به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، علیرضا رضاداد سابقه برگزاری چهار دوره جشنواره فیلم فجر را به نام خود ثبت کرد و به عنوان دبیر جشنواره سی و دوم فیلم فجر منصوب شد. توقع میرفت وی با تجربهای که در حوزه مدیریت جشنواره دارد تلاش کند تا جشنواره را به استانداردهای لازم بین المللی رسانده و حداقل در تعداد فیلم ارایه شده به جشنواره فیلم فجر این استاندارد رعایت شود. اما این امر محقق نشد و دبیر جشنواره با سابقه مدیریت بر سینما و دبیری جشنواره در دورههای مختلف نتوانست این استاندارد را رعایت کند و جشنواره امسال شاهد نمایش فیلمهای مختلف در بخشهای مختلف خواهیم بود.
جشنوارهای که در سالهای گذاشت با مقاومت دبیرانش توانست به تعداد 26 فیلم در بخش مسابقه برسد امسال در بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ) 29 فیلم را شاهد خواهیم بود و فیلمهای اول که تعداد آنها در جشنوارههای گذشته به 11 فیلم رسیده بود امسال به 20 فیلم افزایش یافته است.
روابط عمومی جشنواره اعلام کرده است که بخش دیگری به نام «نوعی تجربه» به جشنواره امسال اضافه خواهد شد. آثاری در این بخش به نمایش گذاشته میشود که آثاری متفاوت بوده و از آثار این بخش نیز تقدیر خواهد شد. دو فیلم هم در بخش خارج از مسابقه (خانه پدری و زندگی مشترک اقای محمودی و بانو) نیز به نمایش درخواهد آمد. فیلم «ماهی و گربه» نیز به دلیل جوایز متعدد از جشنوارههای بین المللی در دو بخش نمایشهای ویژه نمایش داده خواهد شد.
در اینجا این سوال پیش میآید که نقش هیئت انتخاب که روز گذشته نیز دبیر جشنواره از آنها تشکر به عمل آورد در سی و دومین جشنواره فیلم فجر چه بود؟ همه ساله حدود 100 اثر به جشنواره ارایه میشود که از میان آنها حتما 20 فیلم خوب میتوان یافت. تعدادی از فیلمها هم مربوط به افراد صاحب نام سینما است که همیشه فیلمهایشان در جشنواره حضور داشته است و هیئت انتخاب هیچ اما و اگری درباره راهیابی آثار این افراد به بخش مسابقه ندارند-حتی به گفته کارشناسان توقف چند روزه برای اعلام نهایی لیست کاندیداها در این دوره نیز به دلیل رساندن فیلم چهرههای مطرح به جشنواره بوده است-. تعدادی از آثار هم به واسطه سابقه فیلمساز مورد توجه هیئت انتخاب و کارشناس است که در نهایت تصمیم گیری درباره آن آثار هم کار سختی نیست.
با این شرایط هیئت انتخاب جشنواره که متشکل از ابراهیم داروغهزاده، مجید رضا بالا، داریوش فرهنگ، حسین کرمی، محمد حسین لطیفی، علی معلم و مازیار میری بودند کار سختی انجام ندادهاند؛ زیرا از میان 100 فیلم قرار است 29 فیلم در بخش مسابقه، 20 فیلم در بخش فیلم اولیها، 2 فیلم در بخش خارج از مسابقه، 1 فیلم در جشنواره جشنوارهها به نمایش درآید و بخشی به نوعی نوعی تجربه نیز خواست فیلمهای خارج از گود مانده را برآورده میکند با توجه به این مطلب که دبیر جشنواره اعلام کرده است برگزیده بخش نوعی تجربه نیز تقدیر خواهد شد.
گویا امسال تنها کار هیئت انتخاب توجه به محتوای آثار بوده است تا بتوانند اهداف جشنواره که رسیدن به سینمای امید بخش است را محقق کنند. زیرا آثار اجتماعی که حقایق جامعه را به تصویر کشیده است به جشنواره امسال راه نیافتند از جمله آنها میتوان به فیلمهای «پاپ» ساخته احسان عبدیپور و «بلوک 9 خروجی2» ساخته علیرضا امینی را اشاره کرد. گرچه فیلم سینمایی «قصهها» -که چند سال پیش بصورت غیرقانونی ساخته شده بود- نیز جامعه امروز را تلخ و سیاه نمایش میدهد اما چون رخشان بنی اعتماد به لحاظ فکری با برگزارکنندگان جشنواره نزدیک است و یکی از داوران جشنواره سینما حقیقت بود در اولین لیست اعلام شده از سوی دفتر جشنواره فیلم «قصهها» دیده شد.
هیئت انتخاب جشنواره باتوجه به بیش از 50 فیلمی که به نمایش در خواهد آمد کار سختی انجام ندادند و تنها بخشی از پول بیت المال برای دور هم جمع شدن آقایان و دیدن فیلمها هزینه شد و تنها بهره آن دور شدن از استانداردهای بین المللی جشنوارهها در به نمایش درآمدن تعداد محدود فیلمها بود.
به گفته تحلیل گران با توجه به مشی سیاسی مدیران جشنواره و عملکردشان تا این لحظه گرچه کنار گذاشتن آثاری چون «چ» که به لحاظ ساخت و محتوا قابل قیاس با هیچ یک از فیلمهای جشنواره نیست و مدیران برای حفظ آبروی جشنواره هم که شده نمیتوانند آن را کنار بگذارند اما پیش بینی اهدای سیمرغ به برخی فیلمها از جمله «قصهها» چندان دور از ذهن نیست و بایستی جشنواره امسال را بر مبنای انتخاب فعالان سیاسی دانست تا آثار برتر!
منبع: وطن آنلاین