به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، سخنان روئسای جمهور در مراسم 22 بهمن در سالهای اخیر همواره با رونمایی از دستاوردهای نظام و نمایش قدرت در مقابل زورگویان جهان همراه بوده است و انتظار مردم از رئیس دولت یازدهم نیز چنین است.
به گزارش گروه سیاسی-فرهنگ نیوز، دهه فجر یادآور یک اتفاق بزرگ است، اتفاقی که هرگز نمیتوان عظمتش را نادیده گرفت. این یک واقعیت غیرقابل انکار است که تحلیل اتفاقات و حوادث سیاسی دنیا تا سالهای سال با در نظر گرفتن وقوع انقلاب اسلامی ایران قابل تجزیه و تحلیل خواهد بود.
نگاه امروز به قدرت محرومان جهان و مستضعفین، خواهناخواه تحت تأثیر وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی ایران است. این امر اثبات کننده وجود یک جایگاه بینظیر برای جمهوری اسلامی ایران در عرصه جهانی بوده و نشان میدهد که سیاست خارجی و چهره کشورمان در نزد مردم جهان، با عاملی تحت عنوان ضعف، از اساس بیگانه است.
دوره زمامداری دولت «تدبیروامید» بر امور جاری کشور که اکنون در آستانه گذر از دویست روز قرار گرفته، اگر چه آنچنان طولانی نیست اما با فراز و نشیبهایی همراه بوده است.
از یکسو ادعای ایجاد عزت و سربلندی در سایه رفتارهای خاص دستگاه وزارت خارجه به مدیریت «محمدجواد طریف» در پرونده هستهای و جریانات مربوط به سوریه (خصوصاً ماجرای ژنو2) قرار دارد و از سوی دیگر انتقاداتی که به محتوای همچنان مجهول توافقات هستهای وارد شده و با پاسخگویی از سوی دولت، مواجه نشده است.
اینکه حضور دهها میلیونی مردم در پای صندوقهای رأی، مهر تأییدی بر وجود اعتماد به جمهوری اسلامی بوده و رفراندومی برای ادامه حیات این شجره پاک محسوب میشود، موضوعی غیرقابل انکار است؛ همانگونه که حضور مردم در راهپیماییهای مختلف همچون روز قدس و 22 بهمن و البته 9دی، اثباتکننده حضور آنها در صحنه دفاع از مقدسات و اسلامی بودن جمهوری در کشورمان است.
* رئیس جمهور در 22 بهمن چه خواهد گفت؟
در این بین سنت سخنرانی رییسجمهور در روز 22بهمن، امریست بهنشانه اثبات پشتیبانی همگانی مردم از منتخب اکثریت (ولو اکثریت نهچندان قاطع) مردم.
حضور و سخنرانی ریاست جمهوری در راهپیمایی 22بهمن، از سوی دیگر نشانه همراهی وی با خواستههای بهحق مردم در دفاع از جمهوریت و اسلامی بودن نظام مقدسی است که ثمره خون صدها هزار شهید بوده و خانه امید آزادگان عالم محسوب میشود.
اکنون و با توجه به اوضاف مورد اشاره، توقع میرود تا ریاست محترم جمهوری، مطابق خواسته برحق مردم، سخنانی را از تریبون سخنرانی 22 بهمن بر زبان بیاورد، که از یک سو، دلهای دوستان جمهوری اسلامی ایران را استوار کرده و از جهتی دیگر، لرزه بر اندام دشمنان انقلاب اسلامی بیندازد.
شاید بهسختی بتوان محورهایی برای سخنرانی رییسجمهور پیشنهاد کرد چرا که وی بیش از همه اقشار ملت، در جریان وضعیت کشور از بعد داخلی و خارجی بوده و همچنین، امانت زمامداری بر قوه مجریه را تا حدود سه و نیم سال دیگر در دست دارد؛ اما بهیقین، موضوعات مهمی وجود دارد که قاطبه مردم خواهان شنیدن آن از زبان رییسجمهوری قانونی کشور هستند.
* ما همگان محرمیم
یقیناً مردمی که بارها به تأکید رییسجمهور و مشاورانش، با رأی اکثریت، حجتالاسلام «حسن روحانی» را کلیددار پاستور کردهاند، بهعنوان محرمترین محرمها، حق دارند از جزئیات مذاکرات هستهای در تمامی مراحل آن باخبر شوند.
دستیابی به انرژی هستهای صلحآمیز، اکنون نهتنها یک مطالبه ملی، بلکه بخشی از هویت میهن ماست. ایستادگی در برابر قدرتهای زورگو و پیشبرد این برنامه سبب شده است تا علاوه بر تقویت اعتماد بهنفس ملت خصوصاً جوانها، مسلمانان جهان نیز به خودباوری رسیده و باور کنند که آنها نیز میتوانند به پیشرفت در همه زمینهها فکر کنند.
ملت ایران بهعنوان پشتوانه ارزشمند در مذاکرات هستهای دولت با گروه 1+5 حق دارد تا از روند این مذاکرات اگاه باشد و مطمئن شود که سر سوزنی از حقوقش پایمال نشده است.
بیشک دولت موسم به «تدبیر و امید»، خوب میداند که «کلید» ادامه راه در مسیر پیشرفت، همین مردمانی هستند که برای حفظ جایگاه رفیع اسلام و ایران، در راه انقلاب، دفاع مقدس و حتی در راه دستیابی به انرژی هستهای، شهدای بیشماری را نثار استقلال خویش کردهاند.
* تکلیف اوباما و گزینههایش باید مشخص شود
خوب است که دکتر «حسن روحانی»، یک بار برای همیشه، پاسخی کوبنده به یاوهگوییهای وی بدهد. اگر چه امروز با موضوع انرژی هستهای، مذاکرات رسمی میان نماینده کشورمان و آمریکا انجام شده است، اما این امر که موجبات شادمانی افراطیون حقیقی و مدافعان رابطه با آمریکا را سبب شده است، با تهدیدات دایمی آمریکا مبنی بر حمله نظامی به ایران، در تعارضی آشکار است.
سئوال اینجاست که وقتی ایالات متحده آمریکا اصرار دارد تا با تکرار سخنان جنگطلبانه، سیاست موسوم به چماق و هویج را دنبال کند، چرا باید ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، سکوت اختیار کرده و جوابی کوبنده به این بیانات تحریکآمیز ندهد؟
متأسفانه این امر در حالی بهوقوع پیوسته است که مقامات نظامی کشورمان، براساس مسئولیت و غیرت ذاتی نظامی خویش، شدیدترین پاسخها را به سخنان «جانکری» وزیر خارجه آمریکا دادهاند.
در این سوی میدان اما همتای وی در ایران یعنی «محمدجواد ظریف» تنها به بیاناتی خنثی و پاسخی از سر آرامش اکتفا کرده و گفته است: «سخنان آمریکاییها درباره توافقنامه هستهای جنبه مصرف داخلی دارد»!
* سوریه خط نخست مقاومت
اگر چه «بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل مدعی شد که «محمد جواد ظریف»، به وی قول شفاهی داده است که ایران نتایج مذاکرات ضدسوری ژنو1 را قبول داشته و برکناری دولت قانونی این کشور را قبول کرده است، اما وزیر خارجه کشورمان ضمن تکذیب این امر، با سخنان خود موجب شد تا دعوت از کشورمان برای حضور در مذاکرات ژنو2، با اشاره آمریکا پس گرفته شود.
شاید این اتفاق بهزعم قدرتهای استکباری، نشانه ضعف دیپلماتیک ایران اسلامی باشد اما سخنان وزیز خارجه کشورمان و واکنش ذلیلانه دبیرکل سازمان ملل سبب شد تا ملت ایران از قاطعیت رفتار دولت در موضوع سوریه به وجد بیاید.
یقیناً در 22 بهمن امسال نیز ملت منتظر است تا مواضع مستحکم دولت موسوم به «تدبیر و امید» درباره سوریه و دفاع از خط اول مقاومت، رسماً علنا ًو بدون رودربایستی در محضر ملت شریف ایران اسلامی، با صدای بلند از سوی ریاست محترم جمهوری تکرار شود.
* آل سعود، نوکر درگاه صهیونیسم
جایگاه آل سعود بهعنوان غاصبان کلید حرمین شریفین و کمک آنها به پیشبرد اهداف صهیونیسم جهانی غیرقابل انکار است.
بدرفتاری با زائران ایرانی بیتاللهالحرام، اهانت به مقدسات اسلامی خصوصاً مقدسات شیعه، تلاش برای ایجاد تفرقه بین شیعیان و اهل سنت، تلاش برای از بین بردن آثار اسلامی در کل سرزمین حجاز، گسترش وهابیت و تفکرات سلفی و تکفیری، ارسال تروریست و کمکهای مالی و تجهیزاتی به سوریه و عراق برای کشتار مسلمانان، یابقه کشتار زائران بیتالحرام و موارد متعدد دیگر، دلایل روشنی بر همراهی حاکمان ریاض با صهیونیسم جهانیست.
متأسفانه از گوشه و کنار، اخبار نهچندان جالبی از ایجاد بعضی ارتباطات میان دستگاه دیپلماسی کشور و بعضی چهرههای شناخته شده با آل سعود بهگوش میرسد. امید است که ریاست محترم جمهوری با بیاناتی روشن و آشکار، اقدام به از میان بردن شایعات موجود کند.
* وحدت کلمه رمز پیروزی است
همانگونه که حضرت امام خمینی(ره) فرمودهاند، وحدت کلمه رمز پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.
در ایامی که از عمر دولت یازدهم سپری شده است، بارها و بارها نظرات اهانتبار نزدیکان رییسجمهور سبب آزردگی خاطر مردم و حتی مجلس شورای اسلامی شده است.
یک نفر مدعی میشود که مثلاً راننده تاکسی یا لبوفروش نباید درباره سیاست نظر بدهد! آن دیگری از خوشنتگرا بودن منتقدان رییسجمهور سخن میگوید و حتی خود رییسجمهور محترم، رأی بهخود را معادل نفی خشونت دانسه و غیرمستقیم، چهل و نه و هفت دهم رأیدهندگان کشور را متهم به دفاع از خشونت کرده است.
در چنین فضای توقعی منطقی وجود دارد مبنی بر آنکه ریاست محترم جمهوری، ضمن تصحیح تندروی نزدیکان و جبران افراطگرایی برخی از نزدیکان خود، سخنان ناصحیح پیشین را تصحیح کند تا مبادا راه انشقاق میان ملت هموار و بهانه نفوذ برای دشمنان انقلاب و اسلام فراهم آید.
* تورم، قیمت بنزین، ادامه وابستگی به پول نفت، دولت و انتخابات مجلس، حصر سران فتنه و...
مسایل مختلف و گستردهای از حیث مشکلات داخلی وجود دارد که میتواند در سخنان ریاست جمهوری مورد اشاره قرار گیرد اما یقیناً جایگاه سخنرانی در یومالله 22بهمن، مکان چندان مناسبی برای این امر نیست.
معضلات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی موجود در کشور، اگر چه بسیار است و بعضاً نیز با عملکرد کوتاهمدت و برنامههای اعلام شده دولت «تدبیر و امید»، راه بغرنجتر شدن را در پیش گرفته، اما پرداختن به آنها را میتوان به تریبونهای داخلی وانهاد و درفرصتهای دیگری اقدام به موشکافی و بیان صادقانه آنها در کنار تبیین راهحلها پرداخت.
منبع: فرهنگ نیوز