یک پروفسور دانشگاه آکسفورد در بیستوهفتمین جشنواره خوارزمی با ارائه طرح نانو الکتروشیمی رتبه اول پژوهشهای کاربردی را به نام خود ثبت کرد.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، طرحی با نام نانو الکتروشیمی (سنسور PH بی نیاز از کالیبراسیون) با تلاش پروفسور ریچارد کامپتون به مرحله اجرا درآمده است که در بیست و هفتمین جشنواره بین المللی خوارزمی در اسفند ماه جاری، رتبه اول پژوهش های کاربردی را بدست آورد.
کامپتون در این طرح از شناسایی و استفاده از تغییرات شیمیایی مواد در مقیاس نانو بهره گیری کرده است.
وی یکی از پیشگامان آزمایشات در مقیاس نانو است که به مطالعه ویژگی های نانو ذرات (ابعاد، حالت جذبی و غلظت) و فرآیندهای موجود تبادل الکترون در تک نانو ذرات می پردازد.
این محقق انگلیسی همچنین قادر است چگونگی درک اثرات سمیت مواد نانو را با در نظر گرفتن اثرات انتقال جرم در ابعاد نانو را بیان کند.
کامپتون تغییرات قابل ملاحظه رفتار اسیدها و بازها بر روی مولکول های متصل شده روی نانو موادی نظیر نانو لولههای کربنی چند دیواره را اندازه گیری کرده و با همکاری شرکت Senova مبنای توسعه تجاری اولین سنسور pH بی نیاز از کالیبراسیون در دنیا شده است.
کامپتون 200 مقاله و 7 کتاب نگاشته است
ریچارد کامپتون استاد شیمی دانشگاه آکسفورد انگلستان است، علاقه زیادی به مبانی و کاربرد الکتروشیمی با محوریت نانو الکتروشیمی دارد.
وی حدود یک هزار و 200 مقاله علمی و هفت کتاب در زمینه های مرتبط با الکتروشیمی به چاپ رسانده است.
کتاب درسی شناخت ولتامتری برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی به قلم وی تالیف و در سال 2011 موسسه مطبوعاتی کالج سلطنتی آن را منتشر کرده است.
کامپتون در 24 زمینه مختلف نظیر تشخیص دارو، حسگری گازها، تجزیه و شناسایی مواد غذایی اختراعاتی به ثبت رسانده است.
pH متری که توسط شرکت Senovaبراساس اختراع گروه تحقیقاتی کامپتون ساخته شده است و به عنوان اولین pH متر بدون استاد مدعو موسسه علوم فیزیک Hefei و استاد افتخاری مادام العمر در دانشگاه Sichuan است.
وی دارای مدرک دکترای افتخاری از استونی و اوکراین و همکار انجمن شیمی سلطنتی(RSC) و انجمن جهانی الکتروشیمی (ISE) است.