به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، روزنامه «نیواستریت تایمز» مالزی دیروز به نقل از افراد مرتبط با تیم جدید و مستقل تحقیقات بینالمللی که خارج از اراده آمریکا و شرکت بوئینگ تشکیل شده، نوشت: محققان احتمال میدهند هواپیمای مفقود شده در اقیانوس هند سقوط نکرده و در مکانی دیگر فرودآمده باشد. این درحالی است که یک ماه و نیم پیش بلافاصله پس از غیب شدن مشکوک هواپیمای خطوط هوایی مالزی چنین فرضی مطرح شده بود اما مقامات کوالالامپور به شکلی عجیب این فرض را نادیده میانگاشتند. حتی نخستوزیر مالزی یک ماه پیش (سوم فروردین) رسما اعلام کرده بود دولتش هیچ امیدی به نجات مسافران این پرواز ندارد چرا که هواپیما و سرنشینانش به احتمال قریب به یقین در جایی در اقیانوس هند جنوبی سقوط کردهاند. یکشنبهگذشته نیز مقامات مالزیایی اعلام کردند دولت قصد دارد برای مسافران این هواپیما گواهی فوت صادر کند چرا که بستگانشان برای امور بیمه و دیگر مسائل به آن نیاز دارند. این موضوع اما خانوادههای مسافران پرواز MH370 را آرام نکرد و آنها خشم خود را اعلام کردند چرا که با توجه به اخبار منتشر شده از سوی برخی سازمانهای اطلاعاتی، بوئینگ 777 مزبور جایی در خاک افغانستان یا در یک جزیره کوچک اقیانوس هند متعلق به آمریکا فرودآمده است.
بستگان این مسافران با صدور بیانیهای تصمیم دولت را محکوم کردند. تقریبا دو هفته پس از غیب شدن این هواپیما بود که روزنامه روسی «سکوفکسی کمسو مولیتس» نزدیک به کرملین و سازمان اطلاعاتی روسیه در گزارشی تفصیلی فاش کرد بوئینگ متعلق به خطوط هوایی مالزی توسط گروهی ربوده شده و احتمالا از طریق یک پایگاه دریایی آمریکایی (دیگو گارسیا) در اقیانوس هند و با چراغ سبز هند، پاکستان و آمریکا به افغانستان برده شده و در یک محوطه خاکی نزدیک شهر قندهار به زمین نشانده شده است. طبق این گزارش یک بال هواپیما در هنگام فرود کنده شده و مسافران نیز در خانههای گلی اطراف اسکان داده شده و گروگانگیرها در حال چانه زنی با چین و آمریکا برای آزادی مسافران هستند.
حال منابع آگاه به روزنامه «نیواستریت تایمز» میگویند: «احتمال فرود این هواپیما در جایی دیگر غیرممکن نیست، چرا که ما بقایای مربوط به پرواز MH370 را پیدا نکردیم. اگرچه اینکه یک کشور بخواهد در حالی که 20 کشور دیگر دنبال این هواپیما میگردند، آن را پنهان کند امری مضحک به نظر میرسد.» بیش از 10 کشتی و هواپیما هنوز در محدوده فرضی سقوط هواپیما به دنبال بقایای احتمالی این هواپیما در اقیانوس هند میگردند اما هر بار پس از ادعای نزدیک شدن به کشف بقایای آن در کف اقیانوس یا روی آب، عملیات جستوجو بینتیجه میماند. نکته بسیار مهم درباره گروه مستقل تحقیقات بینالمللی در رابطه با سرنوشت بوئینگ ناپدید شده این است که این تیم جدید به تازگی تشکیل شده و مستقیما تحت پوشش دولت مالزی فعالیت میکند و بر خلاف رویه پیشین دادههای سازمانهای هواپیمایی و اطلاعاتی جهان بویژه اطلاعات احتمالا دروغین ارائه شده از سوی طرفهای آمریکایی در نظر گرفته نمیشود.
منبع: وطن امروز