به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»،270 تن از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در نامهای به حجتالاسلام حسن روحانی، رئیسجمهور بر ضرورت حفظ حقوق هستهای ملت ایران در توافقنامه ژنو تأکید کردند.
متن کامل نامه به شرح زیر است:
جناب آقای حجت الاسلام والمسلمین دکتر روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم و رحمهالله
ما دانشجویان و نخبگان دانشگاه صنعتی شریف تاکنون در مقاطع مختلف و در روند مذاکرات بارها بنا برآنچه وظیفه خود میدانستیم از تیم مذاکره کننده حمایت کرده و گفتهایم که حاضریم در این راه پرخطر تا آخرین قطره خون، احمدی روشنها و شهریاریهایی باشیم که این بار عظیم را که همانا ساخت استحکام درونی نظام در مسیر پیشرفت و عدالت میهن اسلامی است به پیش ببریم.
این در حالی است که تنها خواسته ما در این موقعیت حساس و سرنوشتساز از تیم مذاکرهکننده و حضرتعالی این بود که در جریان مذاکرات، سر سوزنی از حقوق قطعی و مسلم ملت ایران کوتاه نیامده و از موضع اقتدار، حافظ عزت و استقلال ملت ایران باشید و به پشتوانه نخبگان جوان در مقابل هرگونه زیادهخواهی و سلطهگری ایستادگی کرده و با تلاش فعال و مبتکرانه دیپلماتیک و فراموش نکردن نسبت خود با دشمن، حافظ موضع قوی جمهوری اسلامی باشید.
اما پس از انعقاد توافقنامه همانند بسیاری دیگر از دانشجویان و اساتید دانشگاهمان ابهامات و انتقاداتی نسبت به توافق انجام شده در ذهنهای ما به وجود آمد که گاهاً به بیان آنها نیز پرداختیم ولی در کمال ناباوری متأسفانه شاهد آن بودیم که شما منتقدین توافق ژنو را "عدهای معدود کم سواد" یاد کردید که "از جای معدود تغذیه میشوند" و حتی معاون اول شما انتقاد به توافق ژنو را "از روی حسادت" دانستند.
جنابعالی بارها در دوران ریاست جمهوری خود و در مراسمات و سخنرانیهای مختلف، از روز تحلیف تا سخنان خود در دانشگاه شهید بهشتی و تا سفر خوزستان بر لزوم نقد و انتقادپذیری در جامعه تأکید کردهاید و آنرا یکی از مهمترین ویژگیهای این دولت برشمردهاید؛ چنانکه گفتهاید: "آزادی در این دولت به معنای واقعی نمایان میشود" و همچنین بارها تاکید کردهاید که "انتقاد در این دولت آزاد است" و حتی آن را لازمه پیشرفت و مانع دیکتاتوری و انتقادکنندگان را درخور تشویق دانستهاید.
جناب آقای دکتر روحانی، ما دانشجویان و نخبگان دانشگاه شریف نه معدودیم، نه کم سواد و بیسواد؛ ولی به توافق ژنو نقد داریم. نقد داریم زیرا متن توافقنامه را خواندیم، به بحث نشستیم، نزد اساتیدمان رفتیم و فهمیدیم آنچه از حقوق ملت ایران میبایستی به صراحت و بر اساس NPT در توافقنامه درج میشده، گنگ و مبهم و قابل تأویل و تفسیر آمده. نزد اساتیدمان رفتیم، کمی تأمل کردیم و فهمیدیم نه تنها خبری از فروپاشی سازمان تحریم نیست، بلکه خدشهای هم بر تحریمهای اصلی وارد نگردیده.
آقای دکتر روحانی، ما به توافق ژنو نقد داریم و نقدمان را به صراحت بیان میکنیم. نقد داریم به عدم توازن در آنچه در این گام به نیابت ملت ایران داده و ستانده شده. نقد داریم به اینکه تمام حقیقت به مردم گفته نشد. نقد داریم و البته سوال هم.
همگان میدانیم اصلیترین نگرانی طرف غربی از برنامه هستهای کشورمان ذخیره اورانیوم 20 درصد بوده است و اصلیترین معضل ما نیز تحریمهای بانکی و نفتی؛ اما متاسفانه در مذاکرات اخیر مشاهده شد با اینکه اصلیترین نگرانی طرف غربی رفع شده است، اصلیترین تحریمها یعنی تحریمهای بانکی همچنان پابرجا مانده و تحریمهای نفتی نیز به قوت خود باقی است و تنها مکثی(pause) در روند رشد آنها ایجاد شده است.
در واقع تیم مذاکرهکننده بخشی مهم و شاید اصلیترین سنگرهای فتح شده در سالهای گذشته را به عنوان امتیاز به طرف غربی اهدا کرده و دقیقاً تا خطوط قرمز کشور عقب نشسته اما نتوانسته طرف غربی را از مواضع ظالمانه خود در تداوم تحریمهای بانکی و نفتی عقب براند. سوال اساسی این است که آیا در مذاکرات بعدی راهی جز عبور از خطوط قرمز کشور برای تیم مذاکرهکننده باقی مانده است؟ آیا امتیازات داده شده با امتیازات گرفته شده تناسب و توازن دارد؟
آنچه به اختصار بدان اشاره شد، تنها گوشهای از سوالات و ابهامات بسیاری بود که پیرامون توافق ژنو و حواشی آن به نظر دانشجویان و اساتید دانشگاهها میرسد. افسوس که در جریان مذاکرات از وزیر محترم خارجه دولت تدبیر و امید به دانشگاهمان دعوت کردیم و پاسخی جز عرض پوزش آقای وزیر نشنیدیم، از معاونین ایشان دعوت نمودیم و پاسخی مشابه دریافت کردیم و سوالات و ابهاماتمان بیپاسخ ماند.
افسوس از آنچه شد و صد افسوس که عالیترین مقام اجرایی کشور منتقدان عملکرد دولت خود را این بار نه تندرو و افراطی که کمسواد و وابسته معرفی کرد.
در اینجا ما به نمایندگی از دانشجویان دانشگاه شریف از شما دعوت میکنیم با حضور در دانشگاه، در یک فضای عقلانی و به دور از هیاهوهای مرسوم سیاسی، به بخشی از سوالات دانشجویان و اساتید دانشگاه خصوصاً در مورد توافقنامه ژنو پاسخ دهید.
البته امیدواریم این بار تریبونی هم برای اعلام نظر و طرح پرسشهای دانشجویان در نظر گرفته شود.
حقوقدان هستند
البته بيشتر حقوق مردم آمريکا و انگليس را مي دانند تا مردم کشورش را
بالاخره بهشون مديون هستند
فکر مي کنيد براي چي بهش دکترا دادند
براي همين روزها
خدا عاقبت ما و اين مملکت رو به خير کنه. دست کيا سپرديمش...
جناب رئيس جمهور تدبير و اميد! فهم آنچه که در توافقنامه ژنو از دست داده ايم در مقابل آنچه که به دست آورده ايم آنقدر پيچيده نيست که احتياج به سواد آنچناني داشته باشد! ضمن آن که تمام ملت ايران و طبقات شريف آن در هر سطح از سواد، حق دارند نسبت به منافع ملي خود دقيق ، حساس و پرسشگر و منتقد باشند. لطفا يبياد آوريد سخن امام راحل را که فرمود: «مردم ولي نعمت ما هستند» . الحمدالله به برکت انقلاب اسلامي در ايران، آنقدر سطح آگاهي و شعور سياسي ملت بالا رفته که خود بهترين ديده بان مسائل مختلف کشور هستند؛ پس لطفا آنها را دست کم نگيريد که اين نظام هرچه دارد به برکت حضور مردم و ولايتمداري آنان است.
خدايا صبر ايوب نبي را به ما نيز بده البته چند برابرش کن تا بتونيم اين دولتو تحمل کنيم
من هم دانشجوي خوبي هستم
اين هم امضاي من
يا علي
ما كي باشيم؟؟؟؟
چهار سال.........
رعايت اين نکته که اقاي روحاني و دولت الان رئيس جمهور ما و دولت جمهوري اسلامي ايران هستن سرجاي خود(بدون توجه به اينکه چقدر راي داشتن) و حمايت و پشتيباني از ايشون وظيفه همه ماست هم جاي خود ولي خوبه هر آدمي بويژه وقتي چنين مسئوليتي داره موقع سخنراني حواسش باشه چي ميگه:
"... بگزاريد دانشگاه ها آزاد باشد ..." منظور اين حرف چيه و کي بايد اين کار رو بکنه کي جلوي اين کار رو گرفته؟
"...بايد انتقاد پذير باشيم و ..." به فاصله کم تر از چند دقيقه "... چرا فقط عده اي کم سواد در مورد توافق نامه ... چرا شما اساتيد دراين مورد در دانشگاه صحبت نميکنيد..."
کم سواد کيه؟ما دانشجوها! صحبت چيه؟ نقد يا تعريف
جناب رئيس جمهور لطفا بگزاريد فضا دوستانه, عاقلانه و صادقانه باشه
شما هم دانشجوي همين دانشگاه ها بوديد
خطاب رئيس جمهور محترم به اساتيد دانشگاه تقريبا به فرمان يک سرهنگ مي خورد تا يک دکتري حقوق!!!
شما خود از مدارک دکتري بدون سوادعلمي در جلسه انتقاد مي کنيد قاعده مذاکره از ديدگاه حقوق بين الملل چه مي گويد؟
يکي به اين بزرگوارا بگه آخه مگه خون شهداي هسته اي قابل مذاکرست...؟؟؟
شهدا شرمنده ايم
من هم با خون زير اين نامه را امضا مي کنم
بنده يک حوزوي هستم وبه شما اين نويد را ميدهم که تا لغو اين توافق نامه ي ننگين چيزي نمانده البته به شرط اينکه همين فشار را ادامه دهيم.و من الله توفق لنا
خدا به اين دانشجوهاي واقعي خير بده
دانشجو به اين ميگن
نه اون اراذلي که ميريزن تو خيابون وحشي بازي درميارن
50 سال ديگر در کتابهاي دوران ابتدايي به جاي قرارداد ترکمانچاي خواهند نوشت :
قرار داد ننگين ژنو
چشم اصولگرايان ما روشن
موضع ما هم نقد است ولي درست نيست توافقنامه اي که در حکومت اسلامي و تحت لواي ولايت فقيه بسته شد به ترکمنچاي تشبيه شود.
آيا براي اين حرف خود ، حجت شرعي داريد ؟!
انتقاد کن ولي با دليل متقن و منصفانه
جانم فداي رهبر
جو منور الفکري گرفته ديگه !!!!!!!!!
مگه موقع تعليقي که اقاي روحاني گذاشت رودستمون تحت لواي رهبري نبود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
چرا انتظار داريد ولي فقيه در مورد چايي خوردن يا نخوردن هم نظرش رو اعلام کنه!!!!!
عمار يار تشکيلاتي علي (ع) بود!
بريد ببينيد تشکيلاتي يعني چه؟
تاريخ صفين و مذاکره ابوموسي عشعري رو هم مرور کنيد.......
اين عمــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــار؟
اين نامه حرف همه دانشجويان از تمامي نقاط کشور هست امضاي دانشجويان بسيجي گلستاني هم اضافه کنيد
ما هم به توافقنامکه نقد داريم.
اين هم امضاي بچه هاي بسيج دانشگاه علوم پزشکي
اينم امضاي من
از جوانان عزيز برومند اين کشور بخصوص دانشجويان فهيم که با انتقادات خود حافظ منافع کشور هستند سپاسگذاريم .
واقعا که ...امضاي منم پاي نامه دانشجو هاي شريف .دمشون گرم.