به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، بشار اسدنیویورک تایمز در گزارش خود مینویسد: ابوخطاب تا کنون هشت بار برای جنگ علیه بشار اسد به سوریه رفته اما میگوید یک صحنه خیلی او را آزار داده و آن دیدن جسد دو کودکی بود که در خون غلطیده بودند.
به گفته ابوخطاب، این دو کودک توسط دوستان وی کشته شده بودند.
ابوخطاب برای دانستن این نکته که این دو کودک چرا کشته شدهاند به سراغ فرمانده خود که «ابو ایمان العراقی» نام داشت میرود و او در پاسخ میگوید: کودکان را به خاطر اینکه مسلمان نبودند کشتیم.
این شهروند عربستانی در ادامه با تاکید بر اینکه با حمایتهای رسمی اما پنهان دولت عربستان برای جنگ به سوریه رفته است، میگوید: بعد از این پاسخ بود که فهمیدم آنگونه که ادعا میشود جهاد در سوریه و جنگیدن با نیروهای بشار اسد بر اساس خواست خدا نیست.
ابوخطاب اکنون در ریاض است و در منصرف کردن افرادی که قصد دارند برای کمک به القاعده به سوریه دارند فعالیت و تلاش میکند.
ابوخطاب در ادامه گفتوگوی خود با نیویورک تایمز که در حضور دو مامور وزارت کشور عربستان انجام شده، به موردی اشاره میکند که حکایت از انجام تبلیغاتی سنگین در عربستان علیه ایران و شیعیان وجود دارد.
وی در این اظهارات خود میگوید: هر چند برای جهاد در سوریه دلایل دینی کمی وجود دارد چون اعضای القاعده تعداد زیادی از مردم سوریه را میکشند و این برخلاف دستورات اسلام است اما اگر نظام بشار اسد در این جنگ پیروز شود این به معنای به قدرت رسیدن شیعیان خواهد بود و این یک تهدید برای کشور من محسوب میشود و من باید با آن مقابله کنم.
ابوخطاب در مورد تجربیات خود میگوید: زمانیکه نوجوان بودم در افغانستان جنگیدم و سپس به بوسنی رفتم اما در جنگ عراق علیه نیروهای آمریکایی مبارزه نکردم چون در این کشور شیعیان زیادی حضور دارند و در صورتی که به جنگ آمریکائیها در عراق میرفتیم در اصل به شیعیان کمک کرده بودیم.
نیویورک تایمز در ادامه مینویسد: هر چند مقامات عربستان از این هراس دارند که اعضای القاعده فعال در سوریه بعد از بازگشت به عربستان مشکلات امنیتی زیادی را همانند دورانی که از افغانستان بازگشته بودند برای ریاض ایجاد کنند اما با این وجود معتقدند که باید به هر نحو ممکن در جنگ نیابتی در سوریه پیروز شوند.
از همین رو موضوع جلوگیری از اعزام تروریستها به سوریه جدی گرفته نمیشود و همین امر موجب شده که هزاران نفر از مردم عربستان برای کمک به القاعده به سوریه بروند امری که از سوی وزارت کشور عربستان مورد تائید قرار گرفته است.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، در میان افرادی که برای جنگ علیه بشار اسد به سوریه رفتهاند اعضای خانوادههای سرشناس عربستانی نیز دیده میشوند. وزارت کشور عربستان از رفت و آمد این افراد به سوریه خبر دارد اما به گفته سخنگوی این وزراتخانه، اقدامی برای جلوگیری از آن انجام نمیشود.
ابوخطاب در مورد نحوه رفتن خود به سوریه میگوید: در سال 2011 میلادی مطالب زیادی در مورد خیزش مردم در کشورهای عربی علیه حکومتها خوانده بودم اما موضوع سوریه مرا به خود جلب کرد چون برادران سنی ما در حال مبارزه با علویان سوریه بودند سپس در سال 2012 با پروازی مستقیم از ریاض به شهر «انتاکیه» در ترکیه که در نزدیکی مرز سوریه قرار دارد رفتم و در آنجا تعداد زیادی از هم میهنان خود را دیدم که برای جنگدین علیه بشار اسد به آنجا آمده بودند.
به گفته ابوخطاب، با اینکه دولت عربستان از این سفرها مطلع بود اما هیچ نظارتی بر رفت و آمد شهروندان خود به انتاکیه و از آنجا به سوریه نداشت.
نیویورک تایمز در مورد سفرهای ابوخطاب مینویسد: ابوخطاب در سال 2012 هفت بار به سوریه رفت و در هر با به مدت 10 روز تا دو هفته در سوریه ماند و با نیروهای بشار اسد جنگید اما چیزی که موجب شد تا وی دست از این جنگ بکشد کشته شدن افراد بیگناه در درگیریها بود.
نیویورک تایمز مینویسد: عربستان سعودی با وجود اطلاع از پیامدهای اعزام نیرو به سوریه همچنان در این امر نقش دارد و این در حالی است که مقامات این کشور اعلام میکنند شهروندان این کشور مجوز سفر به سوریه را ندارند.
منبع: مهر