دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور گفت: با پیشرفت انقلاب، مردم به حذف تشکلهای معارض اقدام میکنند.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، رامین شمسایی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در نشست «دانشجو و مطالبات رهبری» با بیان اینکه پیام مقام معظم رهبری باعث دلگرمی جنبش دانشجویی شد، گفت: این پیام نشان دهنده رضایت ایشان از بخشی از عملکرد جنبش دانشجویی است؛ متأسفانه در برخی محافل، جنبش دانشجویی نادیده گرفته میشود، همان گونه که طی دوران اصلاحات افرادی بودند که نگاهی به تحول سیاسی نداشتند.
وی در ادامه افزود: نخستین مسئله که باید به آن توجه شود تهذیب نفس است. مقام معظم رهبری در گذشته فرمودند که نمیشود با دستمال کثیف شیشه را تمیز کرد؛ نکته دیگر اینکه برخی افراد آنقدر درگیر کار اجرایی شدند که از تهذیب نفس غافل شدند، در صورتی که وقتی سیری بر بزرگان انقلاب اسلامی میکنیم، ویژگی اصلی آنان این بود که در ابتدا خودسازی میکردند، بنابراین اگر اعضای تشکلهای دانشجویی خودسازی نکنند، در آینده با مشکل مواجه میشوند.
تحلیل امنیتی به موضوع جنگ نرم بدترین نوع نگاه است
شمسایی به تقویت مبانی معرفتی به عنوان دومین مسئله خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری جنبش دانشجویی را از اینکه منبع تحلیلشان سایتها و وبلاگها باشد، منع کردند؛ این در حالی است که عمده دغدغه دانشجویان کشور اکنون گذار از فضای سیاسی و رفتن به سوی مسائل اجتماعی و فرهنگی است. وقتی ادبیات رهبری را میبینیم هیچ گاه اولویت را دغدغه سیاسی نگذاشتهاند و شناخت اساسی مسائل کشور و ارائه مطالبات جنبش دانشجویی برایشان حائز اهمیت است؛ همچنین وقتی که ایشان جنگ نرم را مطرح میکنند، به این معناست که باید در این بخش فعالتر عمل کنیم. بسیاری به جنگ نرم نگاه امنیتی دارند، در صورتی که تحلیل امنیتی بر این فضا بدترین نوع نگاه است و آنچه از فتنه 88 به ما ضربه میزند بیشتر ابعاد فرهنگی و اجتماعی است تا ابعاد امنیتی مسئله که امیدواریم جنبش دانشجویی به این مسئله بپردازد.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور درباره نظام سلطه در سخنان مقام معظم رهبری گفت: واژه دشمن و نظام سلطه در سخنان ایشان فراوانی زیادی دارد که مسئله مهمی است؛ همچنین مهم است که دانشجویان در برابر دشمن عملکرد جبههای و همراه با همافزایی داشته باشند؛ در صورتی که این گونه نیست. درباره تحلیل فضای جنگ نرم باید گفت که نیاز به تحلیل سخت آن نیست، رهبری بهترین راه مبارزه با جنگ نرم را خدمت به مردم میدانند که فقط مربوط به حوزه اقتصادی نیست و حوزه فرهنگ را نیز در بر میگیرد.
آسیبها و ضررهای جنگ نرم
وی با طرح این سوال که «مهمترین آسیب و ضرر در بعد جنگ نرم چیست؟» عنوان کرد: 90 درصد منابع نفتی در خوزستان است، اما آنان از این نعمت استفاده نمیکنند.
شمسایی همچنین گفت: باید بدانیم بزرگترین معنای جنگ نرم ترویج اسلام آمریکایی است؛ یعنی به اسم جنگ نرم و نام بردن از دشمن از ایفای وظیفه خود در برابر مردم بازبمانیم. موضوع جنگ نرم در حوزههای مختلف بحث نشده است. در این زمینه جنبش دانشجویی در موضوعهای مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی باید حرف برای گفتن داشته باشد.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه هر چه جمهوری اسلامی جلوتر می رود، مردم تشکلهای معرض را از جریان انقلاب حذف میکنند، ابراز داشت: آنچه میماند و آسیب جدی برای تشکلها محسوب میشود، این است که آنها وارد قبیلهگرایی شوند. نقطه انحراف این است که تشکل را معبود ببینیم. ما نباید نگران تشکلهای معارض باشیم؛ زیرا آنان به دست مردم حذف میشوند. در تشکلهای دانشجویی مشکل، داشتن تحلیلهای متفاوت نیست، بلکه مشکل اینجاست که برخی تحلیلهای متفاوت باعث کینهتوزی میشود.
وی گفت: در سه دهه اخیر برخی تشکلها به دلیل تفاوت قرائت دچار دلخوریهایی از یکدیگر شدهاند، نسل سوم و چهارم انقلاب اسلامی جوان هستند، بنابراین مشکل این نیست که تحلیل مختلف داشته باشند، بلکه مشکل اینجاست که تحلیلهای مختلف باعث کینهتوزی میشود و گاهی به اسم آرمانخواهی، پرخاشگری صورت میگیرد، بزرگترین رسالت جنبش دانشجویی این است که نخبگان کهنسال سیاسی را کنار بگذاریم و البته استقامت جنبش دانشجویی را نشان دهیم.