به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نامه ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور منتشر کرد که متن این بیانیه به شرح زیر است:
در دیدار اخیر مقام معظم رهبری با اعضا مجلس خبرگان ایشان با ابراز نگرانی صریح و شفاف از اوضاع فرهنگی جامعه پرداختند این موضع گیری رهبری در حالی است که مراجع عظام تقلید، علما، نخبگان ، دانشگاهیان نیز از شرایط فرهنگی حاکم بر کشور نیز بارها گلایه نموده اند؛ مقام معظم رهبری صراحتا فرمودند «مسئولین فرهنگى توجه داشته باشند که چه می کنند. با مسائل فرهنگى شوخى نمی شود کرد، بىملاحظگى نمی شود کرد؛. »
حال جناب آقای رئیس جمهور در جمع اهالی رسانه ضمن واکنش غیر مستقیم به بیانات رهبر معظم انقلاب اقدام به فرافکنی نموده و بخش اعظم مسئولیت در حوزه فرهنگ را خارج از اختیارات دولت عنوان نمودندکه جا دارد مسایلی را، لازم به یادآوری به دولت و تنویر افکار عمومی نماییم.
اولا: رئیس جمهور رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی است و عمده تصمیم سازی ها زیر نظر این شورا تبیین و بعضی مواقع حتی تصمیم گرفته می شود.
ثانیا: کمیسیون فرهنگی دولت متشکل از دستگاههای فرهنگی دولت، تحت مدیریت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است که همه دستگاههای فرهنگی دولت از جمله وزارتخانه های آموزش و پرورش، علوم تحقیقات و فناوری، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، کتابخانه ملی ایران، وزارت ورزش و جوانان هستند و بسیاری از هماهنگی ها و هم فکری های فرهنگی در این کمیسیون گرفته می شود.
ثالثا : وزارت فرهنگ و ارشاد بر اساس ضوابط ، قوانین شورای عالی انقلاب فرهنگی بالاترین نهاد سیاست گذاری و فرهنگی در کشور است. اختیارات گسترده وزارت ارشاد در اعطای مجوز در حوزه ی فرهنگ ، حمایت و نظارت در اختیارات هیچ یک از دستگاهها ی فرهنگی دیگر در کشور نیست و کیست نداند سیاست گذاری های فرهنگی در حوزه اختیارات این وزارتخانه است .
گستره اختیارات وزارت ارشاد و در حوزه های سینما، کتاب، نشریات، تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی، انیمشن و بازیهای رایانه ای، کانون های فرهنگی مساجد کتابخانه های عمومی، رسانه های دیجیتال و مجازی، موسسات فرهنگی هنری فراتر از تمامی دستگاهها ی فرهنگی کشور است .
امروز علما دینی و حوزه های علمیه و هر نهاد دیگر در کشور بخواهد تولید محصول فرهنگی (کتاب ، نشریه) و نماید نیازمند اخذ مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد است .
این در حالی است که بودجه فرهنگی 400میلیارد تومان وزارت ارشاد90میلیارد تومانی آن در حوزه کتاب ،80میلیارد تومان آن در حوزه ی سینما، 60 میلیارد تومان آن در حوزه مطبوعات، 50 میلیارد تومان آن در حوزه تئاتر ، موسیقی و هنرهای تجسمی، 30 میلیارد تومان آن در حوزه رسانه ای و دیجیتال و بازیهای رایانه ای20 میلیارد تومان در حوزه قرآن، 20 میلیارد تومان د رحوزه کانون مساجد، 40 میلیارد تومان آن در حوزه کمک به موسسات فرهنگی و هنری هزینه می شود فراتر از اعتبارات فرهنگی همه دستگاههای دیگر است که مسئولان وزارت ارشاد آزادانه و بر اساس سیستم خود می توانند هزینه کنند.
این برای ما فرزندان انقلاب جای تاسف و تالم دارد که رئیس جمهور محترم علاوه بر فرافکنی نه تنها پاسخ مناسبی به نگرانی های به حق مقام معظم رهبری ندادند بلکه از فضایی هرج و مرج و ناکارآمد و بدون فکر و برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با فرار به جلو دفاع نمودند.
لازم به ذکر است عدم نظارت موثر بر فعالیت های هنری و صدور مجوزهای بدون ارزیابی در حوزه موسیقی ، تئاتر وسینما و مطبوعات از جمله اتفاقات رخ داده اخیر است که همه در حوزه اختیارات فرهنگی دولت است که موجب تالم ملت شریف ایران و رهبری شده است و جا دارد دولت به جای فرار به جلو پاسخگوی عملکرد فرهنگی خویش و اصلاح و تجدید نظر در کوتاهی ها و اشتباهات خود باشد .
به امید جدی تر گرفتن فرهنگ توسط دولت تدبیر و امید
اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان