رئیس مرکز بیماریهای غیرواگیر از سیگاری بودن شش میلیون نفر در کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، بهزاد دماری، رئیس مرکز بیماریهای غیرواگیر در نشست خبری که امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: انجام رژیمهای غذایی مطلوب، داشتن تحرک و ترک سیگار سه تصمیمی است که وزارت بهداشت سعی دارد در سال 93 آنها را به مردم آموزش بدهد تا خطر مرگ به وسیله آموزش صحیح به مردم کاهش یابد.
وی در ادامه افزود: این سه عامل خطر موجب مرگ و میرهایی در کشور میشود و عمر افراد را کوتاه میسازد؛ رژیم غذایی نامناسب موجب چاقی 9 میلیون نفر شده است و 7500 نفر در جامعه دچار بیماری دیابت هستند.
دماری با اشاره به بیماریهایی که موجب آزار مردم شده است، گفت: 7.5 درصد از کارکنان دارای کمر دردهایی هستند که موجب غیبت از محیط کار میشود؛ همچنین بیماریهای مزمن تنفسی در کشور 12 درصد شیوع دارد که اگر عوامل مشترک بیماریها را کاهش بدهیم، میتوانیم میزان شیوع آنها را در کشور کم کنیم.
رئیس مرکز بیماریهای غیرواگیر به مرگ زودرس اشاره کرد و گفت: مرگ زودرس مربوط به سنین زیر 86 سال میشود و باید توجه داشته باشیم که حدود 33 درصد مردم دچار کم تحرکی و بیتحرکی هستند و 87 درصد مردم رژیم غذایی نامناسب دارند، شش میلیون نفر نیز سیگاری هستند که انجام این اقدامات نادرست موجب کاهش عمر طبیعی و زندگی با معلولیت میشود.
وی با اشاره به مدیریت فردی مردم گفت: باید به بعد جسمی، روانی، روحی و معنوی مردم توجه کنیم؛ چون این ابعاد بر روی سلامت مردم تاثیرگذارند، بنابراین باید برنامهریزی کنیم تا افراد در محیطهایی مانند خانه، مدارس و دانشگاهها آموزش لازم را ببینند.
دماری در ادامه اظهار داشت: نداشتن رژیم غذایی مناسب ریشه در مدیریت فردی افراد دارد، بنابراین توصیه میکنیم که افراد 5 تا 7 سال هر روز یک ساعت فعالیت فیزیکی داشته باشند تا ضربان قلبشان 20 درصد افزایش یابد.
رئیس مرکز بیماریهای غیرواگیر با اشاره به فعالیت فیزیکی گروه بین 18 تا 64 سال گفت: این گروه سنی در هفته باید 150 ساعت فعالیت فیزیکی داشته باشد و حداقل نیم ساعت در روز به فعالیت جسمی بپردازد.
وی در مورد مخارج درمان بیماری سرطان گفت: برای درمان بیماری سرطان 2000 میلیارد تومان هزینه میشود، در صورتی که میتوان این میزان درآمد را برای درمان 55 میلیون نفر اختصاص داد؛ همچنین باید توجه داشت که 40 درصد بیماریهای سرطانی قابل پیشگیری هستند.
دماری با اشاره به مصرف میوه و سبزیجات در کشور گفت: 88 درصد جمعیتی که در گروه سنی بین 6 تا 10 سال قرار دارند میوه و سبزیجات استفاده نمیکنند و این امر به مدیریت تغذیه مربوط میشود که باید در کشور رعایت شود.
رئیس مرکز بیماریهای غیرواگیر در ادامه بیان کرد: آداب غذایی در کشور تغییر پیدا کرده است و شیوه تغذیه به صورت نامطلوبی تغییر یافته، به طور مثال برای کارکنان در محیط کار و در ساعت کاری تغذیهای در نظر گرفته نمی شود که این امر به سلامت کارکنان لطمه میرساند.
وی با اشاره به مصرف نمک در افراد گفت: سرانه مصرف نمک در کشور بالاست و به جای استفاده پنج گرم در روز، 10 تا 15 گرم نمک استفاده میشود؛ همچنین مصرف غذاهای کنسرو شده که نمک و روغن زیادی دارد، در میان مردم شیوع بیشتری یافته است.