به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان؛ علی وطنی ظهر امروز در نخستین همایش ملی ـاستان مجازی در بستر شبکه ملی اطلاعات» که با همکاری 4 دانشگاه «علم و صنعت ایران»، «جامع گلستان»، «علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان» و «جامع علمی کاربردی گلستان» در گرگان برگزار شده بود، گفت: برای تحقق شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی باید راهی کارآمد برگزید.
معاون توسعه و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور افزود: بیشتر استان های کشور با وجود ظرفیت های انسانی و نعمات طبیعی در زمینه اشتغال مشکل دارند.
وطنی با بیان اینکه تولید علم با رعایت عدالت به پیش رفته است، گفت: با وجود دستاوردهایی که در فناوری داشته ایم باید قبول کنیم هنوز در این بخش ضعیف هستیم و همین موجب بوجود آمدن بسیاری از مشکلات شغلی و تحصیلی شده است لذا با مرتفع کردن آن و جهت دهی حوزه فناوری می توانیم شاهد رفع بسیاری از مشکلات باشیم.
وی از وظایف و اهداف دفتر امور فناوری استان ها که در بستر این همایش شکل گرفته بود نیز به شبکهسازی و توسعه تعاملات بخشهای فناوری با بنگاههای استان از طریق ارائه خدمات حمایتی، تسهیلگری و بهینهکاوی، جهتدهی فناوری و نوآوری به سمت مشکلات استانها اشاره کرد و تصریح کرد: آرمان اساسی این دفتر ارتقای رویکرد آمایش سرزمینی به نظام ملی فناوری و نوآوری، توانمندی بخش غیردولتی در راستای توسعه نظام فناوری استانها، افزایش سهم وقف در حمایت از فناوری استان و ساماندهی فنبازارهای عمومی و تخصصی است.
معاون توسعه و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه نقشه جامع کشور را ترسیم نمودیم، دستگاه های دولتی را ملزم به اتخاذ اقدامات راهبردی در این زمینه دانست و افزود: تا کنون 18 ستاد راهبردی در حوزه فناوری ایجاد کرده ایم که «فاوا» یکی از آن هاست که در راستای فراهم کردن دسترسی مناسب همه اقشار جامعه به فناوری اطلاعات و آموزش فراگیر و همچنین تربیت منابع انسانی متخصص برای به کارگیری در همه ابعاد زندگی اقدام خواهد کرد.
وی با مثال زدن استان گلستان به عنوان استانی که بعد از خوزستان و بوشهر بیشترین مخازن نفت و گاز و همچنین بسیاری دیگر از ظرفیت های طبیعی مانند زمین های کشاورزی را داراست ولی هنوز با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند، تصریح کرد: اگر در این استان فناوری به خدمت گرفته شود دیگر نه 12 هزار مهندس بیکار وجود خواهد داشت و نه مشکلی در تأمین مواد غذایی.
وطنی در بیان مشکلات حوزه اشتغال به نخبگان و فارغ التحصیلان دانشگاهی اشاره کرد و بیان داشت: بسیاری از نخبگان از افراد غیرنخبه درخواست شغل می کنند این بدان معنی است که ما در تعریف نخبه مشکل داریم!
وی ادامه داد: اگر از علم و فناوری استفاده بهینه نشود روشهای سنتی پاسخگوی نیاز بشر و جهان نخواهد بود بنابراین باید به رشد فناوری اطلاعات سرعت بخشید.
معاون فناوری رئیس جمهور بر همخوانی ارتقا فناوری مبتنی بر هویت اسلامی تأکید کرد و گفت: ما باید فناوری ها را مبتنی بر فرهنگ و هویت دینی خود به کار بگیریم اما نباید با شاخص های جهانی فاصله داشته باشیم چرا که اساس ارتباط و تعامل شبکه ای ایجاد بستری یکپارچه است لذا اگر خود را منفک کنیم به نتایج مطلوبی نمی رسیم.
وطنی در پایان بر لزوم ایجاد شغل و تجاری سازی محصولات دانش بنیان و سهم بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان در ایجاد مشغال دانش محور تأکید کرد و گفت: میزهای دولت محدود است لذا باید به سمتی پیش برویم که بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان را به میدان عمل آورد.