رامین شمسایی نیا، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در گفت و گو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، درباره شکل گیری روند مفاسد اقتصادی در کشور گفت: شکل گیری مفاسد اقتصادی در جمهوری اسلامی چند دلیل دارد که یکی از مهمترین دلایل آن سیاست های ابتدایی دولت هاشمی است؛ سیاست های تمرکز اقتصادی دولت به یکباره به سیاست های بازار آزاد و سرمایه داری تبدیل شد چیزی که در عرصه اجتماعی به عنوان مانور تجمل یاد می شود.
وی در ادامه افزود: در همان برهه زمانی یک سری مفاسد اقتصادی به واسطه سیاست بازده اقتصادی شکل گرفت که در دوره اصلاحات رشد کرد و کار به جایی رسید که مقام معظم رهبری در ابتدای دهه 80 فرمان 8 ماده ای مبارزه با مفاسد اقتصادی را صادر کردند.
دبیر شورای تبین مواضع کشوری خاطرنشان کرد: ما به عنوان بسیج دانشجویی همیشه در موضوع مفاسد اقتصادی مطالبه گر بوده ایم که این جریان مربوط به جناح و دولت خاصی نبوده است و همیشه مطالبه مبارزه با مفاسد اقتصادی را داشته ایم و اکنون مطالبه مبارزه با بابک زنجانی ها و سایر مفسدان اقتصادی را از قوه قضائیه داریم.
شمسایی درباره عملکرد مسئولان در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی ابراز داشت: در ابتدای هر دولت مسئولان موظف هستند که اموالشان را به قوه قضائیه اعلام کنند البته از سوی این دولت مسئولان اموالشان را به دولت معرفی نکرده اند از سوی دیگر بسیاری از مسئولان به واسطه اینکه در هشت سال گذشته در بخش خصوصی فعالیت می کردند، اکنون به دولت آمدند و همزمان در بخش خصوصی و دولتی فعالیت دارند که اگر با این مسئله مقابله نشود زمینه ساز مفاسد اقتصادی در آینده خواهد بود.
وی با بیان اینکه دولت در ارائه طرح ها برای پیشگیری از مفاسد اقتصادی نقش مهمی دارد، خاطرنشان کرد: طرح هایی که شفافیت مالی ایجاد می کند مانند سامانه پورتال ارزی که وضعیت خرید و فروش ارز را شفاف می کند از جمله مسائلی است که باید ادامه دار باشد اما طرح شبنم که شبکه نظارت مردمی برای ورود و خروج و جلوگیری از قاچاق کالا که متأسفانه از سوی دولت حذف شد حتماً در آینده می تواند تبدیل به مفسده اقتصادی شود.
دبیرشورای تبیین مواضع کشوری در پایان ابراز داشت: ما مطالبه جدی از دولت و قوه قضائیه برای برخورد شدید با مفاسد اقتصادی و پیشگیری از وقوع این مسائل را داریم.