به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام سیدحسین شاهمرادی در نشست خبری دبیر شورای فرهنگ عمومی که صبح امروز در دبیرخانه این شورا برگزار شد، گفت: با توجه به اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی مدیریت کلی فرهنگ را در کشور برعهده دارد، این احساس نیاز به وجود آمد تا شورایی باشد که بالاترین سطح مسئولان در آن حضور داشته و وظایف دهگانه ای برایش تعیین گردد تا طبق آن بر فرهنگ عمومی کشور اشراف داشته باشد.
به گفته وی بررسی کارشناسانه و تحلیل شرایط کلیه جریانات فرهنگی سراسر دنیا، بررسی و تحلیل شرایط جریانات فرهنگی کل کشور، نقاط ضعف و قوت و ارائه راه حل های مناسب، برنامه ریزی و هدایت فرهنگ عمومی کشور به منظور تحقق اهداف و اجرای سیاست های کلان شورا، تهیه و تدوین طرح برای هماهنگ کردن کارهای فرهنگی، هنری و تبلیغی همه سازمان های مسئول و ایجاد زمینه همکاری بخش های مردمی و خصوصی با بخش های دولتی از جمله وظایف شورای فرهنگ عمومی است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: مسئولانی که در این شورا حضور دارند متشکل از 32 نفر از مسئولان کشوری شامل 29 نفر از مسئولان حقوقی و سه نفر از مسئولین حقیقی کشور هستند. این شورا تا به حال 615 جلسه برگزار کرده و در دوران مختلف با مدیریت و دبیران مختلف بررسی ها و نظرسنجی های خوبی را انجام داده است.
شاهمرادی افزود: امسال مقام معظم رهبری به عنوان یک دغدغه عنوان کردند که شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به عنوان یک قرارگاه و شورای فرهنگ عمومی، مسائل فرهنگی کشور را بررسی کند.
وی در همین زمینه افزود: فرمایشات مقام معظم رهبری دو اولویت دارد؛ نخست اولویت عزم ملی و دوم نگاه جهادی که اولویت اول به همه دستگاه ها و مردم کشور مربوط می شود. براساس مدیریت جهادی، مسئولانی که در سطح کشور مسئولیت فرهنگ را برعهده دارند باید با نگاهی جدی و جهادی نسبت به فرهنگ اقدام کنند. مقام معظم رهبری مقوله فرهنگ را بر اقتصاد مقدم فرمودند، هر چند اقتصاد مقدمه فرهنگ است، اما فرهنگ بر اقتصاد مقدم است که این مسئله بار مسئولیت شورای فرهنگ عمومی را بیش از گذشته سنگین تر می کند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: ما رویکردهای شورای فرهنگ عمومی را در سال جاری طبق فرمایشات مقام معظم رهبری دسته بندی کرده ایم، یکی از مطالبی که ایشان خواستار شده و در سفر خراسان شمالی استحصا کرده اند، سبک زندگی است، بنابراین باید به سمت سبک زندگی ایرانی- اسلامی پیش رویم.
شاهمرادی ما در الگوی مصرف اهل اسراف هستیم، گفت: اگر جمهوری اسلامی بخواهد در اقتصاد مقاومتی با توجه به فرمایشات بنیانگذار جمهوری اسلامی روی پای خود بایستد، ناگزیر هستیم اقتصاد مقاومتی را جدی بگیریم؛ یعنی مسئولان فرهنگی کشور فرهنگ اقتصاد مقاومتی را نهادینه کنند و سبک زندگی ایرانی- اسلامی را به سمتی پیش ببریم که براساس ملیت ما و در دستورات اسلامی ماست.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از توجهات مورد نظر شورای فرهنگ عمومی توجه به هنجارهاست، ابراز داشت: ما از هنجارها و نقاط مثبت زیادی در فرهنگمان برخوردار هستیم. از زمان های گذشته آموزه های فرهنگی و آنچه که اسلام و ائمه اطهار برایمان مشخص کرده اند، راهنمایی برای زندگی صحیح بوده است. اگر شورای فرهنگ عمومی و دستگاه های متولی در این زمینه تأکید کنند قطعاً می توانیم شاهد تحول فرهنگی در کشور باشیم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: البته طبیعی است که مسائل فرهنگی زودبازده نیستند و نتیجه اش با فرصت و زمان کم قابل دیدن نخواهد بود، اما زمانی ما به بهترین حد از مسائل فرهنگی خواهیم رسید که بتوانیم در مسیر برنامه ریزی شده، هدایت شده و نیز با استفاده از ظرفیت های خوب و موجود حرکت کنیم.
شاهمرادی در بخش پایانی سخنانش خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع آداب و رسوم و اقوام، ما رنگین کمانی از فرهنگ هستیم که می توانیم جهت پیشبرد اهداف فرهنگی و تثبیت مسائل فرهنگی نظام از این تنوع استفاده کنیم.