به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»؛ علی مطهری نماینده تهران در مجلس با اشاره مطلب توهین آمیز امروز روزنامه قانون، تحت عنوان «بیاعتباری شهادت زنان مصداق تبعیض جنسی است» گفت: این موضوع عصر امروز در جلسه کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح شد و مباحثی پیرامون آن طرح گردید.
وی تصریح کرد: اصل طرح این مساله غلط است و کسی که به مسایل اسلامی تسلط ندارد، نباید آنرا زیر سوال ببرد.
نماینده مجلس در هیئت نظارت بر مطبوعات تاکید کرد: اینجانب بعنوان عضو هیئت مذکور، مطالب این روزنامه را در جلسه رسمی هیئت طرح خواهم کرد تا در باره آن تصمیم گیری کنیم.
مطهری با بیان اینکه هیئت نظارت بر مطبوعات دوشنبه هر هفته جلسه دارد، گفت: فردا دوشنبه تعطیل است و در جلسه هفته آینده هیئت این موضوع مطرح و در باره آن تصمیم گیری می شود.
وی با اشاره به محتوای مطلب روزنامه قانون افزود: اینکه در اسلام شهادت 2 زن برابر شهادت یک مرد است، فلسفه دارد و شاید این مسایل به خاطر برخی ویژگیهای زنان همچون عاطفه و مهربانی آنان باشد و کسی که از فلسفه این موضوع بی خبر است نباید در این زمینه اظهار نظر بلکه باید تعبد کند.
عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس با بیان اینکه هنوز این مطلب را بصورت کامل نخوانده، تصریح کرد: زیر سوال بردن مباحث اسلامی کار درستی نیست.
مطهری گفت: این مباحث اگر در نشریات تخصصی مطرح و پاسخ های لازم هم به آن داده شود خوب است اما درست نیست که در روزنامه ها به این صورت طرح گردد.
بر اساس این گزارش؛ وحیده کریمی خبرنگار قانون که پای سخنان سوده حامد توسلی نشسته است در این خصوص می افزاید: شهادت و شرایط شهود از جمله موارد بحثانگیز در قوانین ایران است. شهادت در صورتی معتبر و در اثبات دعوی مؤثر است که شرایط لازم در شاهد و نوع ادای شهادت موجود باشد. یکی از مسائل مطروحه در بحث شهادت، نقش جنسیت در اعتبار شهادت است یعنی زن یا مرد بودن تأثیری بسزایی در اعتبار شهادت دارد. امروزه در قوانین اغلب کشورها شرط مرد بودن در زمره شرایط لازم برای اعتبار شهادت نیست ولی در مقررات قانونی جمهوری اسلامی ایران، تفاوتهایی در اعتبار شهادت زن، نسبت به شهادت مرد وجود دارد.
این گزارش بدون اشاره ای به احکام اسلام و متن صریح قرآن مدعی این تناقض شد.
وی در بخش دیگری از این مصاحبه صریحاً خواستار ابطال احکام نورانی قرآن می شود و اظهار می دارد: بحث نصف بودن ارزش شهادت زنان نسبت به شهادت مردان که در صدر اسلام مطرح بود به گفته بسیاری از علمای نواندیش جزو احکام ارشادی است و میتوان با مقتضای زمان و مکان آن را دستخوش تغییر و تحول کرد. به عبارتی در شرایط اجتماعی امروز ایران که به حکم هر عقل سلیمی بسیار متفاوت از شرایط صدر اسلام است منطقی به نظر نمیرسد که شهادت یک بانوی دندانپزشک، جراح یا وکیل در مراجع قضایی، از شهادت یک کارگر ساده ساختمانی که مذکر است کم اهمیتتر تلقیشود.
منبع: بولتن نیوز