به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، علیاصغر عمیدیان در کنفرانس «همکاری جهانی در زمینه امنیت فضای سایبر؛ چالشها و چشماندازها» در باکو گفت: تهدیدها و حملات سایبری با صرف هزینههای اندک، اثرات و پیامدهای مخربتری را به دنبال دارند و از آنجائیکه این حملات مرزهای جغرافیائی نمیشناسند و ممکن است در سطح منطقهای و بینالمللی رخ دهند، بنابراین مقابله با آنها نیز مسئولیتی مشترک است که همکاری و هماهنگی کشورها را میطلبد.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی با اشاره به وقوع حملات سایبری مانند افزایش نرخ نفوذ به برخی سایتهای حساس و مهم کشورها و انتشار بدافزارهائی شامل Stuxnet، Flame و ... در سالهای اخیر در منطقه گفت: قطعاً در آینده با حملات و تهدیدهای رایانهای پیچیدهتری مواجه خواهیم بود که مقابله و یا پیشگیری از وقوع آنها نیازمند کسب آمادگی بیشتر میباشد.
وی اظهار کرد: براساس گزارش سازمانهای فعال در زمینه امنیت اطلاعات، جرایم سایبری نسبت به جرایم فیزیکی پرهزینهتر است و این تخمینها به طور واضح اهمیت حفاظت ساختار زیربنائی اطلاعات را نشان میدهد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد یک CERT ملی به نام «مرکز ماهر» به منظور افزایش سطح امنیت فضای سایبر و کاهش اثرات مخرب رخدادهای کامپیوتری، عضویت در مجامع بینالمللی CERT، ایجاد زیرساخت مناسب جهت امنیت نرمافزارها و سختافزارها و سازماندهی و مدیریت صدور گواهینامه برای بخش خصوصی در زمینه مشاوره مدیریت امنیت اطلاعات را از جمله اقدامات جمهوری اسلامی ایران در تامین امنیت فضای سایبر عنوان کرد.
در کنفرانس «همکاری جهانی در زمینه امنیت فضای سایبر، چالشها و چشماندازها» که به منظور تبادلنظر در مورد موضوعات امنیت فضای سایبر و اشتراک تجربیات و اطلاعات درباره پیشرفتهای عمده در حمایت از فعالیتهای برخط در آذربایجان برگزار شد کشورهای شرکتکننده بر تعریف جهانی جرم در فضای سایبر، تهیه قوانین لازم برای مقابله با جرایم سایبری و لزوم همکاریهای منطقهای در این زمینه تاکید داشتند.