به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، سید حسن قاضیزاده هاشمی پیش از ظهر امروز در دیدار آیتالله نوری همدانی در قم، اظهارداشت: دولت و مجلس در راستای ابلاغ سیاست های کلی سلامت از سوی مقام معظم رهبری نسبت به بهتر شدن وضعیت بهداشت و درمان اهتمام ویژه ای دارند.
وی با اشاره به برنامه های خوبی که برای بهبود وضعیت بهداشت و درمان در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: در رویکرد جدید وزارت بهداشت و درمان روند سعودی نسبت به بهبود وضعیت بهداشت و درمان تبیین شده است، هرچند در برخی مناطق با وضعیت مطلوب فاصله داریم.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در روستاهای کشور 18 هزار خانه بهداشت راه اندازی شده است، بیان داشت: در کل کشور علاوه بر خانه های بهداشت 2500 مرکز بهداشتی و 900 بیمارستان فعال وجود دارد که به امر درمان رسیدگی می کنند.
مهاجرت روستائیان به حاشیه شهرها علت اصلی وضعیت نامطلوب بهداشت
قاضی زاده هاشمی در مورد وضعیت نامطلوب بهداشت حاشیه شهرها، تصریح کرد: علت اصلی این امر مهاجرت مردم از روستائیان به حاشیه شهرهاست.
70 درصد مرگ و میر ها به بیماری های واگیر دار مربوط می شود
وی با اشاره به اینکه علت برخی بیماری ها نوع زندگی های امروزی و تغییر الگو های غذایی هستند، گفت: 70 درصد از مرگ و میرهای رایج در جامعه مربوط به بیماری های واگیردار می شود که در این زمینه مراجع می توانند با نفوذ کلام خود به دولت کمک کنند.
وزیر بهداشت با اشاره به برنامه های بهداشتی درمانی دولت در فاز دوم هدفمندی یارانه ها، تصریح کرد: هدف دولت در تبیین این برنامهها کمک به آرامش مردم است.
قاضی زاده تصریح کرد: در آغاز کار دولت در زمینه ترخیص، قیمت داروها و بعضی مسائل دیگر مشکلاتی وجود داشت؛ اما در سال گذشته با اختصاص دو هزارمیلیارد تومان و امسال با اختصاص 10 هزار میلیارد تومان به این بخش پیشرفت خوبی در این زمینه حاصل شده است.
بهداشت از دستورات دین ماست/ مراجع برای دولت دعا کنند
وی تاکید کرد: امیدواریم مراجع با دعا کردن برای دولت پشتیبان معنوی ما باشند، بهداشت از دستورات دین ماست و نصایح مراجع در این زمینه می تواند به بهداشت جامعه کمک بزرگی کند.
وزیر بهداشت با اشاره به مشکلات درمانی استان قم بیان داشت: دولت تمام تلاش خود را برای ساماندهی و ارتقای سطح بهداشتی درمانی قم انجام می دهد، در این راستا خیرین و افراد متمکن هم می توانند پیش قدم شوند.
قاضی زاده در پایان گفت: باتوجه به عقب ماندگی بخش بهداشت و درمان از سایر بخش ها، حتی از نظر آموزش عالی، دولت نیازمند کمک خیرین و همکاری آنها است.