گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای خبرگزاری دانشجو نوشت:
محمدجهاد اللحام رئیس پارلمان سوریه اخیرا در نشست مشترک اعضاء دولت و نمایندگان پارلمان روز 13 خرداد را به عنوان روز رایگیری برای تعیین رئیس جمهوری جدید سوریه اعلام کرد.
تاکنون 11 شخصیت سوری ازجمله بشار اسد رئیس جمهوری این کشور در خواست نامزدی خود را برای حضور در انتخابات به دادگاه عالی قانون اساسی ارائه دادند.
بر اساس قانون اساسی سوریه هر نامزد باید حداقل 40 سال سن، خود و همسرش نباید دارای تابعیت خارجی داشته باشند و در عین حال حداقل 10سال متوالی در سوریه مقیم باشد.
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سوریه در حالی صورت می گیرد که این کشور سومین سال بحران داخلی خود را پشت سر می گذارد که این بحران به قربانی شدن 170 هزار و آواره شدن بیش از 7 میلیون شهروند سوری منجر شده است.اما ملت ،دولت ونیروهای مسلح سوریه در کنار هم توانستند در برابر 32 مجموعه تروریستی ازجمله داعش ،جبهه النصره ،القاعده ،لواء التوحید ،جبهه
نصرت اهل الشام وارتش موسوم به آزاد ایستادگی کنند.
هر چند در سال اول بحران نیروهای مسلح و مردم سوریه آسیب های شدیدی به لحاظ بی تجربگی در برابر تروریستها متحمل شدند اما در سال دوم بحران ،با ورود حزب الله به صحنه عملیاتی اوضاع به سود دولت ونیروهای مسلح سوریه تغییرکرد.
ورود حزب الله موجب شد که جنگ داخلی سوریه به سمت مردمی شدن حرکت کند زیرا مقاومت اسلامی لبنان در طول دو سال گذشته حداقل 100 هزار نیروی جوان شبه نظامی را برای همکاری با نیروهای مسلح دولتی ومقابله با تروریستها آموزش داد.
تروریستها نیز که در قالب 32 مجموعه تلاش کردند تا بصورت پراکنده و نامنظم حملات خود را علیه تاسیسات اقتصادی ونظامی ودولتی سوریه گسترش دهند که این امر به فرسایش نیروهای مسلح منجر شده است.
تجربه حزب الله در جنگهای نا منظم و میدانی در اختیار نیروهای دولتی سوریه قرار گرفت زیرا حزب الله با کمک برخی دوستان منطقه ای سوریه تلاش کرد تا جنگ داخلی سوریه را به سمت مردمی شدن سوق دهد. از زمان پاکسازی مناطق استراتژیکی القصیر، رنکوس ،جوبر، القلمون وزبدانی موازنه قدرت به سود نیروهای مسلح تغییر یافت زیرا آثارشکست کاملا در میان گروه های تروریستی آشکار شد .
به همین دلیل آمریکا ،غرب ،رژیم صهیونیستی ،عربستان ،قطر وترکیه برای تغییر معادلات جنگ داخلی سوریه سریعا ورود پیدا کردند وانواع سلاح های پیشرفته را در اختیار گروه های تروریستی قراردادند.
هر چند بر اساس گزارش رسانه های غربی، عربستان و قطر در طول 36 ماه بحران سوریه بیش از 36 میلیارد دلار کمک مالی وتسلیحاتی در اختیار مجموعه های تروریستی قرار داده اند اما این کمک ها نتوانست توازن را به سود گروه های تروریستی تغییر دهد.
بنابر این در حوزه نظامی نیروهای مسلح سوریه توانستند دست آورد مهمی برای سرکوب گروه ها تروریستی داشته باشند زیرا شمار زیادی از تروریستهای داعش پس از شکست در سوریه به عراق فرار کردند.
به همین دلیل به نظر میرسد فضای امنیتی سوریه این آمادگی را برای انجام یک حرکت سیاسی از سوی دولت سوریه دارد و تعیین روز 13 خرداد را به عنوان تاریخ بر گزاری انتخابات اعلام کرد.
بشار اسد نیز یکی ازنامزدهای مطرح برای شرکت در انتخابات خواهد بود که با توجه به نظر سنجی های به عمل آمده وی خواهد توانست با بیش از 70 درصد از آراء مردم سوریه مجددا به عنوان رئیس جمهوری این کشور انتخاب شود.
پیروزی بشار اسد در انتخابات قطعا نه تنها اوضاع داخلی سوریه بلکه بر کل منطقه خاورمیانه تاثیر خواهد گذاشت زیرا این انتخابات به مهم پیروزی سوریه بر گروه های تروریستی و شکست توطئه های غرب ،آمریکا ، اسرائیل، عربستان و قطر علیه محور مقاومت خواهد بود.
در صورت پیروزی بشار اسد ساختار سیاسی آینده خاورمیانه به سود محور تهران- دمشق – بیروت تغییر خواهد کرد و جایگاه مقاومت اسلامی در سطح منطقه ارتقاء خواهد یافت.