به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، هیأتی از نمایندگان انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی و فعالان موزه صلح تهران، در هجدهمین اجلاس کشورهای عضو سازمان منع سلاحهای شیمیایی شرکت کردند. این اجلاس که در مقر این سازمان در لاهه برپا شد، میزبان هیأتهای عالی رتبه 190 کشور جهان بود. علاوه بر دولتهای عضو سازمان منع سلاحهای شیمیایی (OPCW)، نمایندگان بیش از 50 سازمان غیردولتی در این اجلاس حضور فعال دارند. در این دوره از اجلاس، هیأت اعزامی از انجمن و موزه صلح که دو جانباز شیمیایی 70درصد، دو پزشک پژوهشگر در زمینه عوارض سلاحهای شیمیایی و یک استاد علوم سیاسی حضور داشتند. این هیأت، در نشستهای تخصصی حاشیه کنفرانس شرکت کرده و نمایشگاهی از آثار و عوارض دیررس و بلند مدت سلاحهای شیمیایی بر روی قربانیان برپا کردند.
جمعی از اعضای هیئت مدیره انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی و موزه صلح تهران، روز جمعه پانزدهم آذرماه92 در مقر سازمان منع سلاحهای شیمیایی در لاهه با احمد اوزومجو، رئیس این سازمان که بهعنوان برنده جایزه صلح نوبل 2013 اعلام شده، ملاقات کردند. اوزومجو در آستانه سفر به نروژ برای دریافت جایزه صلح نوبل به گرمی از این هیئت استقبال کرد و از حضور آنان در کنفرانس سالیانه سازمان منع سلاحهای شیمیایی ابراز خرسندی کرد. در این نشست دکتر محمدرضا سروش، رئیس هیئت مدیره موزه صلح تهران سه پیشنهاد از جمله برنامه سفیران صلح با محوریت مصدومان حملات شیمیایی برای آگاه سازی در جهان و ترویج فرهنگ صلح را عنوان کرد که هر سه پیشنهاد با استقبال رئیس سازمان منع سلاحهای شیمیایی مواجه شد.
کنوانسیون منع تولید، توسعه، انباشت و کاربرد سلاحهای شیمیایی، در سال 1993 به تصویب رسید و در سال 1997 اجرایی شد، در حال حاضر 190 کشور دنیا عضو این کنوانسیون هستند و البته شش کشور هنوز به این معاهده ملحق نشدهاند. ایران یکی از اعضای فعال این کنوانسیون است و انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی به همراه مصدومان شیمیایی به عنوان اسناد زنده کاربرد این سلاحهای غیر انسانی، در سالهای اخیر در کنفرانسهای سالیانه این سازمان حضور فعال دارند.
منبع: تسنیم