رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران از راه اندازی بانک گیاهان درون شیشهای خبر داد و گفت: این بانک دارای انواع مختلفی از ریز نمونههای درون شیشهای گیاهان چون انگور، انار، سیب زمینی، سیر و ارکید است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی با اشاره به اهمیت روشهای کشت بافت، افزود: این تکنیک این امکان را فراهم میسازد تا بتوان ریزنمونههای گیاهی شامل سلول، بافت و اندام گیاهی را در شرایط استریل و کنترل شده تولید و به دور از عوامل تنشزای زنده و غیر زنده برای مدت زمان طولانی حفظ و نگهداری و درنهایت احیا کرد.
رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ادامه داد: در این شرایط میتوان انواع ریزنمونههای گیاهی چون ریزنمونههای عاری از بیماری، بافت کالوس، ریزنمونههای ترنسفرم شده و یا گیاهان باز زایی شده از اندامهای مختلف حاصل از انواع گونههای گیاهی بومی و غیر بومی را که با اهداف مختلف در شرایط درون شیشهای به دست آمده است، حفظ و نگهداری کرد و از نمونههای تکثیر رویشی نسخه پشتیبان تهیه و نگهداری کرد.
وی از راه اندازی اولین بانک گیاهان درون شیشهای در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی خبرداد و یادآور شد: این بانک شامل انواع گیاهان مختلف دارویی، زینتی، سبزی، درختان میوه، گیاهان زراعی و مرتعی است.
فاضلی تهیه تسهیلات پژوهشی و تولیدی در زمینه تهیه ژرم پلاسم درون شیشهای را از قابلیتهای این بانک نام برد و ادامه داد: در حال حاضر بانک گیاهای درون شیشهای دارای انواع مختلفی از ریز نمونههای درون شیشهای گیاهان از جمله انگور، انار، سیب زمینی، سیر، موسیر، آلوئه، کاکتوس، ارکید و آنتوریوم است که در خود حفظ و نگهداری میکند.