گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ خیابان شلوغ است، پر است از ازدحام جمعیتی که هر کدام پی کاری روانه خیابان شده اند. زیر و روی زمین از خیابان و بزرگراه و اتوبان و خط ویژه بگیر تا تونل های مترو پر از آدم است.
عده زیادی طبق معمول هر روز خود، راهی محل کار میشوند و عده دیگری که هر چند شاید کمتر در چشم باشند، اما کم هم نیستند، برای انجام کارهای اداری و نماندن پشت صف های طولانی، راهی خیابان شدهاند.
کارهایی که تک تکشان را میشود با ساختن بستر مناسب و بها دادن به تکنولوژی های روز، در خانه خود و بدون هیچ گونه اتلاف وقت، آلودگی هوا، شلوغ کردن خطوط ارتباطی شهری و با صرفه اقتصادی و آرامش بیشتر انجام داد.
لحظه ای تصور کنید که افراد مثلا برای انجام کارهای اداری خود، از منزل بیرون نیایند و پشت میز خود اوضاع را رتق و فتق کنند یا بسیاری از کارها را که در اکثر کشورهای پیشرفته بهصورت دور کاری انجام میشود، انجام دهند و بخشی از کارمندان را برای کاریکه میتوانند در خانه و با تحمیل هزینه هایی کمتری انجام دهند، را به ادارات نکشانیم.
همه این ها بخشی از یک آمال دست نیافتنی نیست بلکه با تخصیص بودجه ای مناسب و درخور به بخش فناوری اطلاعات کشور و با تجهیز سازمان ها و نهاد های دولتی و حتی خصوصی در کشور به بسترهای مناسب، میتوان سهم عظیمی از مشکلات اجتماعی کلان شهرها را حل نمود و در کنار آن میتوان گام به گام با تکنولوژی های روز دنیا پیشرفت و پیشرفت کرد.
حرف های بالا، مقدمه ای برای شروع صحبت نبود، بلکه اصل کلامی بود که فقط و فقط آثار و نتایجی را که با کنار گذاشتن تکنولوژیهای روز و عقب ماندن از آن و وابستگی شدید به تعاملات سنتی بهجای ارتباطات دیجیتال، هر روز و هر روز شاهد آن هستیم را نشان میداد.
باور داشته باشیم باصرف هزینه ای به مراتب کمتر از هزینه های جاری در بخش آلودگی هوا و گسترش خطوط ارتباطی شهری، بهجای آن که صورت مسئله را پاک نماییم، یکبار برای همیشه بخش عظیمی از این مشکلات را یکجا و بهصورت متمرکز و ریشه ای حل نماییم.
این روزها که بودجه 93 در حال بررسی است باید بدانیم که وزارت ارتباطات از آن وزارتخانههای مهمی است که اختصاص بودجه خوب و قابل توجه برای آن میتواند راه گشای بسیاری از مشکلات و دغدغههای شهری و حتی دیگر چاره ساز دیگر سازمانها باشد.
برای نمونه اگر مشکلات مربوط به سرعت اینترنت و پهنای باند حل شود این تنها وزارت ارتباطات نیست که به سود دهی میرسد بلکه تمامی اقشار مختلف جامعه از آن سود میبرند.
با توجه به اهمیت دولت الکترونیک و امید به حل برخی مشکلات زیرساختی در ICT کشور انتظار میرود تا با موافقت مجلس در اختصاص بودجه مناسب و قابل انتظار، برخی مشکلات ساختاری این وزارت خانه که تاثیر به سزایی در سایر وزارتخانه ها دارد، حل شود.
در بودجه سال 93 مهمترین اصل تکمیل شبکه ملی اطلاعات و زیرساختهای مربوط به آن در نظر گرفته شده است.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شامل دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات، دبیرخانه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، شرکت پست جمهوری اسلامی ایران و شرکت ارتباطات زیرساخت است که هر کدام باید به نوبه خود در صدد رفع مشکلات مجموعهی خود برآیند.
البته این تنها دولت نیست که باید در زیرساختهای حوزه ICT سرمایه گذاری کند بلکه بخش خصوصی نیز در این مهم نقش دارد به نحوی که دولت در واقع بخش کوچکی از این سرمایهگذاریها را بر عهده خواهد داشت.
به هر با توجه به رقم در نظر گرفته شده برای وزارت ارتباطات و حق استفاده از درآمدهای بهدست آمده و سرمایهگذاری آنها در خود وزارتخانه امید میرود که در صورت عدم موازی کاری دیگر ارگانها امید روزهای خوبی برای حوزه ICT میرود.