به گزارش خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، پرفسور بهروز چهرودی، مدیر عامل موسسه Advanced Technology consultants آمریکا و یکی از پیشکسوتان R&D در سطح بین الملل، عصر در دومین روز از اجلاس مدیران، تحقیق توسعه و فن آوری گفت:گفته ها و شنیده ها و علاوه بر آن نظر بسیاری از پیشکسوتان R&D در ارتباط با این موضوع در ایران، حاکی از آن است که در زمینه R&D در کشور اقدامات بسیار مفیدی انجام شده است. اما اگر بخواهیم به صورت ریز بینانه این مسئله را مورد نقد قرار دهیم، خواهیم دید که ایران در بحث Rبه معنی تحقیقات بسیار قوی تر از مرحله Commercialization یا همان تبلیغات عمل کرده است.
به گفته این پیشکسوت R&D، در ایران ظرفیت های بسیاری برای پیشرفت و توسعه وجود دارد اما علاوه بر صرف هزینه های بسیار زیاد و به دست آمدن نتیجه های بسیار خوب از آن ها بیشترین استفاده از نتایج این تحقیقات را در خارج از ایران می برند.
وی در همین باره افزود:شاهد علمی این ماجرا نبودن تولیدات متناسب با تحقیقات قدرتمندی است که در کشور انجام می شود، زمانی می توان R&D در کشور را موفق دانست که تولید متناسب با این تحقیقات نیز در کشور دیده شود، در ایران ظرفیت و ذهن های فعال بسیاری برای R&D وجود دارد اما جای خالی مکانیزم استفاده بهینه از این ظرفیت ها بسیار به R&D در کشور صدمه می زند.
چهرودی در پاسخ به پرسشی مبنی بر ارزیابی R&D ایران در سطح بین الملل، گفت:بدون شک فاصله بسیار زیادی با استاندارد ها و ایده آل ها بین المللی داریم. این فاصله در بخش Commercialization بیشتر احساس می شود.
وی تحقیقات در زمینه نانو در کشور را بسیار قوی دانسته و ادامه داد: متاسفانه در کشور ما سنگ محکی برای تحقیقات و کیفیت ان ها وجود ندارد. در وضعیت فعلی کمیت بیشتر از کیفیت مورد توجه قرار گرفته است، درصد بالایی از این مشکلات به نقطه ضعف های فرهنگی باز می گردد.
مدیر عامل موسسه Advanced Technology consultants آمریکا، ادامه داد: باید ارگان های دولتی از پروژه های تحقیقاتی پشتیبانی مداوم داشته باشند، علاوه بر این مسئله برگزاری اجلاس ها و نشست هایی مانند دومین اجلاس مدیران تحقیق، توسعه و فن آوری می تواند اطلاعات بسیار کاربردی را در اختیار دست اندر کاران این زمینه قرار دهد.
دومین اجلاس مدیران، تحقیق توسعه و فناوری عصر امروز با تقدیر از شرکت های برتر در سالن همایش های امام خمینی (ره) در دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی به کار خود پایان می دهد.