به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر حسن روحانی دیروز راهی ساختمان وزارت نفت شد تا از گازرسانی به مردم شمال کشور در بحران یک هفتهای استانهای مازندران و گیلان تشکر کند. رئیسجمهور درباره اهداف خود از این بازدید که عنوان شد سرزده بوده است به خبرنگاران گفت: «میخواستم از تلاش و کوشش این وزارتخانه به خاطر این زمستان و سرمایی که یک مقدار بیشتر از حد معمول سالهای پیش بود، تشکر کنم که با تلاش شبانهروزی توانستند در این شرایط سخت در شمال کشور به خاطر بارش شدید برف، گاز را به مردم برسانند و اگر نمیتوانستند، مردم دچار زحمت بسیاری میشدند. در واقع میخواستم خسته نباشید بگویم به همه مسؤولان و همه عزیزانی که در این ماهها زحمت کشیدند».
مردم شمال: دچار زحمت بسیار شدیم، جان ما در خطر بود
قطعا برای سنجش میزان «زحمت» یا «رضایت» مردم باید پای حرف خود آنها نشست. البته بهترین اخبار در این باره نیز اخباری است که از سوی رسانهها و خبرنگاران حاضر یا ساکن مناطق شمالی کشور مخابره میشود. 16 بهمنماه خبرنگار مهر در ساری گزارش کرد: «هماکنون گاز برخی نواحی شهری در شهرهای آمل، بابلسر، فریدونکنار، بابل، قائمشهر، سوادکوه و ساری قطع است و مسؤولان شرکت گاز تقاضای همکاری بیشتر مردم در صرفهجویی در مصرف سوخت را دارند. همچنین بحران قطع گاز در برخی نواحی غرب مازندران نیز گزارش میشود و یکی از اهالی روستای نعمتآباد تنکابن در گفتوگو با ما اظهار میدارد برق و آب این روستای نزدیک شهر تنکابن همچنان قطع است و هماکنون نیز با مشکل قطع گاز مواجه شدهایم و این در حالی است که فاصله این روستا تا شهر در شرایط عادی بسیار کم است ولی اکنون اهالی باید ساعتها برفنوردی کنند. لشگری از روستای لشگرک تنکابن نیز میگوید تاکنون هیچگونه امدادرسانی در این روستای نزدیک به شهر انجام نشده است». همان روز پایگاه خبری «بلاغنیوز» که رویدادهای شمال کشور را پوشش میدهد، نوشت: «یکی از اهالی یکی از روستای مهدیآباد با چشمانی اشکبار گفت: جان ما در خطر است، خانههای ما نیز به خاطر برف تخریب شد و مجبوریم در خانه همسایه بمانیم...؛ بعد از بارش برف در مازندران گاز خانگی بسیاری از شهروندان بابلی قطع شد و شهر را در سرما فروبرد. بعد از سه روز از توقف برف الهی و یکی، دو شب سرد، از امروز صبح گاز بسیاری از خانههای بابل قطع شد. جایگاههای سیانجی نیز به بهانه افت فشار گاز از سرویسدهی به مردم سر باز زدند تا پازل بحران برفی تکمیل شود.
البته در این سرمای جانفرسا صف مردم تحقیرشدهای که به امید تدبیر دولت 7/0 درصدی قبل از اذان صبح خود را به تجمع طالبان سبد کیفی خانوار میرسانند، خود قصه غمناک دیگری است. حال باید از خود پرسید وقتی دو شب برف در بزرگترین منبع گازی جهان بیگازی به وجود میآورد یک هفته بوران چه پیامدی خواهد داشت؟ جز یک فاجعه انسانی؟ 60 روستای تنکابن نیز از نعمت گاز برخوردار نبوده و از سوخت نفت برای گرم کردم خانههایشان استفاده میکنند که بعد از گذشت 4 روز سوخت مردم رو به اتمام است». این رسانه همچنین 13 بهمن از زحمت بسیار مردم مناطق شمالی خبر داد: «یکی از اهالی روستای رامسر با بیان این مطلب که برخی مسؤولان مثل کبک سرشان را زیر برف غرب مازندران فرو کردند، با ابراز گله بیان داشت: هنوز بعد از مدت 48 ساعت اصلیترین راه روستایی پاکسازی نشده و مردم در خانههایشان حبس شدهاند. حتی برای تامین سوخت نیز دچار مشکل شدند... مردم غرب مازندران عامل قطع طولانیمدت برق را بیتدبیری مسؤولان دانسته و عنوان کردند با بارش یک متر برف، غرب مازندران فلج شد و مردم با ذوب کردن برفها آب مورد نیاز خود را تامین کرده و مسؤولی هم پاسخگو نیست. بخشدار مرکزی رامسر نیز گفت: رامسر با قطعی آب و برق مواجه بوده و مردم نگران این هستند که گاز هم قطع شود. فرماندار عباسآباد هم اظهار داشت: رفع مشکل برق مهمترین خواسته مردم است و 30 درصد مناطق شهرستان با مشکل قطع آب نیز مواجه هستند».
اذعان شرکت گاز مازندران به ایجاد زحمت برای مردم
بهترین نقض برای سخنان دیروز رئیسجمهور محترم در وزارت نفت، نهفقط اظهارات مردم مناطق شمالی کشور و رسانههای آنها بلکه مصاحبههای ادارات دولتی از جمله شرکت گاز استان است که بهرغم تلاش شبانهروزی و مجاهدتهای بسیار اما اذعان کردند مردم برخی مناطق به خاطر قطع گاز به زحمت افتادهاند. محسن عربمقصودی، مدیرعامل شرکت گاز استان مازندران گفت: متاسفانه بهرغم تلاشهای انجام گرفته شاهد قطع گاز منازل مسکونی در برخی محلات شهرهایی مانند آمل، بابل، قائمشهر، بابلسر و فریدونکنار بودیم که بخشی از این قطعیها با تلاش شبانهروزی تیم بحران گاز مازندران در سطح استان برطرف شده است. (سایت شرکت گاز استان مازندران/ 16 بهمنماه 92) خبرگزاری دولتی ایرنا نیز همان روز طی مصاحبه با مدیرعامل شرکت گاز استان مازندران، به نقل از وی نوشت: با بررسیهای صورت گرفته گاز طبیعی مشترکان خانگی در برخی از مناطق شهری ساری، قائمشهر، بابلسر، فریدونکنار، آمل و بابل قطع شده است. بیشترین میزان قطعی گاز طبیعی مشترکان خانگی در شهرهای آمل و بابل است که با اقدامات صورت گرفته افت فشار گاز در برخی شهرهای مازندران بهبود نسبی یافته است. عربمقصودی علت اصلی قطعی گاز طبیعی در برخی شهرهای مازندران را ناشی از افت فشار گاز و مصرف زیاد این انرژی در استان اعلام کرد.
نمایندگان مردم شمال در مجلس: شرایط مردم سخت است
«وزارت نفت بیشترین بودجه را در اختیار دارد اما بهرغم رایزنی نمایندگان مردم بابل هنوز گاز شهرستان بابل و استان مازندران قطع است. این جمله حسین نیازآذری، نماینده مردم بابل است که طی تذکر آییننامهای گفت: بهرغم رایزنیهای بنده و آقای ناصری به عنوان نمایندگان مردم بابل گاز استان مازندران و شهرستان بابل قطع است و هنوز وصل نشده است». (مهر/ 16 بهمن 92) همچنین نماینده مردم آمل و لاریجان در در نشست علنی مجلس شورای اسلامی گفت: ما برای افزایش کمکرسانی به مردم مازندران با همه مسؤولان تماس گرفتیم و از کمیسیون انرژی مجلس نیز میخواهیم به یاری ما بیایند تا مردم مازندران و آمل دچار حادثه نشوند. زیرا سرما در این مناطق به زیر 15 درجه رسیده و میزان گازرسانی بشدت پایین میآید. براساس بررسیهای انجام شده گازرسانی به حدود 7 هزار مشترک گاز در آمل، بیش از 4 هزار مشترک در بابل و تعداد زیادی از مشترکان در ساری قطع شده است بنابراین هر چه سریعتر باید گاز مورد نیاز به منطقه تزریق شود تا شاهد بروز حادثه نباشیم... از طرف دیگر به علت قطعی گاز، نانواییها تعطیل شده و این مناطق با کمبود نان روبهرو شدهاند. از این رو وزارت کشور، وزارت نفت و شرکت گاز کشور باید برای این مشکل چارهاندیشی کنند. (خبرگزاری خانه ملت/ 15 بهمن 92)
خودسوزی در وزارت نفت همزمان با حضور رئیسجمهور!
هرچند مصاحبههای مقامات دولتی استان مازندران، نمایندگان این مناطق در مجلس و نیز درددلهای مردم نقضکننده اظهارات دکتر روحانی در بازدید سرزده از وزارت نفت است اما دیروز همزمان با حضور دکتر روحانی در ساختمان وزارت نفت اتفاق عجیبی در مقابل ساختمان این وزارتخانه رخ داد. خبرگزاری تسنیم درباره این حادثه نوشت: «حدود ساعت 10:30 صبح در حالی که رئیسجمهور در ساختمان اصلی وزارت نفت حضور داشت یکی از کارکنان صنعت نفت کشور در داخل ساختمان این وزارتخانه در طبقه همکف (ورودی ساختمان) خود را به آتش کشید». این خبرگزاری به نقل از یکی از شاهدان عینی افزود: «در لحظه اول همه از این اقدام وی شوکه شدند اما بلافاصله با اقدام کارکنان حاضر، آتش خاموش و وی به بهداری وزارت نفت منتقل شد. رئیسجمهور حدود 15 دقیقه پس از این حادثه از وزارت نفت خارج شد».