محمد چایچی مجری طرح در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی
خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه بیو دیزلها با استفاده از انواع روغنهای گیاهی و جانوری تولید میشوند، گفت: در این مطالعات با استفاده از روغنهای ضایعاتی و غیر قابل مصرف و دور ریز استفاده شده است.
وی به جزئیات این طرح اشاره کرد و اظهار داشت: بیو دیزل تولید شده قابلیت مخلوط شدن با گازوئیل را دارد و به تنهایی دارای عدد ستان 46 است که با نمونه گاروئیل دارای عدد ستان 50 قابل مقایسه است.
عدد ستان معیاری برای اندازه گیری جهت نشان دادن زمان تاخیر احتراق سوخت است به این معنی که زمان تاخیر میان شروع پاشش سوخت به داخل محفظه احتراق و شروع احتراق آن است که در طی این تاخیر زمان، سوخت جمع شده و سپس محترق میشود. هر چه زمان تاخیر کمتر باشد احتراق یکنواختتر خواهد بود. حداقل عدد ستان برای گازوئیل باید 50 باشد.
چایچی با تاکید بر اینکه بیو دیزل تولید شده فاقد گوگرد است، ادامه داد: محصول تولید شده بر خلاف پترودیزل (گازوئیل نفتی) آلودگی کمتری ایجاد میکند در نتیجه سهم کمتری در تولید بارانهای اسیدی دارد.
مجری طرح زیست تخریب پذیری را از دیگر مزایای بیو دیزل تولید شده نام برد و یادآور شد: علاوه بر آن بیو دیزل تولید شده روان کننده بهتری نسبت به گازئیل است از این رو موتور دیزل با سوخت بیو دیزل عملکرد بهتری نسبت به گازوئیل دارد.