رئیس حوزه هنری گفت: خواهش میکنم نگذارید جناحهای سیاسی در عرصه فرهنگ وارد شوند؛ این، کار فرهنگ را ضعیف میکند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، جشن یک سالگی تاسیس حوزه هنری کودک و نوجوان امروز با حضور حجتالاسلام خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی؛ محسن مومنی، رئیس حوزه هنری، مسئولان حوزه هنری کودک و نوجوان و همچنین برخی هنرمندان کشورمان همچون گیتی خامنه، مجری قدیمی کودک و نوجوان در سازمان صدا و سیما در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این برنامه که با اجرای سید جواد هاشمی همراه بود، الوندی، دبیر دفتر ادبیات حوزه هنری کودک و نوجوان صحبت کرد.
وی در ابتدا گفت: سال گذشته 100 کتاب تولید و عرضه کرده بودیم؛ از برخی نویسندگان دعوت کردیم کارهای خود را به ما تحویل دهند، این کتابها تولید شد، اما چاپ نشد. سال 92 نیز بیمهری دوستان و مسئولان نسبت به حوزه نشر بسیار زیاد بود، به همین دلیل ما بودجهای در این زمینه دریافت نکردیم، اما با قدرت کار خود را شروع کردیم و ادامه دادیم تا اینکه کتابها در حال چاپ هستند و ما در نمایشگاه کتاب این آثار را خواهیم داشت.
الوندی در ادامه توضیح داد: ما موفق شدیم 50 کتاب در زمینه شعر کودک و خردسال تولید کنیم؛ زیرا در این زمینه در کشور کمبودهایی وجود دارد. این حوزه، حوزه بسیار سختی است، به همین دلیل تلاش کردیم کتابهای خوبی در این زمینه تولید کنیم، کتابهای شعر کودک و خردسال را تحت عنوان کفشدوزک تولید کردهایم، کتابهای قاصدک نیز با موضوع داستان کودک و خردسال تولید شده است.
دبیر ادبیات حوزه هنری کودک و نوجوان افزود: کتابهای بازنویسی قصههای شیرین ایرانی نیز تولید شده، البتهف سال گذشته 9 کتاب در زمینه کودک و خردسال چاپ شد.
وی در تشریح برنامههای حوزه هنری کودک و نوجوان در زمینه کتابهای نوجوان گفت: در زمینه کتاب نوجوان مجموعه داستانهای انقلاب، مجموعه قصه های جور واجور، مجموعه قصه نیکان، مجموعه تاریخ استعمار، مجموعه رمان و داستان انقلاب و مجموعه شعر نوجوان تولید شده و ما قول میدهیم سال آینده نیز 100کتاب دیگر تولید کنیم.
الوندی در پایان از احمد دهقان، مدیر دفتر ادبیات کودک و نوجوان بابت حمایتهای وی تشکر کرد.
سپس سیدمهدی خاموشی و محسن مومنی از خانواده امیرحسین فردی تقدیر کردند.
در ادامه برنامه، حسن دولتآبادی، مدیر دفتر تئاتر حوزه هنری کودک و نوجوان به تشریح برنامهها و عملکرد این مجموعه پرداخت.
وی در ابتدا گفت: کمتر از سه سال است که دفتر تئاتر کودک و نوجوان افتتاح شده است، ما تمام تلاش خود را کردهایم کمترین بدآموزی را نیز در تئاترها برای کودک و نوجوان نداشته باشیم، برای همین در انتخاب نمایش ها بسیار دقت میکنیم و سختگیریهای زیادی داریم.
دولتآبادی ادامه داد: ما ایدههای بسیاری داریم، اما از نظر مالی در مضیقه شدیدی هستیم، اگر مساعدتهای لازم انجام گیرد قطعاً ایدههای خوبی داریم که اجرایی خواهد شد؛ ما در سال گذشته 49 نمایشنامه اجرا کردیم و 254 نمایشنامه چاپ نمودیم.
مسئول دفتر تئاتر حوزه هنری کودک و نوجوان در پایان گفت: نمایشنامههایی که به اینجا میآیند حتماً سیاستهای حوزه را در نظر دارند، بنابراین هر نوع نمایشی در اینجا اجرا نخواهد شد؛ تئاترهای ما در دو بخش تهران و شهرستان تولید میشود.
در ادامه مومنی توضیحاتی در خصوص حوزه هنری کودک و نوجوان و کارهای عقب افتاده در این زمینه داد.
وی گفت: حوزه هنری کودک و نوجوان یکی از طرحهای راهبردی حوزه هنری برای دهه چهارم انقلاب اسلامی بود .من به مدیر پرتوان، پرتلاش و زیرک این مجموعه و همکاران پرتوان وی تبریک میگویم. دو هفته قبل با آقای سرشار طرحهای آینده این حوزه را بررسی کردیم، 75 طرح ارائه داده که برخی از آنها بسیار خوب و ملی بودند.
مومنی افزود: از مهمترین دغدغههای حوزه هنری ایجاد تمدن نوین اسلامی بود. فکر میکردیم یکی از کارهای اساسی ما موضوع خانواده و سبک زندگی است. در آن زمان که ما به فکر سبک زندگی افتادیم هنوز مقام معظم رهبری به این شکل مشخص این موضوع را مطرح نکرده بودند، اما از برخی بیانات ایشان این دغدغه احساس میشد. در آن زمان نقدهای زیادی به ما شد که چرا چنین موضوعی را پیگیری می کنید، اما ما در این زمینه جلو رفتیم.
رئیس حوزه هنری در ادامه توضیحات خود با ذکر مثالی ادامه داد: یک نمونه از کارهایی که ما انجام دادیم فیلم «یک حبه قند» ساخته رضا میرکریمی بود. این فیلم چه در ایران و چه در خارج از کشور مورد اقبال بسیاری قرار گرفت. خیلی سختیها وجود دارد که مدیران ما جرأت نمی کنند به دنبال کارهای اساسی و ماندگاری مثل این فیلم بروند. در آن زمان و در بحبوحه نقدهای بسیاری که به ما میشد برخی، فیلم خاصی را به دوران ریاست بنده ارجاع میدادند و به همین دلیل به ما نقدهای فراوانی میشد، من آنجا نامهای نوشتم و گفتم این نقدها دلسوزانه نیست و تنها با نگرش سیاسی به من نقد میکنید، حال من همان حرفها را اینجا نیز میگویم؛ من در آنجا نوشتم خواهش می کنم نگذارید جناحهای سیاسی در عرصه فرهنگ وارد شوند این کار فرهنگ را ضعیف میکند.
نویسنده کشورمان گفت: متاسفانه بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری آن قدر کار تبلیغاتی در خصوص سبک زندگی انجام شد که کارهای اساسی برای خانوادهها انجام نگرفت؛ فعالیتهای مهم و اساسی باید برای کودکان انجام شود، انسان آینده به سه مولفه خردورزی، نشاط و شادابی و معنویت نیاز دارد؛ این سه مولفه باید از کودکی ایجاد شود یکی از دستاوردهای حوزه هنری اعتماد به جوانان است، با اعتماد به جوانان، حوزه هنری کودکان به خوبی کار خود را پیش میبرد.