معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از صدور پیش فاکتور 350 میلیارد تومان در پایان روز سوم نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی خبر داد و گفت: بازار دارو در سال 2013 در دنیا بالغ بر 700 میلیارد دلار بوده که در تلاش هستیم تا ایران سهمی از این بازار داشته باشند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» دکتر سورنا ستاری در دوازدهمین کنگره بینالمللی ایمونولوژی و آلرژی که به میزبانی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد با اشاره به بازار بزرگ دارو در دنیا، افزود: ایران در سال 1302 موسسه رازی را تاسیس و در سال 1310 نخستین واکسن را تولید کرد ولی واکسنی را که 40سال پیش تولید و صادر میکردیم امروز نیازمند واردات آن هستیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به برنامههای این معاونت برای بدست آوردن سهمی از بازار داروی دنیا اظهار داشت: بازار دارو در سال 2013 در دنیا بالغ بر 700 میلیارد دلار بوده و پیشبینی میشود برای سال 2017 به بیش از 950 میلیارد دلار برسد و در صورتی که ایران سهمی معادل 2 درصد از این بازار را بتواند در اختیار بگیرد میتوان گفت که وارد یک تجارت بزرگ شده است.
تلاش برای هدایت بازار به محصولات تولید داخل
ستاری با اشاره به برگزاری دومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران یادآور شد: بر اساس پیشبینیها در کشور سالانه مبلغی بالغ بر هزار میلیارد تومان تجهیزات آزمایشگاهی خریداری میشود و با برگزاری نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی درصدد هستیم تا این بازار را از محصولات داخل کشور تامین کنیم.
وی به حمایت دو وزارتخانه علوم و بهداشت از این نمایشگاه اشاره کرد و افزود: با همکاری سه نهاد معاونت علمی و وزارتخانههای بهداشت و علوم حدود 70 میلیارد تومان یارانه در نظر گرفته شد که در پایان روز سوم مبلغی بالغ بر 350 میلیارد تومان پیش فاکتور صادر شده است و این نشان میدهد ما توانستهایم یک بازار بزرگ را به سوی خرید محصول از داخل کشور هدایت کنیم.
نیاز به بازنگری آییننامههای ترفیع اساتید در دانشگاهها
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به مشکلات فرهنگی پیش روی اساتید دانشگاهها اشاره کرد و اظهار داشت: این یک ضعف است که حتی بهترین دانشگاههای ما مثل دانشگاه صنعتی شریف، تنها 10 درصد از اساتیدش با بخش صنعت قرارداد دارند و این تعداد اندک هم اغلب تحت فشار و تهمت قرار دارند که امکانات و تجهیزات دانشگاه را بیرون از محیط دانشگاه استفاده میکنند و حتی برای ترفیع گرفتن نیز با مشکلاتی از این قبیل رو به رو هستند.
وی بر لزوم تغییر این فرهنگ و بازنگری آییننامههای ترفیع در دانشگاهها تاکید کرد.
پرداخت وام به دور از بروکراسی به صاحبان ایدههای نو
دبیر هیات امناء صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر راهاندازی این صندوق و آمادگی آن برای پرداخت وام به شرکتهای دانشبنیان اظهار داشت: برای تسهیل در کار مطالعاتی و پیشرفت اهداف شرکتهای دانشبنیان، صندوق نوآوری و شکوفایی تا 300 میلیون وام قرضالحسنه به شرکتها میدهد و برای ضمانت آن به چک و سفته قناعت میکند تا مدیران این شرکتها درگیر بروکراسی و مشقتهای دریافت وام نشوند.
استقبال از تمام ایدههایی که قابلیت تجاریسازی دارند
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید بر اینکه درهای معاونت علمی به روی تمام ایدههای نو باز است و این معاونت از تمام کسانی که در مرز دانش فعالیت میکنند حمایت میکند، خاطر نشان کرد: کسانی که علاقهمند به فعالیت در مرز دانش هستند میتوانند به ستادهای فعال در معاونت مراجعه کنند. ما توصیه میکنیم همه کسانی که دارای ایده هستند با ما تماس بگیرند و آن چیزی که در ذهن دارند و فکر میکنند قابلیت تجاری سازی شدن دارد را همراه بیاورند تا از کریدورهای تجاریسازی این معاونت استفاده کنند.
ستاری با تاکید بر اینکه معاونت علمی آماده استقبال از هر طرح جدید است، یادآور شد: توصیه میکنم به کسانی که شکست را تجربه کردهاند فرصت دیگری بدهید، چون این افراد در شکست بسیاری از مسایل را آموختهاند که باید در فرصتی تازه به کار ببندند.