مسعود دانشمند، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» با تاکید بر افزایش سهم تولید در هدفمندی یارانهها گفت: بنابر تبصره 21 که در لایحه بودجه بعد از رفتن به شورای نگهبان و برگشتن تصویب شد، میبایست 10 هزار میلیارد تومان از محل درآمد دولت از هدفمندی یارانهها برای بخش تولید، حمل و نقل عمومی، بهینه کردن مصرف سوخت و غیره گذاشته میشد و در سال 88 که قانون هدفمندی یارانهها به تصویب رسید، قرار شد 30 درصد درآمد دولت از منبع هدفمندی یارانهها و اصلاح قیمت حاملهای انرژی به تولید اختصاص پیدا کند. در حالی که در این سالها این اتفاق نیفتاد.
وی افزود: در بودجه سال آینده نیز به نظر میرسد به صورت جدی به سهم تولید از هدفمندی یارانهها نگاه نشده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما نظر خود درباره اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها را چنین بیان کرد: دیگر نمیتوان با اجرای این طرح موافقت یا مخالفت کرد، چرا که اجرای فاز دوم این طرح به تصویب دولت و مجلس و شورای نگهبان رسیده است.
دانشمند ادامه داد: در حال حاضر باید بیاندیشیم، حالا که این قرار است فاز دوم هدفمندی یارانهها انجام پذیرد، شیوه اجرای آن را به گونهای تعریف نماییم که بهتر بتوانیم نتایج مثبت از آن بگیریم.
وی تصریح کرد: آقای طیب نیا اعلام کردند که افزایش قیمت حاملهای انرژی را با شیب ملایم انجام میدهند، اما به نظر میرسد که این صحبت تنها یک قرص مُسکن است. باید دولت تعریف درستی از این شیب ملایم ارائه کند که چه معنایی دارد.
این عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: نگرانی ما در حال حاضر این نیست که صنایع بزرگ مورد حمایت دولت قرار نگیرد. صنایعی مانند فولادسازی، آلومینیوم سازی. صنایع کوچک و متوسط نیز باید تحت حمایت قرار گیرند، چرا که تعداد و پرسنل زیادی دارند و تاکنون از حمایت چندانی توسط دولت برخوردار نشدهاند. این صنایع در این مقطع بیشترین آسیب را دیده و میبینند.
وی خاطرنشان کرد: محصولات بدست آمده از این صنایع محصولات نهایی هستند که مستقیما به دست مصرف کننده میرسد و مسئولین از طرفی جلوی افزایش قیمت این محصولات را میگیرند و از طرف دیگر با عدم رقابت بین تولید داخلی و کالاهای وارداتی و افزایش قیمت حاملهای انرژی و همچنین افزایش دستمزدها که ناشی از شرایط اقتصادی است، بسیار تحت فشار قرار گرفته و در معرض تعطیلی و ورشکستگی قرار میگیرند.