهگری باشد، این پرسش که من به عنوان یک دانشجوی مسلمان که در دانشگاه جمهوری اسلامی حضور دارم واقعا چه کاری انجام دادم ؟
- مهم ترین هدف ما از آمدن به دانشگاه کسب علم است و این مهم ترین نیاز اصلی کشور است چراکه اکنون کشورمان در مقطعی قرار دارد که کشورهای خارجی نمیخواهند جمهوری اسلامی پیشرفت داشته باشد در زمینه علمی ما باید متکی به دانش درون خودمان باشیم و با تیکه بر پتانسیلهای علمی و بومی خودمان به جایگاهی که در قانون و ایدهآلهای خودمان است برسیم و اینجاست نقش دانشجو در جمهوری اسلامی پر رنگ است و اگر قرار باشد در ده سال اینده به تکنولوژی و فناوری برسیم در ده سال آینده آن دانشمندی که قرار است به آن تکنولوژی برسیم همان دانشجویانی هستند که امروز دارند درس میخوانند.
- دانشگاههای کشورمان اکثرا در برههها مختلف انقلاب سیاسی بودند و مسایل سیاسی،فرهنگی و اجتماعی در دانشگاهها مورد توجه بوده است چرا که به فرموده حضرت امام خمینی(ره) دانشگاه مبداء همه تحولات است پس نقش دانشجو در اینجا پر رنگتر میشود زیرا آیندهسازان این نظام در این دانشگاهها پرورش پیدا میکنند و نشان میدهد اگر تحولی بخواهد در سطح کشور صورت گیرد از دانشگاه آغاز میشود مانند انقلاب فرهنگی که شروع آن از دانشگاه آغاز میشود و در سطح کشور ادامه پیدا میکند.
- در عصر حاضر استکبار جهانی می خواهد دانشگاههای ما را دست خوش تغییرات مطلوب خود کند و فضا را بهم بریزد و رشد علمی ما را متوقف کند و استفادههای نامشروعی از پتانسیل دانشجویی کند که دانشجویان باید بیدار باشند همانند گذشته که این رشد علمی ما متوقف نشود البته این امر مطالبه ما از مسئولین و وزارت علوم است اما تا زمانی که دانشجو مطالبهاش بر این امر استوار نباشد که پیشرفت علمی کشور ادامه پیدا کند قطعا هیچ زمان مسئولین دانشگاه و وزارت علوم به این نتیجه نخواهند رسید.
- باید توجه کنیم که نباید این خوی استکبار ستیزی در دانشگاه از بین رود و باید پر رنگ بماند و سال به سال پر رنگتر شود زیرا دشمنی استکبار با جمهوری اسلامی هم هرساله پر رنگتر بیشتر میشود، دانشگاه و پایگاه دانشگاه بهترین مکان برای روشنسازی و شفاف سازی مسائل جاری کشور است و وظیفه دانشگاه است که در موضوع مذاکرات ژنو از مسئولین سیاست خارجه مطالبه کنند تا شفاف سازی کنند که دستورات این توافق چه بوده و شفاف سازی شود در سطح کشور و این ادعایی که مطرح میشود توافقات برد برد بوده تا چه حد واقعیت دارد و ما در مذاکرات به توافقات خوبی رسیدیم؟
شاکر: موضوع 16 آذر روز تبلور جنبش دانشجویی در تاریخ سرزمین ایران است
- موضوع 16 آذر روز تبلور جنبش دانشجویی در تاریخ سرزمین ایران است که بعد از 28 مرداد رژیم شاه توانسته بود به کمک اربابان خودش بر اریکه قدرت بازگردد و این مسئله باعث خشم جنبش دانشجویی شد و 16 اذر اتفاق افتاد، پیام روز 16 آذر بحث مبارزه و استکبار ستیزی است، بحث مبارزه با ظلم ستیزی است فقط صرفا بحث استکبار ستیزی نیست و بحث عدالت خواهی هم مطرح است. جنبش دانشجویی بعد از این تحولات باید این ویژگی را حفظ کند.
- ما قبل از انقلاب شاهد حفظ این روحیه بودیم و بعد از انقلاب بحث تسخیر لانه جاسوسی که به خوبی روحیه استکبار ستیزی را توسط تشکلهای دانشجویی نشان میدهد همانگونه که حضرت امام خمینی(ره) اشاره کردند که تسحیر لانه جاسوسی انقلاب دوم بود، بعد از تسخیر لانه جاسوسی به بحث جریان جنگ میرسیم و همانطور که مقام معظم رهبری تاکید دارند قشر دانشجو بر همه امور کشور تاثیرگزارند که حتی فتنه سال 88 هم توسط جوانها برچیده شد.
- تغییر و تحولات سیاسی که در جمهوری اسلامی اتفاق میافتد نباید باعث شود این روحیه جنبش دانشجویی در بحث استکبار ستیزی و عدالتخواهی از بین برود و این مسله باید حفظ شود، تشکلهای دانشجویی باید روح جنبش دانشجویی را بشناسند و اتفاقی که در کشور میافتد باید جنبش دانشجویی با توجه به روح جنبش دانشجویی با این اصل خودش مباحث را مورد بررسی قرار هد.
- بحث دیگر اینکه جنبش دانشجویی باید با جریانهای سیاسی داخلی و خارجی مرز بندی داشته باشند و بر اساس روح جنبش دانشجویی کار کنند و از مسئولین نظام مطالبهگری کنند و پاسخ خواستن از مسئولین بر گردن دانشجویان است.
- در بحث مذاکرات ژنو بحث جنبش دانشجویی و تشکلهایی که در این زمینه هستند ابتدا باید این نکته را بدانیم که فضا، فضای علمی است و بر اساس همین فضا به دور از حب و بغض شخصی بحث را بررسی کنند و دولت و تیم مذاکره کننده باید این موضوع را بداند که انرژی هستهای حقی نیست که طرف غربی به ما دهند بلکه ما خودمان باید بگیریم.
معمارباشی: پیام اصلی روز دانشجو استکبار ستیزی است
- پیام اصلی روز دانشجو استکبار ستیزی است که خواهشی که از همه دانشجویان دارم اینکه این روز به حاشیه نرود در حالی که شاهد هستیم که فقط در این روز از دانشجویان تقدیر میشود و بحث استکبار ستیزی مطرح نمیشود و این قضیه باید جدی گرفته شود، 16 آذر به ما میآموزد که در این بر استکبار ستیزی، عدالت طلبی و آرمان خواهی تکیه شود، چراکه فضایی که دانشجویان درست کردند فضایی فرهنگی سیاسی بود که نمیخواستند کشور به جایی وابسته باشد.
- پیام دیگر اینکه جنبش دانشجویی باید بتواند انتقادهای سازنده از دولت و فعالیتهای سیاسی فرهنگی و فضای رویکرد مسئولین و انتقادات سازنده و پیشنهادهای مناسبی در این امر انجام دهد، ایستادگی در مقابل انحرافات یکی از این اموری است که باید به آن توجه کنیم به انی معنی که جنبش دانشجویی باید به رصد حرکتهای مسئولین و دولت را ومشاهده هرگونه انحراف بپردازد و باید بتواند در مقابل انحرافات ایستادگی کند.
- مقام معظم رهبری در دیدار با تشکلهای دانشجویی، فضای علمی کشور و پیشرفت علم و فناوری به دانشجویان را به دانشجویان گوشزد میکنند چراکه فضای علمی کشور نباید رشدش کم شود و مانیز در خواستمان از وزیر علوم این است که این رشد را حفظ کنند، تا بتوانیم در فضای علمی و فنی و صنعتی بتوانیم فضایی ایجاد کنیم که وابستگی در کشور کمتر شود و اصلا وابستگی ایجاد نشود و اگر ما در این فضاها وابسته نباشیم خیلی بهتر میتوانستیم در مذاکرات عمل کنیم، بنا بر گفته شهید بهشتی: (دانشجو چشم بیدار است و موذن جامعه است و اگر خواب بماند جامعه را خواب میبرد) واقعا دانشجو اگر نباشد نماز ملت قضا میشود.
- دانشجو باید تحلیل سیاسی و فرهنگی داشته باشد نسبت به فضای کشور ما نباید دانشجویی داشته باشیم که در عرصههای سیاسی و فرهنگی فعال اما در عرصه علمی ضعیف باشد، بحث دیگر که باید جنبش دانشجویی بر آن تاکید کند بحث گفتمان سازی است که باید جلساتی داشته باشیم که بحث گفتمان سازی و تصمیم سازی را بیشتر بررسی کنیم. نباید برچسب افراط گری بخاطر انتقاداتی که میشود به جنبش دانشجویی زده شود چراکه این انتقادها معمولا سازنده استو به رسالت موذن بودن دانشجویان برمیگردد به آذر سال 1332 که دانشجویان اعتراض کردند و از آن به بعد به اوج خود رسید.
عبدی: اگر 16 آذر اتفاق نمیافتاد، 13 آبان را نداشتیم
- جنبش دانشجویی سال 1332 با دو هدف عمده توسط بچههای مسلمان در دانشگاه تهران شکل گرفت، هدف اصلی برپایی دین در دانشگاهها بود که نمود آن برپایی نماز جماعت بود که در دل خود این پیام راداشت که برپایی دین مبارزه با نگاههای چپ و راست است، از سویی مبارزه با دیکتاتوری که در داخل کشور ما شاهدش بودیم و خفقانی که توسط رژیم پهلوی در کشور بوجود آمده بود این جریان تا ورود نماینده آمریکا به کشور ما که روز 16 آذر را برای ما رقم زد ادامه داشت.
اتفاقی که در روز دانشجو رخ داد این بود که یک آرمان دیگر هم به آرمانهای قبل اضافه شد و آنهم مبارزه با استکبار بود که به نوعی ادامه خط استکباری را چه قبل و چه بعد از انقلاب بود.
- من معتقدم اگر 16 آذر اتفاق نمیافتاد چه بسا 13 آبان را نداشتیم و همچنین شهدای هسته ای اکنون نیودهاند پس 16 آذر از این جهت مهم است که یک تحولی در آرمان جنبش دانشجویی ایجاد کرد که البته پس از پیروزی انقلاب مبارزه جنبش دانشجویی علیه دیکتاتوری حکومت به نقد منصفانه ساختارهای داخلی تبدیل شد.
- این واقعه بیانگر این اتفاق بود که دانشجویان برای اولین بار در داخل کشور نقش پیشرو و پیشگام بودن را در تحولات را بر دوش خود گرفتند و دانشجویان اثبات کردند میتوانند در سیاست از خواص و نمایندگان مجلس و حتی مردم جلوتر حرکت کنند که این امر انتظاری است که امروز هم مردم و مسئولین و رهبری از جنبش دانشجویی دارند تا موج تحولات در سایر بخشهای کشور و به حق انتظار بجایی است و مجموعههای دیگر به دلیل عدم توانایی ذاتی و یا وابستگیهای سیاسی توان این پیشرو بودن و پیشکام بودن را ندارند به همین دلیل مجموعهای که توان این کار را دارد تشکلهای دانشجویی است.
- خطی که امروز وجود دارد در تلاش است تا دانشجویان را از مسیر پیشرو و پیشگام بودن خارج کنند و مهم ترین ابزار هم ایجاد حواشی و درگیریهای قبیلهای سیاسی صنفی است. انتخاب افراد ناشایست برای وزارت علوم و انتصابات افراد حاشیهدار در وزارت علوم را میتوان در این خط بتوانیم تعریف کرد بنابراین هدف اصلی آن است که دانشجویان را از مسیر اصلی خارج کنند و اگر دانشجویان از مسیر اصلی خارج شوند پیشرفت کشور متوقف میشود چون تولید علم تحت تاثیر همین دعواهای حاشیهای است.
- ما وقایع سال های 78 و 88 را که چند سال کشور ما درگیر حواشی بدون دلیلی شد فراموش نکردیم که همین تولید علم را تحت شعاع خود قرار داد بنابراین وظیفه تشکلها و جنبش دانشجویی اگر بخواهند نقش اصلی خود را در جامعه ایفا کنند و مطالبات رهبری را پیگیری کنند به وظیفه اصلی خود وخط اصلی که آرمان گرایی و پیشرو بودن برای همه جامعه است با تمام قوا حراست کنند.
خبرگزاری دانشجو: برخی در نظر دارند که روز دانشجو را به نفع جریانی خاص مصادره کنند در حالیکه اینگونه نیست و استکبارستیزی پیش از انقلاب ادامه داشته است و به نوعی روز دانشجو در شصتمین سالگرد خود یک واقعه ملی است، نظرخود را در اینباره بگویید.
بیانی: 16 آذر میتواند شروع خوبی بر احیای محکومیت سران فتنه باشد
- جریان خاصی که همیشه در کشور ما وجود داشته است و بعد انقلاب فعالتر هم شده است، در تلاش است تا جنبش دانشجویی را به نفع خود مصادره کند و از پتانسیل دانشجویی به نفع خود استفاده کند، در خیلی از موارد شاهد بودیم که از یک تجمع کاملا صنفی به نفع خودشان استفاده کردند و این امر را به عنوان اعتراضی به نظام در سطح رسانههای خارجی و بیگانه مطرح کردند، بنابراین اینجاست که دانشجو باید نشان دهد که بیدار است چرا امکان دارد کوچکترین حرکتش بر ضد آرمانهای خود جنبش دانشجویی استفاده شود.
- اکنون در داخل کشور هم یک سری جریانهای سیاسی خاص داریم که تقریبا به جریانهای مردهای تبدیل شدند در سطح کشور و هیچ پایگاه اجتماعی درستی هم ندارند که در طول تاریخ خیانت هایی هم کردند اما این ذکر این نکته ضروری است این جریانها چشم امیدشان به دانشجوست و میدانند اگر بخواهند یک پایگاه اجتماعی درست کنند باید از دانشگاه شروع کنند یک دانشجو میتواند افراد جامعه را با خود همراه کند.
- تشکلهای دانشجویی باید بدانند اگر در عصر حاضر یا در آینده گروهی به اسم حمایت از تشکلهای دانشجویی آمدند تا با دانشجویان جلسه بگذارند، سطحی نگاه نکنند چراکه دانشجو باید تحلیلش عمقی باشد و آخر داستان را ببیند که آیا واقعا این گروه یک حسن نیتی دارد یا نیت شری دارد و میخواهند از تشکلهای دانشجویی سوءاستفاده کنند.
- 16 آذر امسال میتواند پیامهای متفاوتتری با سالهای دیگر داشته باشد زیرا مسئله امروز که در سطح کشور مطرح است بحث سران فتنهاند که خیانتهایشان دارد کم رنگ می شود و مطرح میشود اینها میتوانند آزاد شوند، چهار سال پیش تقریباً در همین تاریخ بود که حرمتشکنی عاشورا بوجود آمد و حماسه 9 دی اتفاق افتاد. دادگاه عمومی مردم روز 9 دی 88 علیه سران فتنه بود که می توانیم برای این مسئله یک دادگاه قضایی هم داشته باشیم.
- با روی کار آمدن دولت یازدهم برخی احساس میکنند که دوباره خود را در فضای سیاسی جامعه احیا کنند و سران فتنه را تطهیر کنند. استفادهای که میشود از بحث انتخابات اخیر کرد و اینکه نظام سر 250 هزار رای که روحانی بیشتر از 50 درصد داشت ماند و به این دقت حساب شد بنابراین نظامی که 250 هزار رای برایش مهم است چرا در سال 88 تهمت تقلب به او زده شود که این امر جرم بزرگی است و کسانی که ظلم کردند به نظام باید محکوم شوند.
- 16 آذر امسال میتواند شروع خوبی بر احیای محکومیت سران فتنه باشد اما پیام دیگر روز دانشجو میتواند خطاب به دولتمردان و تیم هستهای باشد. بجای اینکه عدم مدیریت خودمان را در کشور به گردن دولت قبل بیندازیم، در کنار توفیقاتی که در هرجا بدست میآوریم یک تشکر و تقدیری از تیم قبلی انجام دهیم چراکه به نتیجه رسیدن این توافقات و به رسمیت شناخته شدن حق غنی سازی کشورهای غربی قطعا نشانه مقاومت ملت و تیم مذاکره کننده قبلی ماست بنابراین یکی از پبامهای 16 آذر امسال قدردانی از تیم مذاکره کننده قبلی است.
معمار باشی: فتنهگران قصد دارند جنبش دانشجویی را به نفع خود مصادره کنند
- سران فتنه بعد از اینکه فتنه توسط مردم آرام شد گفتند بزرگترین اشتباه ما این بود که از دانشگاه شروع نکردیم و طبیعی است که جریانات انقلابی و ملی را به نفع خود مصادره کنند، جریانهایی که در دانشگاه بوجود میآید خیلی وقتها جریانات دیگر پشتش خوابیده و مخفی شده و اینها بخواهند به نفع خودشان ازش استفاده کنند و قشر دانشجو متوجه این قضیه نیست.
- از تیم مذاکره کننده به دلیل تلاشهایشان تشکر میکنیم و هرچند به تیم مذاکره کننده خوشبین هستیم اما به طرف غربی بیاعتماد هستیم چراکه خیلی اتفاقها در طول تاریخ افتاده که مشخص میکند که نباید به آنها اعتماد داشته باشیم.
- تیم مذاکره کننده به مفاد توافقنامه اشاره میکند اما چرا طرف غربی در کشور خودشان حرف دیگری میزنند و میگویند حق غنی سازی ایران به رسمیت شناخته نشده است؟
- از سویی قوه قضائیه باید درمورد امور قضائی سران فتنه پیگیری کند همانطور که دادگاه احمدی نژاد را خیلی سریع برگزار کرد البته مطلوب است و منصبها نباید جلوی چشم بیاید اما سران فتنه خیلی مهمتر از این قضیهاند باید خیلی سریعتر از این پیگیری میشدند و باید حکم آنها هم سریعتر بیاید و تکلیفشان مشخص شود.
- وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی یکسری مبانی را مطرح میکنند که برای قشر دانشجو کمی پذیرش آن سنگین است به عنوان مثال آزاد گذاشتن خوانندههای زن و این فضای فرهنگی کشور را ملتهب میکند که این امر رشد فرهنگی نیست و تیغه به ریشه فرهنگ زدن است مانند استفاده از ماهواره که گفتند اگر شبکههای غیر اخلاقی دیده نشود مشکلی ندارد اما مشاهده کردیم که چه ضربههایی به وضعیت فرهنگی جامعه زد، بنابراین در این قضیه هوشمندانه عمل کرد و نباید فضای فرهنگی کشور را ملتهب کنیم که این وظیفه به دوش جنبش دانشجویی است و دولت باید از این انتقاداتها به نحو احسن استفاده کند و بداند قشر دانشجو پتانسیل بسیار خوبی در فضای فکری و فرهنگی کشور است.
- یکی از مواردی که به آن انتقادداریم لغو همایش افق نو بود در حالی که در زمان برگزاری این همایش دیپلماتهای اتحادیه اروپا به ایران آمدندو لغواین همایش به دلیل فضای ضد هالیوودی روشن نیست، چراکه دهها دانشمند و مبارز ضد هالیوودی از سراسر جهان به ایران آمدند.
- اگر قرار باشد فعالیتهای فرهنگی را به بخش خصوصی واگذار کنند مهم این است که این امر به دست چه کسانی باشد؟ آیا دولت نمیخواهد نظارت داشته باشد؟ یا نظارت دارد و میخواهد به دست لایق و انقلابی دهد؟ اگر انصاف بیشتری در گزارش صد روزه رعایت می شد خوب بود در حالیکه فقط منفیگویی بود و ای کاش نکات مثبتی از دولتهای قبل میگفتند.
عبدی: کمکاری جنبش دانشجویی موجب ظهور و بروز عناصر انحرافی در دانشگاه است
- مصادره 16 آذر طبیعی است بنابراین این چیز جدیدی نیست که به دنبال استحاله این روز باشند که نشان دهند قیم این روز هستند و با برنامههای خاصی که اجرا میکنند و با استفاده از افراد مختلفی که دلباخته فرهنگ غرب هستند تلاش کنند این آرمان را دچار استحاله ذاتی کنند.
- امروز افرادی در جریان جنبش دانشجویی 16 آذر را به نام خود منتسب میکنند در حالیکه هیچ اعتقادی به آرمانهای دانشجویی ندارند و میگویند این آرمانها کارکرد ذاتی خود را از دست داده و ادعا دارند آرمان اصلی جنبش دانشجویی امروز مبارزه با خرافه گرایی دینی در دانشگاه است به این معنی انحراف تا به اینجا پیش آمده که افرادی که نام جمهوری اسلامی را روی خود می گذارند،اما آرمانشان را مبارزه با خرافه گرایی دینی در دانشگاه قلمداد میکنند و تلاش میکنند در روز 16 آذر این وجهه مبارزه گرایی با خرافه گرایی دینی خود را برجسته کنند.
- طبیعی هست که بخشی از اینکه آنان زمینه ظهور و بروز پیدا میکنند کمکاری جریان اصیل جنبش دانشجویی در داخل دانشگاه است که اجازه میدهد آنان میتوانند در عرصههای مختلف فعال باشند، دیر محاکمه شدن سران فتنه بزرگترین لطمه را به انقلاب اسلامی وارد میکند چرا که انقلاب اسلامی از روی رافت تا به امروز با اینها برخورد نکرده و همه میدانیم ظلم بزرگی که این افراد در حق نظام و ملت ما مرتکب شدند اگر در دادگاه بهش رسیدگی شود نتیجهای جز اینکه به عنوان مفسد فی الارض شناخته شوند ندارد اما خواست ما این است که بیش از این ادامه مسیر میسر نیست زیرا دستمایه استفادههای سوء توسط کسانی قرار میگیرد که خودشان هم میدانند چه ظلم بزرگی را به ملت مرتکب شدند.
- انتظار ما از قوه قضائیه این است که همه را در اولویت رسیدگی به مسائل قضایی و کیفری قرار دهد اگرچه احمدی نژاد هم ممکن است درجاهایی تخلفاتی داشته باشندو رسیدگی به آن تخلفات هم باید انجام گیرد اما فراموش نکنیم که سه و سال و نیم است رسیدگی به پرنده عاملان اصلی فتنه باقی مانده و بهش رسیدگی نشده است.
- مسئله فتنه مسئله اصلی است و اینکه ما مسئله اصلی را کنار بگذاریم و مسائل فرعی را اولویت قرار دهیم این انتظار از قوه قضائیه بجاست که ما مطالبه کنیم باید به مسائل اصلی ضریب بیشتری دهد.
- مذاکره ایران و 1+5 پروژه ویژهای شده برای جریان دانشجویی و همچنین مردم متاسفانه هنوز هیچ شفافیت قابل قبولی در رابطه با موضوعات مطروحه در مذاکرات به دست مردم ما نرسیده حتی مفاد ذکر شده امروز هم محل اختلاف است و این همت دستگاه دیپلماسی کشور را میطلبد که به مطالبه مردم و جریان دانشجویی پاسخ دهند و شفاف سازی کنند و از طرفی صحبتهای بعدی نمایندگان آمریکایی و انگلیس پس از امضای توافقنامه که نماینده کشور ما میگوید حق غنی سازی به رسمیت شناخته شده ولی از طرفی نماینده انگلیس و وزیر خارجه آمریکا این را رد میکند این اثبات همان عدم صداقتی است که هم رهبری گفتند و هم ما فریاد زدیم و انتظار میرفت افرادی که فرزندان ملتاند با نگاه واقع بینانه و نه خوشبینانه به مذاکرات وارد شوند.
- سخنان آقای رئیس جمهور با مردم در خصوص گزارش صد روزه تناقضات زیادی داشت، این تناقضات یا به آن جا میرسد که آمار نادرست به مردم میدهند یا آمار دست رئیس جمهوری نادرست بود چرا که نوبخت سخنگوی دولت چند روز قبل گفته بود رشد تورم متوقف شده و رئیس جمهور میگفت کم شده و رسیده به یک درصد بالاخره رشد تورم متوقف شده یا هنوز ادامه دارد؟
- انتظار ما از رئیس جمهور این است که نگاه ایجابی به دولت خود داشته باشند و کارهای مثبتی که در دولت انجام دادند را به گوش مردم برسانند بیشتر از اینکه نقاط منفی دولت قبلی را بیان کنند.
- انتظار مردم این است روند گذشته و اختلافات بین مسئولین و سیاه نمایی وضع گذشته با این حماسه عظیمی که در 24 خرداد اتفاق افتاده این روند تغییر کند و ما بجای سیاه نمایی روحیه امیدواری را به مردم تزریق کنیم اما متاسفانه آن چیزی که از دولت بیرون می آید همان روند گذشته و حتی شاید در جاهایی روند سیاه نمایی عمیق تر و صریح تر هم شده و انتظار این است رئیس جمهور پاسخگوی وعدههایی باشند که پیش از انتخابات به مردم دادند و برای انجام آن وعدهها قاطعانه عمل کنند تا مردم از دولت جمهوری اسلامی مایوس نشوند.
شاکر: جنبش دانشجویی نباید پیادهنظام یک جریان خاص سیاسی باشد
- جنبش دانشجویی زمانی که به جبهه سیاسی بپیوندد از هویت تاریخی خودش که حمایت از مردم بوده فاصله میگیرد بنابراین لازم است دانشجو بینش و تحلیل سیاسی داشته باشد ولی پیاده نظام یک جریان خاص سیاسی نباشد.
- اگر 16 آذر سال 88 را بررسی کنیم میبینیم عدهای از دانشجونماها وارد دانشگاه شدند و عکس امام و رهبری را علاوه بر پاره کردن حتی اتش زدند، رویکردی که جنبشهای داشنجویی باید در 16 آذر امسال داشته باشند بر اساس آن رسالت و میراثی که بهشان رسیده برجسته کردن بحث استکبار ستیزی است.
- مذاکرات هستهای دولت و تیم مذاکره کننده هنوز در ابتدای راه است و این نکته را باید دولت بداند که حق هستهای ما اینطور نیست که طرف غربی بدهد و با پافشاری باید به دست آورد.
طرف غربی فعالیت هستهای ما را در نظر داشته تا حد زیادی متوقف کند. در بحث مذاکرات تشکلهای دانشجویی بهتر است فرآیند روال تاریخی مذاکرات را بیشتر توجه کنند و به دور از حب و بغضهای شخصی و تاثیرپذیری از جو رسانهها واقعیات را ببینند و بحث را بطور علمی مورد بررسی قرار دهند. بحث دولت و گزارش کار رئیس جمهور بیشتر فضای نقد دولت گذشته بود و بهتر بود برنامههای خودشان را در زمینههای مختلف ارائه دهند.
- از این صد روزی که دولت روی کار آمده شاهدیم که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مباحثی را در رأس قرار دادند که جزو مباحث فرعی است مثل برداشتن بحث ممیزی کتاب و فیس بوک و بحث بازگشایی خانه سینما و تک خوانی زنان و بحث تعطیلی جشنواره ضد صهیونیستی افق نور در حالیکه پرسش ما این است آیا وزیر فرهنگ و ارشاد از این ویژگی ظلمستیزی انقلاب اسلامی خبر ندارند؟ اگر ایشان دغدغه فرهنگی دارند و میخواهند مشکلات فرهنگی کشور را برطرف کنند مناسب است در بحث حجاب و عفاف برنامه جامعهای ارائه دهند و از همین جا به وزیر فرهنگ و ارشاد هشدار میدهیم که راهی که در آخر به راه مهاجرانی و دولت اصلاحات کشیده میشود نروند.