«آماده هستیم تا طیف گستردهای از گزینهها را برای ایران در نظر بگیریم.» این بخشی از سخنان جیک سالیوان، از مقامات ارشد کاخ سفید و دستیار باراک اوباما، در گفتوگو با جروزالم پست است که در صورت شکست مذاکرات هستهای مطرح شده است.
به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، اظهارات مقامات آمریکا درباره توافق هستهای این موضوع را به اثبات میرساند که این توافق چقدر برای آنها اهمیت دارد. به عبارت دیگر مشخص نیست در توافق ژنو، آمریکا به چه میزان از خواستههای خود دست پیدا کرده که در صورت نقض آن یک بار ایران را به گزینه نظامی و بار دیگر به اعمال تحریمهای بیشتر تهدید میکند. به نظر میرسد طرح چنین مباحثی از سوی دولت آمریکا آن هم در شرایطی که در آستانه مذاکرات کارشناسی نیویورک برای توافق جامع هستیم، به منظور اهرم فشار در جهت گرفتن امتیازهای بیشتر از ایران باشد. به گزارش تسنیم، جیک سالیوان در نشست سالانه «بنیاد دفاع از دموکراسیها» که یکی از سازمانهای نومحافظهکار و از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی به شمار میرود نیز با اشاره به مذاکرات هستهای ایران و 1+5 گفت: اگر مذاکرات به شکست منجر شود، اگر ایران با حسن نیت مذاکره نکند، آماده خواهیم بود با همکاری کنگره تحریمهای بیشتری را علیه ایران اعمال کنیم.
وی در ادامه افزود: منطق ما این است که فرصتی برای حساستر کردن انتخاب ایران فراهم آوریم. آنها میتوانند با حسن نیت مذاکره کنند و به راهحلی دست یابند که نگرانیهای جامعه بینالمللی درباره برنامهشان را برطرف میکند یا اینکه با فشاری فزاینده مواجه شوند. سالیوان گفت: ما روشن کردهایم که تحریمها تنها ابزار موجود آمریکا نیست. با بدتر شدن وضعیت ما آماده هستیم طیف گستردهای از گزینهها را در نظر بگیریم. پیش از اظهارات سالیوان، چندین مرتبه مقامات مختلف آمریکا در سطح رئیسجمهور، وزرا و معاونان وزیر خارجه و حتی جانشین سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، ایران را در صورت شکست یا نقض مذاکرات هستهای تهدید به همه گزینهها کردهاند. نکته قابل توجه این است که دامنه تهدیدات تا سطح جانشین سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز پایین آمده است.
موشکهای بالستیک در مذاکرات نهایی اد رویس، رئیسکمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، که بارها سخنانی تند درباره برنامه هستهای ایران بر زبان رانده در نشست سالانه مؤسسه نومحافظهکار «بنیاد دفاع از دموکراسیها» در برابر آنچه خطمشی موفقیتآمیز در قبال ایران میخواند، ادامه برنامه موشکهای بالستیک ایران را به عنوان شکست آمریکا تلقی وعنوان کرد از بین بردن برنامه موشکهای بالستیک ایران باید هدف نهایی مذاکرات باشد. وی در این باره گفت: از میان برداشتن توان ایران برای تولید تسلیحات هستهای هدف اولیه و از بین بردن برنامه موشکهای بالستیک ایران باید هدف نهایی مذاکرات باشد. وی همچنین گفت: شکست، پذیرش هر چیزی کمتر از یک روش قابل بررسی برای برچیدن برنامه هستهای تسلیحاتی ایران است.
وی افزود: موفقیت یعنی اینکه آن قانون را تصویب کنیم. رویس به قانونی که در تابستان گذشته با 400 رأی موافق در برابر 20 رأی منفی به تصویب رسید اشاره داشت که براساس آن تحریمهای بیشتر نفتی علیه ایران تصویب میشد. دو ماه پس از تصویب این قانون، گفتوگوهای مستقیم بین ایران و آمریکا در نیویورک آغاز شده و در ژنو ادامه یافت. پس از این تغییرات، رابرت منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنا، پذیرفت که در این قانون اصلاحاتی انجام گیرد مبنی بر اینکه در صورت عدم دستیابی ایران و گروه 1+5 به توافق جامع، تحریمها تشدید شود که با واکنش اوباما و تهدید به وتو مواجه شد.
گزارش ضدایرانی وزارت خارجه آمریکا تهران یکی از حامیان بزرگ تروریسم است. این جدیدترین اتهام دولت آمریکا در ادامه سریالهای اتهامزنی غرب به ایران است. این موضوع که در گزارش سالانه تروریسم وزارت خارجه آمریکا به آن اشاره شده در شرایطی صورت گرفت که دولت یازدهم در 8 ماه گذشته در موضع اعتمادسازی و تعامل بیسابقه با غرب بوده است. به گزارش «وطن امروز»، بعد از اتهامات حقوق بشری به ایران در گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا درباره حقوقبشر، این بار این وزارتخانه در گزارش سالانه خود درباره تروریسم که چهارشنبه هفته گذشته منتشر شد، ایران را یکی از حامیان بزرگ دولتی تروریسم عنوان کرده است. براساس شواهد موجود، میزان اتهامات غرب علیه ایران در دولت یازدهم بهرغم تعامل بیسابقه با غرب و امضای توافق هستهای رو به افزایش بوده است. به نظر میرسد تاکید وزارت خارجه آمریکا در گزارش خود بر این مطلب که ایران یکی از بزرگترین حامیان تروریسم است و بیان آن در آستانه مذاکرات کارشناسی برای توافق جامع در جهت تکمیل سناریوی غرب برای ورود مسائل غیرهستهای در مذاکرات ایران با 1+5 باشد. موضعی که بارها از زبان مقامات مختلف دولتی آمریکا عنوان شده است.
وزارت خارجه آمریکا در گزارش خود که روز چهارشنبه آن را منتشر کرده است تصریح کرد که حملات تروریستی در سالهای 2012 و 2013 در سراسر جهان بیش از 40 درصد افزایش داشته است. وزارت خارجه آمریکا در ادامه اتهامزنیهای خود علیه ایران، مدعی شده است که تهران یکی از حامیان بزرگ دولتی تروریسم است که همچنان درخواستها برای اثبات صلحآمیز بودن برنامه هستهای خود را رد میکند. وزارت خارجه آمریکا همچنین مدعی شد جمهوری اسلامی، حضور خود را در آفریقا افزایش داده و سعی میکند برای جداییطلبان یمن و بحرین سلاح ارسال کند.
علاوه بر این اشاره شده که حزبالله لبنان برای حمایت از بشار اسد رئیسجمهوری سوریه از حمایت مالی و لجستیکی ایران برخوردار است. در این گزارش تأکید شده نابودی کانون اصلی رهبری القاعده در پاکستان و افغانستان پروسه تمرکززدایی از این شبکه را شدت بخشیده که بنابراین، وابستههای تهاجمیتر و مستقلتری در این شبکه ظهور کردهاند که بویژه در یمن، سوریه، عراق، شمال آفریقا و سومالی فعال هستند. جدای از بیانیهها و گزارشهای ضدایرانی مطرح شده از سوی غرب، مقامات غربی نیز با اظهارات مختلفی موضع ضدایرانی خود را دنبال میکنند. نکته قابل توجه در این میان سرایت لفظ تهدیدآمیز علیه جمهوری اسلامی ایران به مقامات پایینرتبه دولت آمریکا است. توافق ژنو نهتنها سایه تهدید نظامی و ادعاهای اتهامی علیه ایران را کاهش نداده بلکه بعد از آن مقاماتی با سطوح پایینتر نیز جسارت اتهامزنی به ایران را پیدا کردهاند. پیش از این نیز سازمان ملل متحد، وزارت خارجه انگلیس و کاترین اشتون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی گزارشهایی جداگانه به اتهامزنی علیه جمهوری اسلامی ایران پرداخته بودند.
بهتر نيست عينکتان را عوض کنيد آقاي روحاني؟؟؟؟؟؟