پژوهشگران کشور 3 دستگاه آزمایشگاهی برای تست دارو و نگهداری حیوانات آزمایشگاهی عرضه کردند و امیدوارند با نتایجی که از یافتههای این دستگاه به دست میآورند گامی در جهت تولید داروهای مورد نیاز بردارند.
پرویز نوروزیان، مجری طرح در گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، از طراحی و ساخت 3 دستگاه آزمایشگاهی خبر داد و گفت: طراحی و ساخت دستگاه ورزشی اختیاری یکی از دستاوردهای این تحقیقات است که برای تست دارو در حیوانات به کار برده میشود.
وی با اشاره به جزئیات این طرح خاطر نشان کرد: بر روی این پردازشگر سیستم نرمافزاری نصب شده است که به صورت جداگانه قابلیت ذخیره تاریخ، مدت زمان و نوع حرکت حیوان را دارد در حالی که نمونههای خارجی آن تنها قابلیت ثبت مدت زمان حرکت حیوان را دارا است.
نوروزیان، جنس این دستگاه را پلیکربنات بیان کرد و گفت: تا سال گذشته مواد اولیه آن وارد میشد اما هماکنون مواد اولیه این دستگاهها از سوی شرکت پتروشیمی خوزستان تولید میشود.
مجری طرح، قفسه نگهداری حیوانات آزمایشگاهی را از دیگر دستاوردهای خود ذکر کرد و یادآور شد: این دستگاه مجهز به فیلتر، برای نگهداری حیوانات آزمایشگاهی در مراکز تحقیقاتی تولید شده است.
وی به اهمیت این دستگاه اشاره کرد و ادامه داد: با استفاده از این قفسه، داروسازان حیوانات بیمار را در آن نگهداری میکنند و فیلتر نصب شده در آن مانع انتقال آلودگی حیوان به بیرون و آلودگی هوای بیرون به داخل قفس خواهد شد.
این محقق از تجاری سازی این قفسه در آینده نزدیک خبر داد و یادآور شد: سفارش ساخت این دستگاه از سوی یکی از پژوهشگاهها ارائه شده است.
نوروزیان با اشاره به ساخت دستگاه تست درد به عنوان یکی دیگر از دستگاههای دیگر عرضه شده، خاطر نشان کرد: این دستگاه قادر است داروی مورد نظر را با حرارت 35 تا 70 درجه سانتیگراد به پای حیوان تزریق کنند و تعداد دفعاتی که حیوان درد را احساس میکند را در یک زمان معین اندازه گیری کند.
وی اضافه کرد: با ثبت میزان احساس درد حیوان بر روی دستگاه، میزان تاثیر دارو مشخص خواهد شد.
مجری طرح دستگاه تست درد روی «دم» حیوان را از دیگر از سیستمهای عرضه شده نام برد و گفت: محققان داروهای مهار کننده مختلفی به قسمت «دم» حیوان تزریق و شدت نور محیط را بر حسب آمپر تنظیم میکنند. اگر حیوان درد را احساس کند دم خود را تکان میدهد و سنسور دستگاه قطع میشود و پس از چند دقیقه آزمایش و دریافت تعداد این واکنش محققان می توانند میزان تاثیرگذاری دارو بر حیوان را تشخیص دهند.
وی به اهمیت سیستمهای عرضه شده اشاره کرد و اظهار داشت: سیستمهای عرضه شده برای نگهداری، پرورش و آزمایش حیوانات آزمایشگاهی برای استفاده در زمینه پزشکی و دارویی است و محققان از این دستگاهها برای آزمایش داروها بر روی موش، میمون، خرگوش و طیور در یک دوره زمانی مشخصی مورد استفاده قرار میدهند.
به گفته وی نتایج یافتههای به دست آمده از این تجهیزات محققان را در تولید داروهای مورد نظر یاری خواهد کرد.