به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، سیزدهمین دوره رقابت های لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور پس از فراز و نشیب های فراوان بالاخره دیشب با قهرمانی فولاد خوزستان، نایب قهرمانی پرسپولیس، مقام سومی نفت تهران و سقوط تیم های مس و داماش به دسته اول خاتمه یافت.
در لیگ امسال مشکلات و حواشی زیادی به چشم خورد که چیزی بجز ضعف فوتبال ایرانی در آینده به دنبال نخواهد داشت.
ناصر فریادشیران در گفتوگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، اظهار داشت: لیگ برتر امسال نقاط ضعف و قوت زیادی داشت که از آن جمله می توان به مشخص شدن تیم های میلیاردی، عدم موفقیت مدیران سیاسی در فوتبال و حیف و میل شدن بیت المال اشاره کرد. فقط در ایران می توانید مشاهده کنید که بازیکنی که 500 میلیون تومان می ارزد، یک میلیارد دریافت می کند.
وی افزود: البته تیم هایی بودند که مدیریت خوبی در دخل و خرج خود انجام دادند. برای مثال هزینه کل فصل نفت تهران برابر با مبلغ قرارداد هفت بازیکن پرسپولیس بود. در تیم امسال نفت بازیکنانی حضور داشتند که 20، 30 میلیون قرارداد بستند، البته ملوان و برخی تیم های دیگر نیز چنین رویه را در پیش گرفته بودند.
مربی سابق نفت گفت: مس با صرف هزینه های هنگفت به دسته پایین تر سقوط کرد. استقلال نیز با صرف هزینه های میلیاردی حتی به سهمیه لیگ قهرمانان نیز نرسید. این نشان می دهد که همه چیز در فوتبال پول نیست و تیم ها فقط با خرج کردن نمی توانند به موفقیت برسند.
این کارشناس فوتبال بیان کرد: باید به جوانگرایی برخی تیم ها نیز اشاره کنم که سهم عمده ای در موفقیتشان داشت. نفت، ملوان و فولاد امسال از بازیکنان جوان زیادی بهره بردند که جایگاه آنها در جدول رده بندی، به خوبی نشان دهنده مزایای این تصمیم بوده است. این مسئله نه تنها باعث نتیجه گیری تیم ها می شود، بلکه می تواند پشتوانه خوبی برای آینده تیم نیز به حساب بیاید، همان طور که می دانید، میانگین سنی بازیکنان در لیگ برتر افزایش داشته و این نگران کننده است. بالاخره باید از یک نقطه، این جوانگرایی را استارت بزنیم. این کار نه تنها کمک زیادی به فوتبال می کند، بلکه در راستای عملی کردن فرمایشات مقام معظم رهبری در بحث اقتصادی مقاومتی نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت.
فریادشیران ادامه داد: متاسفانه نگاه به تیم های پایه در باشگاه های مطرح ضعیف شده است؛ چون اکثر این باشگاه ها به دنبال نتیجه گرفتن تیم بزرگسالان خود هستند و بیشترین هزینه ها را صرف این تیم می کنند. متاسفانه برخی مدیران زورشان می آید که برای تیم پایه هزینه کنند. آخر این رویه هم این می شود که کی روش در کشورهای مختلف به دنبال بازیکن دو رگه می گردد. به نظرم باید تغییر نسل در لیگ برتر خیلی زود صورت بگیرد.
وی صحبت هایش را با نگاهی به عملکرد فولاد ادامه داد و گفت: فولاد فنی ترین و اخلاقی ترین تیم لیگ بود. حسین فرکی مربی توانایی است که سابقه حضور در تیم ملی را نیز دارد. نتیجه گیری تیم ملی در زمان سرمربیگری فرانکو نیز مرهون زحمات فرکی بود، اما کاری کردیم که او برای پنج سال خانه نشین شد. خوشبختانه اعتماد مدیران نفت این مربی را دوباره احیا کرد و او نیز به خوبی توانایی های فنی اش را نشان داد. حیف است که چنین مربی ای در تیم ملی نباشد. فدراسیون باید از او در کنار کی روش بهره ببرد تا تیم ملی در جام جهانی نتایج بهتری کسب کند.
فریادشیران درباره عملکرد پرسپولیس نیز گفت: برخی بازیکنان این تیم به لحاظ فنی ارزش زیادی نداشتند، اما پرداخت پول فراوان به آنها مشکل ساز شد؛ چون تعدادی از آنها جنبه پولدار شدن را نداشتند. ارکان این باشگاه در طول فصل بارها بهم ریخت. اصلاً بازیکن حق ندارد که دست به اعتصاب بزند. به نظرم مدیریت این باشگاه باید دقت بیشتری روی این مسائل می کرد. تیمی که امسال فقط مسی و رونالدو را در اختیار نداشت، با خوش شانسی در رده دوم ایستاد که این مسئله نشان دهنده مشکلات فراوان سرخپوشان است. پرسپولیس بازیکنان توانایی دارد که البته آنها تمرکز لازم را نداشتند. در واقع این تیم با دست خودش، جام قهرمانی را پس زد.
مربی فوتبال ایران درباره نفت تهران اظهار داشت: مدیریت خوب محمد علیپور و حضور چهره هایی همچون ایرانیان و میر شیبانی کمک زیادی به نفت در فصل جاری کرد. به نظرم نفت قهرمان واقعی لیگ است، چون با هزینه کم و به رغم نداشتن تماشاگر، توانست سهمیه آسیایی بگیرد. گل محمدی نیز خوب کار کرد، اما نقش باشگاه در این موفقیت پر رنگ تر بود. حواشی تیم هایی مثل پرسپولیس و استقلال و سپاهان و تراکتورسازی کمک زیادی به نفت کرد و این تیم با چراغ خاموش وارد مدعیان شد، اما خودش غفلت کرد و جام قهرمانی را از دست داد.
فریادشیران نگاهی نیز به عملکرد استقلال انداخت و گفت: تیمی که به دنبال دادن ویلا، اتومبیل و خانه به بازیکنان باشد، نمره مردودی می گیرد. استقلال در طول فصل چندین بازیکن تاثیرگذارش را از دست داد که این نشان دهنده عدم مدیریت صحیح در این باشگاه است. تعداد زیادی از تمشاگران به خاظر ستاره ها وارد ورزشگاه می شوند، اما با جدایی این ستاره ها، سکوهای آبی نیز خالی شد. فتح الله زاده مدیریت خوبی نداشت و قلعه نویی نیز تنش ایجاد می کرد. باید توجه کرد دوران مربیگری چاله میدانی گذشته است. فتح الله زاده به دنبال رسانه است تا مصاحبه کند. فکر می کنم او رکورددار مصاحبه در کتاب گینس باشد.
این کارشناس درباره سایر تیم ها عنوان کرد: ملوان با شرایطی که داشت، عملکرد قابل قبولی از خود بر جا گذاشت. سایپا نیز با فیرات همان گونه نتیجه گرفت که در سال های قبل با مربیان ایرانی می گرفت. در واقع او چزی بیشتری به این فوتبال اضافه نکرد. به نظرم باید مربیان خارجی بهتری وارد لیگ شوند. حضور چنین مربیانی جنایت در حق مربیان بااستعداد ایرانی است. درباره مس نیز باید بگویم این تیم خرج زیادی کرد، اما دوران سقوطش از زمان جدایی ابراهیم قاسم پور شروع شد. اگر مدیران تحمل بیشتری داشته باشند و تغییرات کمتری روی نیمکت صورت بگیرد، نتایج نیز بهتر می شود. اصلاً اگر تیمی نتیجه نمی گیرد، مدیرش باید شجاعت استعفا داده باشد، نه اینکه با اخراج مربی، روی دست باشگاه یک خرج دیگر بگذارد.
فریادشیران گفت: بها ندادن به جوانان، حیف و میل فراوان برخی باشگاه ها و فرار ستاره ها و کاهش تماشاگران نکات منفی لیگ امسال بودند. باید به جوانان بیشتر اعتماد کنیم، وگرنه تیم ملی در آینده دچار ضعف می شود. همچنین باید بررسی شود آن 30، 40 درصد از بازیکنانی که امسال هرگز در لیگ برتر بازی نکردند، دلیلش چه بوده است.
وی در پایان گفت: ضمن تبریک به فولاد و مجموعه باشگاه های فولاد و نفت، به آقایان محمد علی آبادی، احمدی بیغش، لطفی و برخی از اعضای هیات مدیره کنونی نفت کسب سهمیه آسیایی این تیم تهرانی را تسلیت بگویم؛ چون آنها تلاش زیادی برای انتقال نفت به اراک انجام دادند، اما خدا را شکر که این اتفاق رخ نداد تا امروز شاهد موفقیت نفت باشیم.