به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، در مراسم تفاهمنامه معاونت علمی رئیس جمهور و بانک صنعت و معدن که عصر امروز در سالن اجتماعات معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور برگزار شد، علیرضا دلیری، معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و علی اشرف افخمی، مدیرعامل بانک صنعت و معدن حضور داشتند.
علیرضا دلیری، معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه براساس ابلاغیه ای که در تحقق اقتصاد مقاومتی به معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور ابلاغ شد، این معاونت در حمایت از شرکت های دانش بنیان این مسیر را سرعت بخشید.
وی با بیان اینکه یکی از موارد مهم در اقتصاد مقاومتی ایجاد اقتصاد دانش بنیان و عملیاتی کردن آنهاست، افزود: حمایت مالی نقش مهمی را ایفا می کند، حمایت های بانکی در گذشته پاسخگو نبود، به همین دلیل قانونگذار در حمایت از شرکت دانش بنیان برای تأمین منابع مالی این شرکت ها، صندوق نوآوری و شکوفایی را راه اندازی کرد.
معاون توسعه مدیریت منابع معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور یادآور شد: در گذشته منابع کافی به این صندوق اختصاص داده نشده بود که به دستور رئیس جمهور 600 میلیارد تومان اعتبار به آن اختصاص داده شد.
دلیری با اشاره به دستور معاون علمی رئیس جمهور در ایجاد خط اعتباری و همکاری با بانک ها گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی پاسخگویی نیازهای شرکت های دانش بنیان نبود و طی جلسات مختلفی که با بانک ها وصندوق توسعه ملی داشته ایم بنا شد از منابعی که صندوق نزد بانک ها دارد برای تأمین منابع مالی شرکت ها استفاده کنیم.
وی افزود: بانک کشاورزی با تأمین 200 میلیارد تومان اولین بانکی بود که تفاهم نامه را با ما در این باره امضا کرد و هم اکنون تفاهم نامه 400 میلیارد تومانی با بانک صنعت و معدن امضا می کنیم.
وی گفت: امیدواریم شروع حمایت از شرکت های دانش بنیان بخش صنعتی را در سال 93 کلید بزنیم.
وی درباره متن موضوع تفاهم نامه معاونت علمی و فناوری و بانک صنعت و معدن اظهار داشت: حمایت از تجاری سازی دستاوردهای فناورانه و توانمندسازی شرکت ها و موسسات دانش بنیان، ارائه خدمات تجاری سازی و عاملیت بانک در قبول وجوه اداره شده معاونت و صندوق نوآوری و شکوفایی از موضوعات این تفاهم نامه است.
معاون توسعه مدیریت و منابع معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: مدت این تفاهم نامه از تاریخ انعقاد یک سال است که در صورت تمایل طرفین تمدید می شود، بانک متعهد است با تأمین 400 میلیارد تومان از محل سپرده صندوق توسعه ملی تأمین کند و در صورت نیاز این مبلغ را افزایش دهد.
دلیری افزود: پذیرش ضمانت نامه های صندوق های پژوهش و فناوری، پیگیری و جلب موافقت صندوق توسعه ملی، درباره پذیرش سهم آورده نقدی متقاضیان به صورت ده درصد مبلغ تسهیلات و صفر درصد در صورت تأمین سرمایه در گردش همچنین کاهش سهم سود بانک به میزان یک درصداز تعهدات بانک صنعت و معدن در این تفاهم نامه است.
وی درباره تعهدات معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور اظهار داشت: استفاده از ظرفیت های حقوقی، مالی و اعتباری معاونت برای حمایت از تجاری سازی دست آوردهای فناورانه و ایجاد توسعه شرکت های دانش بنیان، حمایت از صدور ضمانت نامه اعتباری مورد نیاز شرکت های دانش بنیان مورد تصویب اخذ تسهیلات از طریق صندوق های پژوهش و فناوری غیردولتی، فراهم آوردن اعطای تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت های دانش بنیان و انجام پیگیری های لازم برای کاهش نرخ منابع صندوق توسعه ملی نزد بانک صنعت و معدن به میزان سه درصد از تعهدات معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در این تفاهم نامه است.