به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، هدف از حضور پیامبران تربیت عنوان شده است و ثمره این تربیت میتواند نسلی باشد که خود تربیت کننده نسل بعدی است. فاصله گرفتن از ارزشها و بیتوجهی به اعتقادات از سویی و از طرفی تأثیر مخرب رسانهها که هدفی جر درآمد زایی و رخنه فرهنگی در بافتهای مذهبی داخل کشور را ندارند، نسل گذشته و آینده را متأثر میکند و گاهی این اتفاق تا بدانجا پیش میرود که این ضد فرهنگ به عنوان باورهای مردمی تلقی میشود.
در ایران اسلامی درکنار باورها و اعتقادات دینی مردمش که باعث نجات میشود، فرهنگهایی دیده میشود که با این باورها فاصله عمیقی دارد. در این بین شبکههای ماهوارهای بیگانه تأثیر بسزایی دارند.
نگهداری سگ یکی از موضوعاتی است که به راحتی درون کوچه پس کوچههای شهر و حتی خانههای عدهای رخنه پیدا کرده است و کار را به جایی رسانده که به تازگی نشریاتی با چاپ رنگی و با کیفیت روی کیوسکهای شهر اطلاعاتی را به مردم شهر درباره نحوه نگهداری، چگونگی نظافت و... آنها به چشم میخورد. این مجلات حتی در این شب عید فکر لباس سگها را هم نمودهاند و میتوان با دقت نظر حتی مدل مارک دار آن را از انبوه لباسها انتخاب کرد.
مجلهای درباره سگ! از سیر تا پیاز. آنقدر جزئی که دیگر هیچ نگرانی برای هیچ لحظه از زندگیش نداشته باشی. مجلهها هم به فکر غذایش بودهاند و هم جای استراحتش، هم تشویقی و هم مکمل غذایی. هم پارک محدود کننده و هم لوازم جانبی.
در گوشهای از شهر در یک دامپزشکی خانوادهای را میبینی که با اضطراب و ناراحتی منتظر هستند تا سگی را که (به گقته خودشان) آن را بر فرزند ترجیح دادهاند درمان کنند. این زوج حتی به راحتی اذعان میکنند که با وجود این سگ دیگر نیازی به فرزند ندارند. چرا که همدم و مونس خوبی برای آنهاست.
در کنار بزرگراهی معروف در تهران، عدهای همه روزه گرد هم میآیند تا سگ مورد نظر خود را با دقت انتخاب کنند. حتی در این بین دلالان نقش پررنگ تری ایفا میکنند. کودکانی که به جای بازی با همسالان خود با در آغوش گرفتن انواع و اقسام سگها قصد خرید سگ مناسبتر و جوانتری را دارند تا تنهائیشان را با وی سر کنند.
مرد جوانی که با سختی و کار دو شیفته دو میلیون تومان درآمد ماهیانه دارد و حاضر است نیمی از آن را خرج سگش کند. چرا که معتقد است در این دوران رفیق بیکلک سگ اوست و بهتر از انسانها او را درک میکند.
این آفت آنچنان گریبانگیر شده است که حتی هنرمندان و بازیگران نیز از این امر مثتثنی نیستند. اتفاقاً در مجلاتی که گفته شد تصاویری از این هنرمندان و بازیگران!! به همراه سگهایشان دیده میشود تا شاید تبلیغی برای فروش بهتر این مدل از سگ باشد.
فضای مجازی نیز وضع بر همین منوال است. در فیس بوک و اینستاگرام و شبکههای اجتماعی دیگر، پر است از صفحاتی که به معرفی سگها میپردازند و در بین آنها همان هنرمند نماها را مجدداً میبینی که هم از وضعیت اخلاقی در سینما شکایت میکنند و هم تصاویر سگشان با توضیحاتی ناگفتنی مشاهده میشود.
نظر کارشناسان درباره نگهداری سگ:
حمید عمادی، متخصص عفونی و عضو هیئت علمی علوم پزشکی تهران در مورد بیماریهای منتقله از سگ و گربه میگوید: عفونتهای پوستی زیادی از طریق نگهداری این حیوانات در منزل به انسان منتقل میشود که انواع ژیاردیا و عفونتهای انگلی که بین سگ و گربه و انسان قابل انتقال است از جمله آنها است.
وی تأکید میکند: بارها شاهدیم که این حیوانات دست صاحب خود را گاز میگیرند یا به روی صاحب خود ناخن میکشند که ممکن است به راحتی از این طریق بیماری را منتقل کنند.
توکسوپلاسموز بیماری دیگری است که معمولاً از گربه به انسان انتقال مییابد عمادی تاکید میکند: الزاما با زددن واکسن یا دارو تمام بیماریهای این حیوانات قابل پیشگیری نیست. حتی در کشورهای اروپایی که نگهداری حیوانات خانگی مثل سگ و گربه مرسوم است بر این نکته اذعان دارند که نگهداری این حیوانات مشکلساز و عامل انتقال بیماری است.
حمید یعقوبی، رئیس انجمن روانشناسی بالینی ایران معتقد است: کاهش تعاملات اجتماعی، افزایش زندگی در فضای مجازی و استفاده زیاد از اینترنت، تهاجم فرهنگی و تمایل به انزوا از دلایلی است که افراد به ویژه نسل جوان، سگ یا گربه را به عنوان همدم خود انتخاب میکنند.
وی نگهداری از سگ و گربه را یک نوع تب میداند و میافزاید: معمولاً تمایل به نگهداری از این حیوانات به ویژه به عنوان همدم ناشی از اختلالات شخصیتی، خلاء عاطفی و نداشتن همصحبت است.
محمدرضا شیرزادی، رئیس اداره مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و حیوان وزارت بهداشت نیز هشدار میدهد: نگهداری هر نوع حیوان از جمله سگ و گربه عامل انتقال عفونتهای انگلی، سالمونلا، لیپتوسیروز، بیماریهای قارچی، انواع حیوان گزیدگی، مانند کک و کنه و لارو مهاجر است.
او میگوید: افرادی که به علل مختلف دچار ضعف ایمنی بدن هستند، بیماران سرطانی و افرادی که شیمی درمانی میشوند به هیچ عنوان نباید در مجاورت این حیوانات قرار گیرند.
همچنین باید بدانیم طبق موازین اسلامی نگهداری سگ و سگ بازی حرام است. سگ حیوانی است که عین نجاست بوده و دست زدن به آن وجوب تطهیر را به همراه دارد. عین نجاست بودن یعنی آنکه شستوشو، خاکمال کردن و غیره موجب پاک شدن نمیشود مانند خون یا مدفوع.
آنچه مسلم است این است که ریشه این اتفاق را میتوان در دور شدن از معنویات و فاصله گرفتن از ارزشها دانست. وقتی انیس و مونس انسان، حیوانی باشد که حتی نگهداری آن نیز (جز برای نگهبانی و حراست) محل اشکال است، بدست آمدن جوانانی با نشاط و با روحیه و اعتماد به نفس برای جامعه دور از ذهن خواهد بود.
بیتوجهی به مقوله فرهنگ کشور، آنقدر تهدید آمیز است که اگر برای آن برنامه ریزی فردا را بر امروز ترجیح دهیم اشتباهی نابخشودنی مرتکب شدهایم. نهادهای مرتبط با فرهنگ جامعه (وزارت ارشاد و رسانه ملی و دیگر رسانههای شنیداری و...) باید ضمن روشنگری و فعالیتهای فرهنگی از رخنه کردن چنین اتفاقاتی در بافت فرهنگی و اصیل جامعه ایرانی جلوگیری کنند.
منبع: فرهنگ نیوز