اما محمد خزاعی سفیر و نماینده سابق ایران در سازمان ملل بدون آنکه پای سفیر جدید ایران به نیویورک باز شود از سایر همتایان خود در سازمان ملل خداحافظی کرده و به تهران بازگشت.
به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، خبر تأخیر و تعلل دولت آمریکا در صدور ویزا برای سفیر جدید کشورمان نزد سازمان ملل را اولین بار الکامن در روزنامه واشنگتن پست روز ۲۰ اسفند منتشر کرد.
این روزنامهنگار آمریکایی در بخشی از این خبر که روز چهاردهم مارس و این بار در صفحه سیاسی روزنامه واشنگتن پست منتشر شد، سؤال درستی را مطرح میکند که ایرانیان از خود میپرسند چگونه این فضای باز و جدید گفتگو قرار است به اشتراک گذاشته شود حال آنکه تهران قادر نیست مقام عالیرتبه خود را که میتواند نقش مهمی در باز شدن انجماد دیپلماتیک داشته باشد، به دفترش در سازمان ملل اعزام کند؟
عصر ایران میافزاید: از زمان انتشار این خبر تاکنون نزدیک به یک هفته میگذرد و همانقدر که برای این روزنامهنگار آمریکایی، موضع نگرفتن صریح وزارت خارجه آمریکا در این خصوص شگفتانگیز است، سکوت وزارت خارجه ایران نیز تأمل برانگیز مینماید چرا که مینویسد: او (ابوطالبی) چندین ماه است که منتظر ویزای آمریکا است اما هیچکس در تهران دلیل این تأخیر در صدور ویزا را نمیداند. نکته حائز اهمیت و در خور توجه در این خصوص این است که نخست چرا خبر کارشکنی و تعلل آمریکاییها در صدور ویزا برای این دیپلمات کهنهکار کشورمان را ابتدا خود آمریکاییها باید منتشر کنند حال آنکه ایران باید مدعی اصلی این تعلل آمریکاییها باشد و دلیل آن را با جدیت استفسار کند چرا که براساس قوانین بینالمللی انتخاب سفیر و نماینده دائم برای حضور در سازمان ملل حق مسلم هر کشوری است و آمریکاییها صرفاً به عنوان کشور میزبان سازمان ملل متحد، موظف به همکاری و صدور روادید برای سفیر انتخاب شده از سوی دولتها هستند و هیچگونه عذری در این خصوص از سوی آنها پذیرفته نیست.
نکته دوم اینکه انفعال و سکوت یک هفتهای وزارت خارجه در این خصوص مبنی بر تأیید یا تکذیب این خبر و یا هرگونه اطلاعرسانی در خصوص روند صدور ویزا برای سفیر جدید کشورمان نزد سازمان ملل متحد به نظر غیر قابل توجیه میرسد و البته این موضوع از نظر تحلیلگران و روزنامهنگاران مخفی نمانده است.
منبع: کیهان