به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با گذشت دو ماه از ارائه ویندوز 8 از سوی کمپانی مایکروسافت در ماه دسامبر این ویندوز و ویندوز 8.1 توانستند سیستم عامل 10.49 درصد کامپیوترهای جهان شوند. ویندوز XP در ماه دسامبر با کاهش تقاضا مواجه بود.
براساس اطلاعات منتشر شده از سوی یک کمپانی تحلیل اطلاعات مربوط به وب و محصولات مرتبط اکنون 10.49 درصد کامپیوترهای خانگی مجهز به ویندوز 8 و ویندوز 8.1 هستند. این دو نسخه ویندوز تنها در ماه دسامبر 2013 توانستند 1.19درصد افزایش فروش یابند.
ویندوز 8 در آبان 92 از سوی شرکت مایکروسافت در نیویورک به عنوان تازهترین محصول این کمپانی معرفی شد. به گفتهی استیو بالمر، مدیرعامل مایکروسافت، ویندوز 8 مجموعهای از «بهترینها»ست که برای فعالیتهای مایکروسافت و مشتریان خود «فصل تازهای» را گشوده است. بالمر ویندوز 8 را «ولد دوبارهی ویندوز» خواند.
ویندوز 8 نسبت به ویندوز 8.1 با اقبال بیشتری مواجه شده است. سهم ویندور 8 در بازار 6/ 89 درصد و ویندوز 8.1 تنها 60/ 3 درصد است. به روز رسانی ویندوز 8 رایگان و دانلود آن ساده است. پیشبینی چنین اقبال گستردهای برای ویندوز8 وقتی در ماه اکتبر گذشته به بازار آمد شاید چندان ساده نبود.
این دو نسخهی ویندوز فروش پایین دیگر نسخههای ویندوز در ماه گذشته را نمیتواند جبران کند. ویندوز 7 تنها 88/ 0 درصد افزایش فروش داشت٬ در حالی که ویندوز ویستا تنها 04/ 0 درصد رشد داشت.
ویندوز XP هم در ماه دسامبر مغلوب بزرگ در بازارفروش سیستم عاملهای ماکروسافت بود که با 24/ 2 درصد کاهش تقاضا مواجه شد. افت تقاضا برای ویندوز اکسپی به حدی بود که خبری مبنی بر تصمیم مایکروسافت برای پایان دادن به توزیع 13 ساله این سیستم عامل در سال 2014 به بیرون درز کرد.
در مجموع ویندوز، سیستم عامل 73/ 90 درصد کامپیوترهای بازار است و این در حالیست که ویندوز برای تبلتها، مثل آیپد طراحی نشده است.
در دسامبر سهم فروش سیستم عامل مک در بازار از 56/ 7 درصد به 54/ 7 درصد کاهش یافت و لینوکس نیز با افزایش کوچکی، از 56/ 1 درصد به 73/ 1 رسید.
مایکروسافت در سپتامبر سال 2012 نسخهی آزمایشی ویندوز 8 ویژهی توسعهدهندگان را ارائه داد و سپس نسخهی پیشنمایش برای مصرف کنندگان، موسوم به «بتا» را عرضه کرد.
سیستم عامل تازهی مایکروسافت به کاربران امکان میدهد که به فایلهای خود در کامپیوترشان به شیوهی تصویری دسترسی پیدا کنند. این ویژگی موجب میشود که هدایت روی صفحه به شیوهی لمسی آسان شود.
کاربر میتواند با کشیدن انگشت بر روی صفحه، بین برنامههای کاربردی جابهجا شود، چیزی که در سیستمهای عامل تلفنهای همراه مانند iOS اپل یا آندرویید گوگل رایج است.
ویندوز 8 برای کامپیوترهای لوحی طراحی شده، اما با ماوس و صفحه کلید استاندارد هم قابل استفاده است.