علی شفیعی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: «گروه روشن مدیا» برگرفته از نام شهید احمدی روشن است که جرقه های اولیه تشکیل آن از چهلمین روز درگذشت شهید احمدی روشن زده شد، در واقع از همان زمان در دانشگاه صنعتی همدان فعالیت خود را آغاز و امسال با 6 اثر در جشنواره عمار شرکت کرده ایم.
وی ادامه داد: «بن بست» نام یکی از مستندهایی است که برای شرکت در جشنواره مردمی فیلم عمار ارسال کرده ایم، فیلمبرداری این مستند به زمستان 91 و بهار 92و فضای قبل از انتخابات ریاست جمهوری بر می گردد.درواقع هدف از ساخت مستند «بن بست»، بررسی وضعیت قبل از انتخابات و تحلیل ها و پیش بینی هایی بود که ممکن است بعد از انتخابات رخ دهد و فتنه و آشوب و حتی فشارهای اقتصادی ایجاد نماید. بنابراین با این پرسش کار را آغاز کردیم و با افرادی چون مرحوم عسگراولادی، رامین مهمان پرست، حجت الاسلام ابوترابی، سردار احمدی مقدم، دکتر فواد ایزدی، کواکبیان، باقری لنکرانی و ... به گفت وگو و مصاحبه پرداختیم.البته در مصاحبه ای که با مرحوم عسگراولادی انجام شد، ایشان به اظهارنظری درباره هاشمی رفسنجانی پرداختند که در مستند بیان نشده است.علاوه براین با دانشجویان بسیجی هم گفت و گو کرده و در مستند استفاده کردیم، اما دانشجویان اصلاح طلب به هیچ عنوان حاضر به گفت وگو نشدند و فضا را درآن زمان برای مصاحبه مناسب نمی دانستند.
شفیعی با اشاره به موضوع و محتوای مستند «بن بست»، اظهار داشت: در واقع مستند به بررسی وضعیت قبل از انتخابات 92 می پردازد و به اقدامات اخیر احمدی نژاد در دو سال آخر اشاره دارد. اقداماتی که فضای کشور را در آن زمان متشنج کرد.
وی در همین زمینه افزود: هاشمی رفسنجانی در آن زمان به اظهارنظری درباره انتخابات آزاد پرداخت و ما در راهپیمایی 22بهمن سال گذشته عقیده مرحوم عسگر اولادی را درباره این اظهارنظر هاشمی جویا شدیم و در پاسخ از ایشان شنیدیم که من به هاشمی گفتم این کار غلط است و ایشان باید از مردم عدرخواهی کند.
شفیعی گفت: همچنین دربخش دیگری از مستند دکتر فواد ایزدی، استاد دانشکده روابط بین الملل دانشگاه تهران به ضرباتی که فتنه 88به نظام زد اشاره دارد و راهکارهایی ارائه می دهد مبنی براینکه دیگر این مسائل تکرار نشود.همچنین بخش هایی هم، به قدرت نظام اسلامی و بیداری اسلامی اشاره دارد.
این مستندساز با اشاره به حاشیه هایی که مستند «بن بست» با آن روبرو بود، عنوان کرد: در آن دوران مستند را در فضای مجازی قرار دادیم تا علاقه مندان به راحتی بتوانند آن را دانلود کنند. اگرچه در این میان حواشی هایی هم وجود داشت؛ به عنوان مثال مستند را سه قسمت کردیم تا در سه بخش در سایت آپارات قرار گیرد، دو قسمت اول مستند که مربوط به نقد هاشمی رفسنجانی بود هر بار که در سایت آپلود می کردیم به بهانه های مختلف از جمله تشویش اذهان عمومی و پیام های دیگر خود به خود حذف می شد. در حال حاضر فقط قسمت سوم مستند در سایت قابل مشاهده و دانلود است.
وی دربخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: متاسفانه مرحله تدوین طول کشید و مستند دیر آماده شد و این مهمترین ضربه ای بود که به مستند واردشد. ما این مستند را برای اکران دانشگاهی آماده کرده بودیم و از آنجایی که به دلیل انتخابات دانشگاه ها زودتر تعطیل شدند، موفق به اکران این مستند در دانشگاه ها نشدیم.از این رو «بن بست» آن طور که باید در سطح کشور دیده نشد. حتی تماس هایی هم از برخی دانشگاه ها در سراسر کشور داشتیم اما به دلیل تعطیلی زودرس دانشگاه ها اکران مستند انجام نشد.اما تیزری به همراه این مستند طراحی کردیم که خوشبختانه در فضای مجازی با استقبال بسیار خوبی روبرو شد.
شفیعی در ادامه تصریح کرد: مستند دیگری که به همت گروه روشن مدیا برای شرکت در جشنواره مردمی فیلم عمار آماده کرده ایم کار مشترک میان من و علی شیرزادیان است. این مستند درباره اردوهای جهادی است که «کمی نزدیک تر» نام دارد و به تهیه کنندگی مرکز مستند سفیر ارائه شده است. چندسالی است که صدا و سیما به اردوهای جهادی می پردازد منتهی به نظرم بیشتر آن را بد جلوه داده است. از این رو ما قصد داشتیم در این مستند برخلاف سایر کارهایی که تاکنون در این زمینه ساخته شده نگاه کاملا متفاوتی از اردوهای جهادی ارائه دهیم و بگوییم کار فرهنگی مهم تر از عملیات عمرانی است.
وی در همین زمینه افزود: درواقع هدف در مستند «کمی نزدیک تر» نشان دادن معنویت توام با خنده و شوخی و فضای طنز بود تا از این طریق ذهنیت بدی که درباره اردوهای و بسیج در ذهن بعضی از افراد شکل گرفته بود از بین برود.یکی دیگر از هدف هایمان این بود که بگوییم بسیج فقط گروه خاصی را دربر نمی گیرد و از هر طیفی در آن حضور دارند.
این مستندساز با بیان اینکه «کمی نزدیک تر» جزو معدود مستندهایی است که مشکلات فرهنگی و عمرانی روستاها بیان می شود، ابراز داشت: در روستا مسائلی را شاهد بودیم که سعی کردیم نیازهای روستا را بررسی و راهکار ارائه دهیم. به عنوان مثال حداقل نیاز یک روستا این بود که یک روحانی ندارد.مخاطبین این مستند عموم مردم و مخاطبین ویژه دانشحویان بسیجی و طالب و علاقه مندان به فعالیت های جهادی هستند.
شفیعی ادامه داد: درکنار مستند «کمی نزدیک تر» تیزرهایی طراحی شده که در آن تصاویری بکرو بسیار زیبا از روستاها به نمایش گذاشته شده است و به گونه ای طراحی شده که قابلیت اکران بین المللی دارد.به نظرم مستندها و تصاویری که اینگونه از ایران ارائه می شود در کاهش ایران هراسی که الان در فضای جهانی مطرح شده بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
وی در ادامه اظهار داشت: من میان جشنواره هایی که در زمینه فیلم و مستند برگزار می شود فقط جشنواره عمار را جشنواره می دانم چراکه معتقدم جشنواره فیلم فجر فقط به عنوان مکانی است که فیلم ها در آنجا دیده می شود و در نهایت جشنواره مدالی برای فیلم محسوب می شود.اما بالعکس بنظرم جشنواره عمار خود به ساخت فیلم کمک بسیاری می کند.
معتقدم جشنواره عمار در کشور با ایجاد موج و گفتمان جریان سازی کرده است. مستند سازی انقلاب اسلامی که درحال حاضر در کشور رشد زیادی کرده متاثر از فعالیت هایی است که در جشنواره عمار صورت گرفته است. از این رو جشنواره عمار قرار نیست مدالی بر فیلم باشد بلکه فیلم ها باید مدالی برگردن جشنواره شوند.
شفیعی گفت: وقتی ما دردانشگاه صنعتی همدان شروع به مستند سازی کردیم این تابو را شکستیم و البته خیلی از جوانان به این کار علاقه نشان دادند. در حال حاضر داریم به تعدادی از دانشجویان علاقه مند این فعالیت را آموزش می دهیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد:از آنجایی که مستندهای جشنواره عمار برای اکران های مردمی به نقاط مختلف فرستاده می شوند طبق قانون و مقررات موجود حق کپی هیچ کدام از مستندها وجود ندارد اما مستند «بن بست» و تیزر آن به صورت رایگان برای دانلود در فضای مجازی قرار داده شده است.