به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام حسن روحانی در جریان ارائه گزارش 100 روزه خود در تلویزیون درباره جهتگیری و سیاست فرهنگی دولتش از «ممنوع القلم» بودن «خیلی» از نویسندهها خبرداد و گفت: «ما در همین 100 روزه وقتی دیدیم خیلی از کتابهایی که ممنوع شده بود، میشد آزاد کنیم، آن را آزاد کردیم. خیلی از نویسندهها ممنوعالقلم شده بودند، آنها را تبدیل به سریعالقلم کردیم، بجای ممنوعالقلم تا بروند قلم بزنند و هر چه میخواهند، در چارچوب قانون بنویسند. البته خود آنها اهل این کشورند، وطن دوستند، به هر حال علاقمند به این کشور هستند.»
این موضوع هم، مانند چند بخش دیگر از سخنان رئیس جمهور با انتقادات زیادی مواجه شد. با این حال وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم که تاکنون در این باره سکوت کرده بود، در روز 9 دی سکوتش را شکست.
علی جنتی در حاشیه مراسم ختم مادر وزیر امور خارجه در جمع خبرنگاران در رابطه با رسیدگی به وضعیت ممنوعالقلمها، اظهار کرد: ما هیچ ممنوعالقلمی نداریم. ما کتاب را میبینیم نه فرد را.
پیش از این هم، احمد کمالینژاد، سرپرست اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته بود: از ابتدای خدمت تا به امروز فقط در حوزه معاونت فرهنگی فعالیت داشتهام، از این رو میگویم نویسنده «ممنوع القلم» نداریم.
جنتی البته توضیح بیشتری در این باره نداد و نگفت که اطلاعات موسوم به «ممنوع القلم بودن خیلی از نویسندهها» را چه کسی در اختیار رئیس جمهور گذاشته است.
به نظر میرسد رئیس جمهور باید حساسیت و نظارت بیشتری بر کانالهای اطلاعات دریافتی داشته باشد تا مانع از تحریف واقعیتها و تحمیل اطلاعات جهتدار حزبی به خود شود.
درست همانند آنچه برای رئیس جمهور سابق رخ داد. بسیاری از منتقدان دولت دهم، بر این باورند که بخشی از اطلاعات مهم جامعه به صورت پالایش شده و جهتدار در اختیار محمود احمدینژاد قرار میگرفت و یکی از علل مهم سقوط او هم همین موضوع بوده است.
*جوابیه روابط عمومی وزارت ارشاد به این خبر
در پی انتشار گزارش فوق، روابط عمومی وزارت ارشاد جوابیهای به پایگاه خبری تحلیلی جهان نیوز ارسال کرد.
در این جوابیه آمده است: «درج مطلبی در آن پایگاه خبری با عنوان «وزیر ارشاد هم سخنان روحانی را رد کرد/ یادآوری یک رویداد عبرت انگیز به رئیس جمهور» به نقل از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی کاملا تحریف آمیز و مغایر با رسالتهای خبری است. آنچه مقام عالی وزارت، درباره وضعیت ممنوع القلمها در کشور بیان کرده مربوط به شرایط کنونی است که در دولت جدید رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبتنی بر بررسی متون کتابهای ارائه شده به این وزارت است؛ بدون آنکه نام نویسنده در فهرست ممنوع القلمها باشد در حالی که در دولت گذشته تعداد قابل توجهی از نویسندگان صرفا به خاطر نامشان از اخذ مجوز کتابهایشان محروم بودهاند، اگر چه متن کتاب هیچگونه مغایرتی با قوانین نداشته باشد.»
منبع: جهان