به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، در ایران حالا دیگر همه میدانند نه رئیسجمهور و نه وزیر امور خارجه نمیخواهند در مقابل توهینها و تهدیدهای مکرر همتایان آمریکایی خود موضع بگیرند. در آمریکا اما همه میدانند از نگاه کاخسفید، ایران باید تهدید به گزینه نظامی شود تا به تعهدات خود عمل کند.
در ایران دیپلماتها قدرت دفاعی کشور را ناچیز میدانند اما در آمریکا دیپلماتها به پشتوانه قدرت نظامی خود پای میز مذاکره میآیند! جان کری، وزیر خارجه آمریکا پس از روی کار آمدن دولت جدید در ایران بارها ایران را به حمله نظامی تهدید کرده است. نهتنها کری که باراک اوباما و سایر مقامات مسؤول در موضوع مذاکرات هستهای با ایران نیز هرکدام در چند نوبت ایران را به حمله نظامی تهدید کردهاند تا به سهم خود نقشی در تثبیت سناریوی «فشار نظامی برای سازش هستهای» ایفا کنند. کری حالا 2 روز پس از آنکه اوباما گزینه نظامی را راهحل بعدی آمریکا در قبال ایران عنوان کرد، باز هم از این گزینه گفت. تعداد دفعاتی که طی ماههای اخیر کری ایران را تهدید به حمله نظامی کرده است دیگر قابل برآورد نیست اما او جدیدترین تهدید خود را در «آیپک» مطرح کرد.
او در نشست آیپک گفت، باید تمام نگرانیها علیه برنامه هستهای ایران برطرف شود. او به صهیونیستها قول داد در مقابله با ایران برای اسرائیل کم نخواهد گذاشت. وزیرخارجه آمریکا حتی برای آنکه ارادت خود را به صهیونیستها نشان دهد، جملات اغراقآمیزی در مدح این رژیم صهیونیستی به زبان آورد تا به آنها بقبولاند که محال است آنها اقدامی انجام دهند که منافع صهیونیستها را به خطر بیندازد. کری که دوشنبه شب در لابی قدرتمند صهیونیستها در آمریکا (آیپک) حضور یافته بود، بخش مهمی از اظهارات خود را به موضوع هستهای ایران و برنامه آمریکا برای حل این موضوع اختصاص داد.
به گزارش خبرگزاریها، کری در سخنرانی خود ابتدا درباره ضرورت استفاده از دیپلماسی در قبال ایران گفت. وزیر خارجه آمریکا بر استمرار دیپلماسی هستهای با ایران تاکید و این را بهترین گزینه برای حل مساله هستهای توصیف کرد.
جان کری سپس در تبیین موضوع هستهای ایران قولهایی به صهیونیستها داد. او ابتدا قول داد آمریکا با ایران به توافقی نخواهد رسید که اجازه بدهد ایران به ساخت تسلیحات هستهای مبادرت کند.
کری در توضیح این موضوع گفت: اگر توافقی حاصل نشود بهتر از آن است که توافقی بد حاصل شود. کری در ادامه با برشمردن برخی هزینههای گزینه نظامی، گفت: فقط دیپلماسی قدرتمندانه میتواند تضمین کند برنامه تسلیحات هستهای برای همیشه محو شود و نه اینکه (با کارهایی که انجام بدهیم) این برنامه زیرزمینی و خطرناکتر شود. کسانی که میگویند حمله شود باید ببینند بعد از این کار ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. او سپس دومین قول خود را هم به صهیونیستها داد. کری درباره عدم حصول نتیجه دلخواه در مذاکرات هستهای گفت: اگر تهران در امتحانش رد شود، آنگاه آمریکا چیزی برای اسرائیل کم نخواهد گذاشت.
کری درباره زمان مذاکرات هم گفت: این جریانی نیست که پایانی نامحدود داشته باشد. این جریانی درباره اعتماد به تهران نیست. این درباره امتحانکردن تهران است و شما باید مطمئن باشید که اگر ایران در این امتحان رد شود، آنگاه آمریکا برای اسرائیل چیزی کم نخواهد گذاشت. این موضوعی است که من به شما قول میدهم.
وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد: امنیت اسرائیل اولویت اصلی ما است.
اسرائیل نور جهان!
بر اساس این گزارش؛ کری در این نشست و برای نشان دادن نزدیکی منافع و اهداف آمریکا و رژیم صهیونیستی، گفت: «من به مدت 30 سال در مجلس سنا در مراسم آیپک شرکت میکردم و معتقدم مراسم آیپک و دور هم جمع شدن کسانی که اسرائیل برایشان از اهمیت بالایی برخوردار است، بهترین گردهمایی در آمریکاست که هر ساله برگزار میشود. میخواهم بدانید همه ارزشهایی که در این جلسه و در بین افراد این جلسه وجود دارد، یعنی دموکراسی، در دیانای همه مردم آمریکا و اسرائیل وجود دارد اما ما در مسائل دیگری عمیقتر از این ارزشها هم با هم شریک هستیم».
وی افزود: «این 2 کشور مانند هیچ 2 کشور دیگری در روی این کره خاکی با یکدیگر ارتباط و همبستگی ندارند و آمریکا و اسرائیل هر 2 در این جهان مثالزدنی هستند. من به این فکر میکنم که اسرائیل از اولین روز پیدایش آن، این مطلب را بیان کرده است که کافی نیست تنها به عنوان کشوری در جامعه بینالملل باشید و من میدانم اسرائیل از زمان اشعیای نبی در تلاش است که به عنوان نوری در سازمان ملل بدرخشد و این مسؤولیت برای نور بودن در جامعه بینالملل به نظر میرسد به طرز غیرقابل باوری شبیه به مسؤولیتی است که امروزه آمریکا برای خود در نظر گرفته و در برابر آن احساس مسؤولیت میکند. این مسؤولیت چیزی و بخشی از وجود ما را تشکیل میدهد.
کری سپس گفت: شما میخواهید آن را نور جهان بدانید اما هدف اصلی در واقع این است که الگویی برای جهانیان باشیم. این به معنای داشتن سرزمینی است که استانداردهایی دارد؛ استانداردهایی از آزادی و اعتبار. وزیر خارجه آمریکا در ادامه این نشست درباره حمایت آمریکا از اسرائیل گفت: «با نگاهی به این سالن و کسانی که در این جلسه حاضرند شما به این نتیجه میرسید که تا به حال هیچگاه دوستی ما محکمتر از این نبوده است و من به شما میگویم که چرا این روابط دوستانه اینقدر قوی و محکم است زیرا امروز که اسرائیل با مشکلات جدی درباره آیندهاش رو به رو است این آمریکاست که محکم در کنارش ایستاده».
کری که البته بنا به اعتقاد مقامات دولتی تنها برای خوشایند تندروها و صهیونیستها سخن میگفت؛ تصریح کرد: «این مساله اغراق نیست و من این را نه از جانب خودم بلکه از جانب باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا میگویم که این رابطه قابل سنجش است و میتوانید هر روز پیشرفت و قویتر شدن آن را با معیارهای مختلفی بسنجید. این اغراق نیست و حقیقت است. ما تعهدی کامل و از بین نرفتنی درباره امنیت اسرائیل داریم؛ از بین نرفتنی و بیهمتا.»
جان کری با اشاره به مذاکرات جامع گفت: دوستان من، ما حالا باید کار را تمام کنیم. مساله مهم در سیاست خارجی نتایج است، نتایج نهایی. اکنون ما با دقت، سرگرم مذاکره درباره یک توافق جامع هستیم. ما به طور پیوسته با دوستان خود در اسرائیل مشورت می کنیم. اگر معلوم شود ایران نمی تواند به نگرانیهای جهان بپردازد، من به شما تضمین میدهم در آن صورت با فشارهای بیشتری مواجه خواهد شد. کنگره هم تحریمهای سختگیرانه بیشتری را به تصویب خواهد رساند. بگذارید به شما این اطمینانخاطر را بدهم که فقط 2ساعت طول میکشد به مجلس نمایندگان و مجلس سنا برویم و هیچ معطلی در کار نخواهد بود و کنگره کاری نخواهد داشت جز اینکه برنامه رأیگیری را آماده کند زیرا رئیسجمهور اوباما و من از چنین تحریمهایی در آن شرایط کاملا حمایت خواهیم کرد.
او افزود: در حال حاضر نیز همانطور که قبلا گفتم ما همه بخشهای تحریمهای فعلی را اجرا میکنیم؛ من شخصا به همه دفاتر و هیاتهای نمایندگی وزارت خارجه در سرتاسر جهان دستور دادهام با هوشیاری مراقب هرگونه نشانه نقض تحریمها باشند و به همه کشورهایی که ممکن است بخواهند با ایران معامله کنند نیز میگویم با توجه به اینکه این تحریمها به صورت محکم در دست اجرا هستند، آمریکا به آنها نیز دقیقا همان حرفی را میزند که به رهبران خودمان میگوید.
منبع: وطن امروز