به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، فضانوردان ژاپنی در تحقیقات خود موفق به ساخت رباتی شده اند که میتواند به صورت از پیش برنامهریزی نشده با انسان مکالمه کند. این ربات نخستین مورد ثبت شده از گفتگوی ارادی یک ماشین ساخت انسان است.
این سازندگان فیلمی منتشر کردهاند که در آن این ربات به صورتی کاملا مستقل با انسان مکالمه میکند.
این ربات در ژاپن ساخته شده و «کای روبو» نام دارد و با یک سفینه حامل تدارکات برای ایستگاه بینالمللی فضایی به فضا پرتاب شده و به زمین بازگشته است.
در این فیلم ویدئویی «کای روبو» و یک فضانورد، به زبان ژاپنی مطالبی را میگوید که که از پیش برنامهریزی نشده بود و ماهیتی مستقل و ابتکاری دارد.
سازنده ربات معتقد است به مرور زمان قابلیت گفتگوی «کای روبو» بهبود پیدا میکند.
گفتگوی «کایروبو» با فضانورد ژاپنی در داخل ایستگاه فضایی بینالمللی چند دقیقه به طول میانجامد و در طول آن، این ربات به اظهار نظر کلی در مورد موضوعات مختلفی میپردازد.
مثلا فضانورد از ربات میپرسد: سفر در سفینه به سوی ایستگاه فضایی چه طور بود، که ربات میگوید: مهیج بود.
همچنین «کایروبو» در پاسخ به این سئوال که در مورد وضعیت بیوزنی چه فکر میکند هم گفت: بهش عادت کردهام، اصلا مشکلی ندارم.
طراح این ربات در مورد مغز «کایروبو» گفته که: این ربات به شکلی طراحی شده که بتواند سوالات را پردازش کرده و به آنها پاسخ دهد.
همچنین وی گفته است که برای هرچه بهتر پاسخ دادن این ربات مجموعه واژگانی نیز در اختیار «کای روبو» قرار گرفته است.
نکته جالب توجه در مورد این ربات اراده مستقل و پاسخهای غیر پیشبینی شده آن است که با بهبود آن در اینده میتواند کمک شایانی به بشر کند. تتها ضعف «کایروبو» مکثهای گاهی طولانی در پاسخ به سوالات و آهسته ادا کردن کلمات است که انتظار میرود در آیندهای نزدیک طراحان فکری به حال این مشکل کنند.
«کای روبو» به اندازه یک گربه معمولی است و با سیستم عاملی اندروید که در مغز ربات است کار میکند.
این ربات در صورت رفع برخی مشکلات آن قرار است سال 2014 مجددا آزمایش شود.