به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، دانشمندان متخصص کامپیوتر در شهر بن آلمان، یک اپلیکیشن به نام «منتال» ساخته اند که تاریخچه استفاده روزانه از تلفن هوشمند را ذخیره می کند.
این اپلیکیشن می تواند استفاده روزانه از تلفن هوشمند را کنترل کرده و به کاربر آن بگوید آیا زمینه یا امکان اعتیاد به تلفن هوشمند را دارد یا نه.
کریستیان مونتاگ مسئول این پژوهش تلفن هوشمند میگوید: این اپلیکیشن در اصل یک وسیله اندازه گیری دیجیتال است. به کاربر می گوید چه اندازه و به چه صورت از تلفن هوشمندش استفاده کرده؛ مثلا چه مدت و از کدام اپلیکیشن، از اینترنت، تعداد شماره تلفن ها، مدت و تعداد مکالمات تلفنی و ارسال پیامک.
پژوهشگران، اپلیکیشن «منتال» را با پنجاه دانشجو آزمایش کردند. نتیجه رفتار تلفنی آنها نشان داد از تلفن هوشمند برای هر کاری استفاده میکنند به جز مکالمه تلفنی. از هر دو ساعت استفاده، فقط هشت دقیقه صرف مکالمه تلفنی شده بود.
کرسیتیان مونتاگ می گوید: ما واقعا معتقدیم یک مکانیسم اعتیاد آور پشت آن وجود دارد و بر این اساس همیشه روشن کردن موبایل، با یک انتظار خوش بینانه برای دریافت چیزی همراه است.
هدف «منتال»، کمک به کاربران تلفن هوشمند برای شناخت رفتار تلفنی شان است. این پروژه همچنین بخشی از یک تحقیق جامع برای استفاده از این اطلاعات در زمینه روانشناسی و شناخت روانشناختی فرد از روی رفتار تلفنی است.
به همین منظور رفتار تلفنی کاربر بهطور ناشناس به سرور روانشناسان منتقل و مورد بررسی قرار می گیرد.
سازنده این اپلیکیشن می گوید: ما می بینیم کاربر از تلفنش استفاده می کند، ولی به هیچ وجه محتوای آنرا نمی بینیم. مثلا ارسال پیامک، محتوای ویدیو، فایل صوتی، اپلیکیشن و یا اینترنت. فقط زمان شروع و مدت استفاده را در نظر می گیریم.
هدف این پژوهشگران، روشن کردن میزان استفاده متعارف و یا طبیعی، یا حد استفاده زیادی و علایم اعتیاد به تلفن همراه هستند.