گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت سینمای ایران با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ خبر اول اینکه:
«آرمان شهر» بازیگران خارجی ساخته میشود
محسن علیاکبری درباره فیلم سینمایی «آرمان شهر» گفت: فیلمنامه این فیلم متعلق به امیر آقایی بازیگر سینما است و هم اکنون آن را برای دریافت پروانه ساخت به اداره نظارت ارائه کردهایم.
وی با اشاره به اینکه کارگردانی «آرمان شهر» برعهده حسن ناظر است، بیان کرد: پیشتولید کار را آغاز کردهایم و قرار است فیلمبرداری در افغانستان، هندوستان و انگلیس انجام شود.
علیاکبری افزود: دوستان در اداره نظارت همکاریهای لازم را انجام دادند و قرار است این هفته مجوز ساخت صادر شود و در این صورت ما 10 اسفند ماه فیلم را هندوستان کلید می زنیم.
این تهیه کننده درباره عوامل فیلم نیز خبر داد: در این فیلم لیمید در نقش ویلیام (بازیگر اول مرد)، لینا الم (در نقش جانان)، ملالای ویکریا و بسکر پاتل و... بازی می کنند. بازیگران افغانی و هندی نیز در این فیلم هستند. همچنین هاکن بالسون مدیر فیلمبرداری، سوتر لند کالج طراح گریم، عارف منصوری مدیر هنری، توماس آی واتر بازنویسی نهایی و احمد کاووسی دستیار فیلمبردار از دیگر عوامل فیلم هستند.
وی تاکید کرد: موضوع فیلم درباره یک زن افغانی است که همسرش 8 سال پیش بر اثر جنگ قطع نخاع شده است ولی او قصد دارد دوباره امید را به خانه اش بازگرداند و به زندگیش تداوم ببخشد و تنها راه این موضوع وجود یک بچه است. این زن تصمیم می گیرد با لقاح مصنوعی باردار شود و به همین دلیل برای انجام این کار به هندوستان می رود و...
امیر آقایی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون است و برای اولین بار قرار است فیلمنامه ای از این بازیگر تبدیل به یک فیلم سینمایی شود. فیلم سینمایی «صبح خاکستر» هم اکنون به کارگردانی حسن ناظر در سینماهای تهران اکران عمومی شده است.
محسن علی اکبری پیش از این تهیهکنندگی «استرداد»، «پنهان» و... را برعهده داشته است.
حاتمیکیا خادم افتخاری حرم حضرت معصومه(س) شد
ابراهیم حاتمیکیا غروب جمعه در حاشیه حضور در حرم حضرت فاطمه معصومه(س) در جمع خبرنگاران گفت: خوشحالم که امروز این توفیق نصیب من شد تا بار دیگر به حرم کریمه اهل بیت(ع) مشرف شوم.
وی ادامه داد: من از کودکی در این مکانها چشم باز کردهام و در این محوطهها بزرگ شدهام و امروز خدا را شاکرم که به افتخار خادمی حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع) نائل آمدم و حضرت معصومه(س) ما را به نوکری خود قبول کرد.
مریلا زارعی، برنده سیمرغ بلورین سی و دومین جشنواره فیلم فجر نیز که به زیارت حرم حضرت معصومه(س) مشرف شده بود در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تشکر میکنم که این موقعیت را برای ما فراهم کردند تا امروز در این مکان مقدس حضور داشته باشیم.
وی گفت: بنده به واسطه بازی در دو فیلم سینمایی (چ) و (شیار 143) در این هفته توفیق حضور در حرم مطهر امام رضا(ع) و همچنین حرم حضرت معصومه(س) را داشتم.
بازیگر فیلم «شیار 143» همچنین افزود: امیدوارم که همه آرزوی دردمندان دوا شود و همه بیماران نیز به واسطه دعاهایی که در این حرم صورت میگیرد، شفا یابند.
وی با بیان اینکه خوشحالم از اینکه امروز حضرت معصومه(س) ما را به زیارت خود طلبید، افزود: من اولین بار است که وارد این صحن و سرا میشوم و این را افتخار بزرگی برای خود میدانم.
زارعی ادامه داد: خوشحالم بعد از این همه سال که در اماکن متبرکه حضور یافتم امروز اجازه ورود به حرم مطهر حضرت معصومه(س) را دریافت نمودم که این توفیق برایم مفهوم بزرگی دارد.
سعید راد نیز که در این مراسم حضور داشت، اظهار کرد: ما از کودکی سینه زن امام حسین(ع) بودیم و در تمام عمر نیز در چنین مکانهای مقدسی رشد پیدا کردیم.
بازیگر فیلم «چ» گفت: خدا را شاکرم که امروز به زیارت حرم مطهر حضرت معصومه(س) آمدم و در طول مسیر که به حرم میآمدم خدا را شکر میکردم که امروز این توفیق نصیب من شده است.
همچنین تهیه کننده فیلم «چ» نیز در این مراسم اظهار داشت: فیلم «چ» در استانهای مشهد و قم براساس اطلاعاتی که بدست آوردیم با استقبال خوب مردم مواجه شد و مردم این فیلم را به واسطه معطر بودن آن به نفس امام و شهدا دوست داشتند.
مهدی کریمی گفت: پابوسی حرم مطهر امام رضا(ع) و حرم مطهر حضرت معصومه(س) در این هفته نصیب ما شد که برای ادامه کار به ما قوت قلب میدهد.
آخرین پلان «ساکن طبقه وسط» جلوی دوربین رفت
چهارشنبه شب 30 بهمنماه پلان باقی مانده از فیلم سینمایی «ساکن طبقه وسط» در فرودگاه مهرآباد با بازی شهاب حسینی توسط مرتضی پورصمدی فیلمبرداری شد و همزمان گروه جلوه های ویژه کانون ایران نوین مشغول انجام تروکاژهای این فیلم هستند.
صداگذاری «ساکن طبقه وسط» توسط علیرضا نکولعل تقریبا به پایان رسیده است و بزودی فیلم وارد میکس نهایی خواهد شد.
عوامل فیلم عبارتند از کارگردان: شهاب حسینی، فیلمنامه نویس و مجری طرح: محمد هادی کریمی، تهیه کننده: امیر سمواتی، مدیر فیلمبرداری: مرتضی پورصمدی، طراح گریم: سعید ملکان، طراح صحنه و لباس: مجید لیلاجی، صدابردار: مهدی صالح کرمانی، گروه کارگردانی: فرید سمواتی، شبیر شیرازی، برنامه ریز: سحر صباغ سرشت، مریم پور شفیع، منشی صحنه: ژولیت نیکوغاسیان، مدیر تولید: مهدی کارامد تبریزی، مدیر تدارکات: حامد آذرمیان، مجید پورشفیع، عکاس: امیر عابدی، دستیار: جلال حمیدی، دستیار اول فیلمبردار: محمد ابراهیمیان، گروه صحنه و لباس: بابک صالح، آزیتا دباغی، کیان عدالت خواه، مهدی رهبری، محمود بیاتی، دستیاران گریم: عظیم فراین، عباس عباسی، آذر کی قبادی، مسئول سایت فیلم:حمید غفاریان.
شهاب حسینی، محمدهادی کریمی، ساره بیات، حسین یاری، فرهاد اصلانی، کامبیز دیرباز، جواد عزتی، فخرالدین صدیق شریف، فرید سمواتی، طناز طباطبایی و.. از بازیگران این فیلم هستند.
عمر «مجرد 40 ساله» تمام شد!
فیلمبرداری فیلم سینمایی «مجرد 40 ساله» به کارگردانی شاهین باباپور و تهیه کنندگی سیدمحسن جاهد پس از 37 جلسه فیلم برداری روز گذشته پایان یافت و مراحل تدوین فیلم جدید باباپور را حسین غضنفری انجام میدهد.
ماهایاپطروسیان، مجیدصالحی، مهرانغفوریان، سیروسگرجستانی، سحرولدبیگی، امیرنوری، پوراندخت مهیمن، زویا امامی، دانیال عبادی، فاطیما پاشایی و برزو ارجمندازجمله بازیگرانی هستند که در فیلم «مجرد چهل ساله» حضور داشتند.
«مجرد 40 ساله» داستان زندگی خانم دکتری 40 ساله را روایت می کند که در رشته خود تبحر و تخصص دارد، اما در زمینه ازدواج و انتخاب همسر دچار مشکل است. با این حال او در طول داستان اتفاقاتی برایش رخ می دهد که... .
باباپور درکارنامه خود ساخت فیلم سینمایی «حلقه های ازدواج» را دارد. سایر عوامل اصلی «دیوار شیشه ای» عبارتند از: نویسنده: قربان محمدپور، مدیر فیلمبرداری: سیدمحسن جاهد، صدابردار: خسرو کیوانمهر، طراح صحنه و لباس: شبنم عرفی نژاد، طراح گریم: مهری شیرازی، مدیر برنامه ریزی: فرشاد ارج، دستیار اول کارگردان: امیر سرایی مقدم، مجری طرح: رویا شریف، دستیار کارگردان: مریم وانشانی، دستیار اول فیلمبردار: رسول تنهایی، دستیاران فیلمبردار: داریوش رجایی، علیرضا کریمی، محمد حسینی، احسان گودرزی، دستیاران صدا: حسین شریفی، آرش هوجقانی، دستیار اول صحنه: فرهاد احمدی، دستیار صحنه: شاپور مختاری، دستیار لباس: فائزه پرویز، مجریان گریم: مسعود رئیس الساداتی، بهناز علیمحمدی، منشی صحنه: سهیلا کاشفی، عکاس: لیلا خوش کنار، تصویربردار پشت صحنه: سیدعلی جاهد، مدیر تدارکات: سعید بصیری، دستیاران تدارکات: محمد سلمانی، عباس بغدادی، ایرج عزتی.
مسجدجامعی از شهری با مردم افسرده بازدید کرد!
احمد مسجد جامعی صبح پنجشنبه 30 بهمن ماه با حضور در پشت صحنه فیلم سینمایی «دلم میخواد» با کارگردان، تهیه کننده، بازیگران و سایر عوامل این فیلم دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار که عبدالحسین مختاباد، عضو شورای اسلامی شهر تهران و مرتضی کاظمی مشاور اقتصادی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز رئیس شورای شهر را همراهی می کردند، سکانس هایی از این فیلم برای حاضران به نمایش در آمد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در این دیدار با اشاره به ویژگی خاص سینمای فرمان آرا گفت: بهمن فرمان آرا فیلمسازی است که هر وقت حرفی برای گفتن داشته باشد، فیلم می سازد.
8 سال از ساخت فیلم سینمایی «خاک آشنا» آخرین اثر فرمانآرا می گذرد. وی طی این سال ها از ساخت فیلم خودداری کرد و با بهبود شرایط سینمای ایران، «دلم می خواد» اولین فیلم بهمن فرمانآرا پس از سالهاست که با بازی رضا کیانیان و مهناز افشار جلوی دوربین می رود.
این فیلم داستان مردی است که در شهری زندگی می کند که اغلب مردمش افسرده و ناراحت هستند. او بر اثر اتفاقی دچار مشکلی میشود. مشکل این گونه است که گاهی موسیقی خاصی به ذهنش متبادر می شود و او را مجبور به حرکات موزون میکند و این اتفاق ناخودآگاه، مشکلات خاصی برایش به وجود می آورد.
با توجه به آثار قبلی بهمن فرمان آرا و مضمون تازه و فلسفی داستان «دلم می خواد»، پیش بینی می شود این فیلم در جشنواره سی و سوم فیلم فجر به نمایش درآید.
جعفریجلوه و مدیران فارابی به «شهر موشها» رفتند
محمدرضا جعفری جلوه به همراه مهدی مسعود شاهی قائم مقام بنیاد و چند تن دیگر از مدیران بنیاد با حضور در پشت صحنه فیلم «شهر موشها» از نزدیک در جریان ساخت این فیلم قرار گرفتند.
مدیرعامل بنیاد در جریان این بازدید گفت: با توجه به ظرافتهای این عرصه سینمایی و دقت نظرهای لازمه بویژه تجارت و تلاشهای فراوان گروهی چنین حرفهای در کسوت کارگردان و تهیه کننده و طیف وسیعی از هنرمندان که در جریان تولید این فیلم حضور دارند میتوان پیش بینی کرد که در نهایت این همه به خلق اثری ارزشمند در گونه سینمای کودک منجر شود.
وی ادامه داد: ساخت آثار شاخصی از این دست در سینمای کودک که در خاطره جمعی سه نسل جای دارد باعث خوشحالی است و امیدوارم این فیلم نیز مانند اولین تجربه آنکه در دهه شصت تولید شد با انطباق با قابلیتهای امروزی مورد استقبال عموم علاقه مندان قرار گیرد و به یک اتفاق در اکران سینمای کودک و نوجوان تبدیل شود.
جعفری جلوه افزود: بنیاد سینمایی فارابی در رویکرد جدید خود حمایت از تولید و اکران سینمای کودک و نوجوان را از وظایف اصلی خود دانسته و همواره در جهت ارتقاء کمی و کیفی این حوزه تخصصی اهتمام ویژه خواهد داشت. مرضیه برومند کارگردان فیلم «شهر موشها» نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور مدیرعامل فارابی وخوش آمد گویی به هیئت همراه، تصریح کرد: در این پروژه علی رغم فشارهای شدید مالی ناشی از هزینههای سنگین تولید و تراکم کاری طاقت فرسا، خوشبختانه روند کار مناسبی داشته وداریم و آنچه بیش از هرچیز سختیها و موانع را در مسیر تولید تسهیل میکند همراهی و همدلی میان تمامی عوامل گروه و در راس آنها تیم تهیه بوده که در نهایت موجبات دلگرمی بیشتر ما در تولید این پروژه عظیم را فراهم آورده است.
گفتنی است، گروه در ادامه و برای فیلمبرداری بخشهای مربوط راهی مناطق در جنوب کشور شدهاند.
در سینما نسبت به پیامبر اعظم(ص) کم لطفی کردهایم
پرویز پرستویی بازیگر مطرح سینمای ایران با بیان این پرسش که «من میخواهم بپرسم که چرا میخواهیم جشنواره جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) را برگزار کنیم؟» در گفتوگو با روابط عمومی جشنواره جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) ادامه داد: به نظر من اولین نکته مهم درک ارزش کار است. حساسیت جشنواره پیامبر اعظم(ص) به حساسیت جشنواره فجر نیست. جشنواره فجر یک جشنواره عمومی است. اما جشنواره پیامبر اعظم(ص) خاص است. باید در این جشنواره موضوعات خاصی مطرح شود. آدمها و فیلمسازان خاص باید در این جشنواره شرکت کنند. به طور کلی به نظرم با این طرح باید برخورد ویژهای شود. حضور نام پیامبر(ص) اعتبار خاص دارد.
بازیگر فیلمها و سریالهای به یادماندنی تاریخ سینمای ایران افزود: حالا بازمیگردم به سوال خودم: پیامبر اعظم(ص) چه احتیاجی به برگزاری جشنواره دارد؟ آیا این نیاز به ما نمیگوید که ما نسبت به پیامبر اعظم(ص) کم لطفی کردهایم. منظور از ما، مای مسلمانی است. مایی که ادعای خاص درباره این انسان بزرگوار داریم. به نظر من کم لطفی است. اگر هم احتیاج است که به پیامبر(ص) بپردازیم پس چرا اینقدر دیر! من نمیخواهم جشنواره را زیر سوال ببرم. اما این مسایل وجود دارد. یکی از این دو عاملی که من گفتم بیشتر نیست: یا تا قبل از این به جشنواره نیاز نداشتیم و چرا الان نیاز داریم. یا از اول نیاز داشتیم و چرا امروز به یاد آن افتادیم. در هر صورت این جشنواره شروع شده است. تجربه اول است. پس باید حالا حالاها یاد بگیریم. از جشنواره فیلم فجر چند دوره میگذرد و هنوز میبینیم که ایرادتی بر آن وارد است. هنوز کامل نشده است. پس این جشنواره باید حالا حالاها تجربهآموزی کند. توصیه من این است که عجله در کار نداشته باشیم. ایدهها و طرحهای جدید را بپذیرند و آنها را اگر لازم بود و مناسب بود اجرا کنند.
شایان ذکر است؛ نخستین دوره جشنواره فرهنگی ـ هنری اهل بیت(ع) با عنوان «جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص)» به همت مجمع جهانی اهلبیت(ع) و همکاری نهادهای فرهنگی و هنری برگزار می شود. این جشنواره در سه رشته فیلم کوتاه (در سه شاخه انیمیشن، داستانی و مستند)، فیلمنامه و تألیف و ترجمه کتاب به زبان انگلیسی (در دو شاخه سیره پیامبر و پاسخ به شبهات) برگزار خواهد گردید و جوایز ارزنده و بی نظیری به نفرات برتر تعلق خواهد گرفت.