به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، سلیقهای عملکردن بسازوبفروشها و در نظر نگرفتن قواید خاص برای ساخت و ساز باعث دورشدن معماری ما از معماری ایرانی- اسلامی شده است.
مهدی چمران عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان این مطلب گفت: معماری و شهرسازی کنونی در جامعه ما پسندیده نیست، چرا که این نوع از ساخت و ساز با معماری ایرانی- اسلامی فاصله دارد.
وی اعمال سلیقه شخصی در انتخاب نما و معماری را مورد اشاره قرار داد و افزود: در حال حاضر سلیقهای عملکردن دستاندرکاران ساخت و ساز باعث شده که قواید چندانی برای نمای ساختمانها در نظر گرفته نشده و این موضوع باعث دورشدن معماری ما از معماری اسلامی شده است.
به باور این عضو شورای شهر تهران، در حال حاضر انتخاب نما و معاری به دست بساز و بفروشهای حرفهای است که سواد معماری نداشته و تنها با تقلید از غرب الگوها و المانهای آنها را در کشور ترویج میکنند.
چمران در این باره خاطرنشان کرد: این افراد برای فروشندگان کاتولوگهای غربی را ملاک قرار داده و برای معماریهایی مانند معماری رومی تبلیغ میکنند و خریداران هم با تقلید کورکورانه از مد و مدگرایی به خرید تمایل پیدا میکنند، به دنبال این جریان معماران تحصیلکرده هم مجبور به پیروی از جو بهوجود آمده میشوند که کار اشتباهی است.
به گفته عضو کمیسیون شهرسازی شورای شهر، این موضوع بخشی از آسیبشناسی معماری فعلی ما است و بخش دیگر آن به غفلت درباره در نظر نگرفتن سازوکاری برای کنترل و همچنین ترویج معماری ایرانی- اسلامی مربوط است چرا که تا به حال آنطور که شایسته پایتخت ایران است به این موضوع پرداخته نشده است.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: البته این موضوع و تطابق نما و سیمای شهری با معماری ایرانی- اسلامی در حال پیگیری بهصورت جدی است. این موضوع را میتوان از تشکیل کارگروه ویژهای به این منظور در شورای شهر، شهرداری و همچنین شورایعالی انقلاب فرهنگی و وزارت مسکن و شهرسازی بهخوبی متوجه شد.
بنا بر اظهارات چمران، باید به این نکته هم توجه داشت که منظور از معماری ایرانی- اسلامی استفاده از قوس 5 قسمتی یا شاخ بزی که در دوران صفویه استفاده شده، نیست بلکه باید معماری اصیل و هنر ایرانی را با تکنولوژی روز همراه کرد.
منبع: وطن امروز