به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، بحث در مورد حجاب و بیحجابی و انواع مدهای آرایشی و پوششی موضوع امروز و دیروز نیست، اما چیزی که به تازگی و در چندسال اخیر خود را نشان داده است، ایجاد فضاها و محلهایی است که مختص باحجاب هاست و شاید این یکی از راه حل های برون رفت از مساله حجاب است، اما سوالی که در این رابطه ایجاد میشود این است که واقعا وجود چنین محلهایی مفید است یا خیر؟
مجتمع تجاری گل یاس
یکی از مراکزی که با هدف ارائه خدمات در جهت ترویج حجاب اسلامی، آغاز به کار کرده است، «مجتمع تجاری گل یاس» است که از اوایل آبان ماه سال 1392 کار خود را آغاز کرده است.
این مجتمع، همچنین در اساسنامه خود ذکر آورده است که اجناس فروخته شده تا 72 ساعت پس از فروش در صورت عدم استفاده و عدم مخدوش بودن اتیکت کالای فروخته شده، قابل استرداد هستند.
فضای مجتمع همانطور که در اساسنامه آمده است، فضایی آرام و بی دغدغه، به همراه کارکنانی است که بانوان آن، پوشش اسلامی برتر(چادر) دارند و این از جمله مزیتهای غیر قابل انکار مجموعه است اما در مقابل، قیمتهای اجناس در مقایسه با دیگر فروشگاهها، تفاوت فاحشی دارد و هرچند که به پای تمام اجناس اتیکت تخفیف 20 درصد خورده است، اما باز هم قیمتها بالاست.
«دشت بهشت» رستوران مخصوص چادریها
رستورانی با نام مجتمع فرهنگی «دشت بهشت» (دهکده سلامت) در منطقه سعادت آباد تاسیس شده و تابلوی «ورود خانمها بدون چادر ممنوع» آن واقعی است.
«دشت بهشت» در حقیقت نام یک مجموعهای از این رستوران ها و باغهای سنتی است که همگی در کنار یکدیگر در همان منطقه واقع شدهاند. سالن پذیرایی با همین نام هم هست که برای مهمانیهای بزرگ تر و عروسی ها استفاده میشود. نکته جالب اینکه تابلوی مربوط به اجباری بودن حجاب برای خانم ها از ابتدای راهی که از اتوبان یادگار امام غرب جدا میشود و در حقیقت ورودی به همه این رستوران هاست دیده میشود.
بر این اساس مخاطبان خانم این رستوران فقط چادریها هستند اما به جهت هزینههای بالای منوی غذا، به نظر میرسد که چندان موفقیتی در جذب این مخاطبان نداشته است.
«کافه کراسه» کافهای مخصوص مذهبیها
یک محل برای راحت بودن بچه های مذهبی که اکثر بانوان مراجعه کننده چادری هستند، «کافه کراسه» است. که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران راه اندازی شده بود.
این کافه اما مشکلات محل های ذکر شده قبلی را ندارد، قیمت محصولات آن با کافی شاپ های بیرون متفاوت بود و البته بسیار ارزان تر و این خود عامل جذب بسیاری از علاقمندان به فضای مذهبی و راحت بود.
به نظر میرسد مشکلی در مدیریت این کافه وجود دارد و آن این است که درآمد آن،کفاف هزینه هایش را نمیدهد، زیرا هر از گاهی مدیریت کافه عوض شده و نمای کافه هم فراخور مدیر، دچار تغییراتی میشود.
به کجا میرویم؟
هدف از چنین طرحهایی چیست؟ اگر هدف ترویج فرهنگ حجاب و عفاف است ما راه به بیراهه گذاشته ایم زیرا تجربه نشان داده است که وجود قشر عظیمی از جامعه در محلهای خاص عامل چندان موثری در گسترش فرهنگ نیست.
بارها شنیده ایم که طراحهای لباس معمولا زمانی که یک لباس را طراحی میکنند، چند نفر را استخدام میکنند که این لباسها را پوشیده و در سطح شهر راه بروند تا مردم با چنین پوششی آشنا شوند و در صورت تمایل آن را انتخاب کنند، اما یک چادری با آن دیدگاه، فقط در محل های خاصی حضور می یابد، محلی که ورود غیرچادری ممنوع است!
در این صورت غیرچادری چه تجربه ای از مجالست و رفتار چادری کسب خواهد کرد تا به چنین پوششی علاقمند شود؟
اما اگر هدف ایجاد محل هایی است که به اصطلاح پاتوق چادری ها و افراد مذهبی باشد، تا بتوانند در فضای سالمی به تفریح و خرید بپردازند، به نظر می رسد که این طرح نیز چندان موفق نیست! بالا بودن قیمت اجناس و محصولات در این محلها (شاید) برای جبران خسارت غیرچادریها (یا غیرمذهبیها)، دور از دسترس عموم بودن و نیز محدود بودن چنین مراکزی، موجبات عدم استقبال قشر مذهبی را از این گونه طرحها فر اهم کرده است.
چادر باید مکمل اخلاق اسلامی باشد
از این رو به نظر میرسد که باید نگاهی جدید و تازه به بحث حجاب اسلامی برتر(چادر) داشته باشیم. فراهم کردن چنین محلهایی با رفع نقایصی پیشتر ذکر شد بسیار پسندیده است، اما به نظر میرسد که تشویق حضور مذهبیها در بین مردم و ایجاد انگیزه و روحیه تبلیغ مثبت حجاب در بین جوانان مذهبی، تاثیری به مراتب بهتر و عینیتر خواهد داشت.
پوشش چادر باید اخلاق و رفتار اسلامی را هم به فرد القا کند و آن را گسترش دهد، نه فقط توجه به شکل ظاهری آن و این کار با فعالیتهای فرهنگی برنامهریزی شده و منظم امکان پذیر است.
منبع: مهرورزی
حجاب براي آسايش زن است ، همه به اشتباه فكر مي كنند كه خانم هاي محجبه عبوس و تلخ و فراري از جامعه هستند و خانم هاي بي حجاب خوش اخلاق و خوش مشرب هستند كه دليلي جز بي عفتي و بي حيايي ندارد
به نظر مي رسد بهتر است محلي براي خانم ها ( با حجاب و بي حجاب ) فراهم شود كه با آسودگي به خريد تفريح و ورزش و ... خود بپردازند و بيشتر مبلغ اخلاق و رفتار باشند و لزومي ندارد كه رفتار يك خانم را يك مرد ببيند.