به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، مهندس محمد حقّانی گفت: فروش تراکم به عنوان محلی برای درآمد شهرداری ها در نظر گرفته شد، در حالی که افزایش طبقات برای ساختمان ها به منزله خودکشی تدریجی شهر، نه تنها درآمد محسوب نمی شد بلکه هزینه ای تحمیلی بر پایتخت بود.
وی با تأکید بر لزوم تأمین درآمدهای پایدار برای شهر از محل اقدامات زیربنایی و اساسی، اعلام کرد: این در حالی است که امروز 60 درصد درآمد شهرداری ها از محل تغییر کاربری ها و ساخت و سازها به دست می آید که این بزرگ ترین تهدید برای باغات و درختان شهر است.
رییس کمیته محیط زیست شورای شهر با اشاره به این که نگهداری باغات برای مالکان از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست، اظهار کرد: امروز آلودگی هوای تهران به اندازه¬ای شدید شده که دیگر کاشتن درخت هم فایده ای ندارد و درختان به عنوان دستگاه های تصفیه هوای شهر، خودشان هم از کار افتاده¬اند.
مهندس حقّانی با بیان این که شناسنامه دار کردن درختان غرس شده و باغات یکی از اصول نگهداری و صیانت از این سرمایه های زیست محیطی، تصریح کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری به حساسیت مردم نسبت به محیط زیست نیازمندیم و تا شهروندان برای سرنوشت خود اهمیت قائل نشوند، نمی توانیم امیدوار باشیم طبیعت دو باره به شهر باز گردد.
وی با تأکید بر این که مردم باید در امور شهر از ساخت و ساز آن گرفته تا مسائل اجتماعی و فرهنگی دخالت و مشارکت داشته باشند، اضافه کرد: به این منظور تشکل¬های مردم نهاد به عنوان نمایندگان مردم باید در مقابل مسئولان مطالبه گر بوده و مسئولان نیز باید پاسخ گوی آن ها باشند.
رییس کمیته محیط زیست شورای شهر با اشاره به مشکلات زیست محیطی تهران، اظهار کرد: متأسفانه شهر ما از طبیعت گذشته خود جدا شده و این گسست سبب بیماری محیط زیست تهران شده و از آن جا که شهر بیمار جای مناسبی برای زندگی شهروندان نیست، باید کاری کنیم تا طبیعت به عنوان امانتی الهی دو باره به پایتخت باز گردد.
مهندس حقّانی با بیان این که در تهران دیگر جایی برای نفس کشیدن مردم وجود ندارد، تصریح کرد: خودروها در شهر جولان می دهند و سبب مرگ و میر شهروندان و ابتلای آن¬ها به انواع سرطان می شوند و کسی هم جلودار آن¬ها نیست و به عنوان نمونه خیابان نیاوران که زمانی مملو از درختان گوناگون بود، پر از خودرو شده و دیگر نمی توان در آن پیاده روی کرد.
وی با تأکید بر این که قانون حفظ و گسترش باغات و فضای سبز در سال 1352 مورد تصویب قرار گرفت، اضافه کرد: در چهار دهه¬ای که از تصویب این قانون می گذرد، غیر از این که درختان را قتل عام و همه عوامل را در اختیار ساخت و ساز قرار دهیم و رودخانه زاینده رود را خشک و دریاچه ارومیه را از هستی ساقط کنیم چه کار دیگری انجام داده-ایم؟
رییس کمیته محیط زیست شورای شهر با اشاره به این که تهران دیگر جای زندگی نیست و این را می¬توان از کوچ دسته جمعی پرنده ها از این شهر نیز فهمید، اظهار کرد: در تهران تنها پرندگان جان سختی مانند کلاغ و زاغ در تهران باقی مانده اند و مردم و تشکل های مردم نهاد باید وضعیت زیست محیطی شهر خود را تغییر دهند.
مهندس حقّانی با بیان این که شهروندان باید برای سرنوشت خود اهمیت قائل شوند و جلوی معارضان و معاندان طبیعت را بگیرند، تصریح کرد: مردم باید در مقابل خودروهای دودزایی که هوای شهرشان را آلوده می¬کنند بایستند، همان¬طور که باید با ساخت و سازهایی که طبیعت شهرشان را تخریب می¬نمایند نیز مقابله کنند.
وی در پایان با تأکید بر این که شهروندان بیشترین نقش را در تعیین سرنوشت خود و شهر خود دارند، خاطرنشان کرد: اگر مردم و سازمان¬های مردم نهاد در مقابل تخریب محیط زیست ایستادگی کنند، می¬توانند شهر خود را نجات دهند.