به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، ام اس بیماری مرگباری نیست، اما در صورت کنترل نامناسب و دیر هنگام بیمار را زمین کرده میکند. با مطالعه قوانین ده گانه این بیماری، اطلاعاتتان دربارهام اس افزایش خواهد یافت.
1- بدن علیه خودش
به گزارش پایگاه خبری سلامانه، بیماریام اس، بیماری است که سیستم ایمنی بدن به اندامهای مختلف حمله میکند. این بیماری مغز و دستگاه عصبی نخاع را درگیر میکند. تا این لحظه، درمان قطعی برای این بیماری کشف نشده و درمانهای فعلی تنها جلوی پیشرفت بیماری را میگیرند.
2- زنها بیشتر از مردها درگیر میشوند
بیماریام اس در افراد مختلف نمایان میشود، اما در کل زنان دو و نیم برابر مردان به این بیماری مبتلا میشوند. میانگین سن مبتلایان به این بیماری 20 تا 40 سال است.
3- آسیب لایه میلین
آسیب دیدن بافت پوشاننده ترونهای عصبی (میلین) علت بروز بیماری اماس است. زمانی که لایه محافظ آسیب میبیند، پالسهای عصبی کند یا متوقف میشوند. در این بیماری التهاب آسیب رساننده به لایه میلین ممکن است در نخاع، مغز، عصب چشمی و... نمایان شود.
4- چرا بعضیها اماس میگیرند بعضیها نه؟
هنوز دانشمندان نمیدانند چرا برخی به این بیماری مبتلا میشوند و بعضی نه. پر طرفدارترین تئوری این است که یک عفونت ویروسی یا نقصی ژنتیک علت ابتلای گروهی از افراد به این بیماری است.
5- مناطق سرد خطرناکتر است
فاکتورهای محیطی میتوانند در ابتلای افراد به اماس نقش داشته باشد. بعضی مطالعات نشان داده افرادی که در مناطق سردسیر زندگی میکنند بیشتر از ساکنان مناطق گرمسیر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
6- این بیماری طول عمر را کم نمیکند
ابتلا به بیماری ام اس از عمر افراد نمیکاهد. البته مبتلایان بهام اس شبیه یکدیگر نیستند و شدت بیماری به شرایط مختلف بستگی دارد. برخی از مبتلایان به علت عوارض بیماریهای دیگر جان میدهند.
7- هر بیمار ممکن است علائم متفاوتی بروز دهد.
هر یک از مبتلایان با توجه به وخامت بیماری علایم و نشانههای مختلفی بروز میدهند. هر حمله بیماری چند روز تا چند ماه طول بکشد.
8- عوامل خطر
دانشندان معتقدند حمام کردن با آب داغ، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و اضطراب میتواند علایم و نشانههای بیماریام اس را تشدید کند.
9- همه بدن ممکن است درگیر شود
اصلیترین علامت بیماری اماس خستگی مزمن است. هر چه بیماری پیشرفت کند این حالت شدیدتر میشود. خستگی معمولا بعدازظهرها بیشتر از صبحهاست. در ضمن ممکن است تمام عضلات یا اندامهای بدن به این بیماری مبتلا شوند. به عنوان مثال، فرد دچار ضعف، گز گز و خواب رفتن اندامها میشود، شنواییاش میشود و توانایی برقراری رابطه جنسی را از دست میدهد.
10- درمان قطعی وجود ندارد، اما...
هنوز هیچ درمان قطعیای برای این بیماری پیدا نشده است اما در زمینه درمان بیماری گامهای بزرگی برداشته شده است. در حال حاضر تشخیص زودهنگام و درمان صحیح نقش اساسی در توقف گسترش بیماری دارد. اگر بیماران تحت درمان قرار نگیرند، پس از 10 سال به فرم شدید بیماری دچار خواهند شد و یک سوم آنها پس از 20 سال مجبورند روی ویلچر زندگی کنند.
منبع: سلامانه