به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد خدادوست دقایقی پیش در همایش طب الرضا و افتتاحیه برنامه های دانشگاهیان دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در تالار ابن سینای مشهد گفت: برای ایجاد سبک زندگی اسلامی باید تمرینی از سلامت ارائه دهیم و تفاوت دیدگاه مکتب الهی در برابر دیگر مکاتب را در خصوص سلامت بیان کنیم.
وی افزود: در جهان بینی اسلامی ما معتقدیم دنیا مزرعه آخرت است در حالی که در جهان بینی غربی و اومانیسم لذت گرایی و پرداختن به دنیای مادی به عنوان اصول این مکتب معرفی می شود.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت با بیان اینکه اعتقادات ما مبنی بر جهان بینی مورد نظر ما موجب ایجاد سبک زندگی ما می شود، گفت: سبک زندگی اسلامی در واقع یعنی برخورداری از حیات طیبه که تجلی آن در آداب توحیدی و الهی شکل می گیرد.
خدا دوست با اشاره به جایگاه حیات طیبه بیان داشت: قطعاً به حیات طیبه دست پیدا نخواهیم کرد؛ مگر اینکه یک سلوک ایمانی و توحیدی را در زندگی خود ایجاد و برای رسیدن به این سلوک ما نیاز به سلامتی جسم و روح داریم.
سلامتی روح بر سلامتی جسم دارای اولویت است
وی با بیان اینکه تعریف سازمان بهداشت جهانی در خصوص سلامت تعریفی مادی است، بیان کرد: در تعریف سازمان بهداشت جهانی بخوبی جهان بینی مادی در کنار رفاه جسمی و روانی دیده می شود که البته جدیداً به دلیل خلاء موجود در نگاه معنوی کلمه معنویت را به این تعریف چسبانده اند.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت ادامه داد: هویت انسان در مکاتب مادی، هویتی فارغ از بعد معنوی و روحانی است به شکلی که حتی در تدابیر و نگرش های دانشمندان مادی گرا می توان فهمید که آنها به باور معنوی نرسیده اند.
خدا دوست با اشاره به اینکه بدون وجود بعد معنوی نمی توان جسمی سالم داشت، افزود: در بعد معنوی نگاه اسلامی به سلامت نمی شود انسان گناه بکند و سلامت باشد. در این نگاه کسی که زخم معده می گیرد احتمالاً یا حسود است و یا دروغ می گوید و این نشان می دهد اخلاق و آداب در طبیعت انسان اثر و نتیجه متقابل دارد.
در طب سنتی و نگاه الهی به سلامت جسم موکل به مسائل بدن خداوند است
وی با اشاره به اینکه در طب سنتی حکما و علما بر این باورند که یک سامانه هوشمند بدون اراده فرد انسان را کنترل می کند، خاطرنشان کرد: در طب سنتی فلاسفه و حکما معتقدند طبیعت مدبره که مصالح انسان را تنها به اراده خداوند می داند در نهان انسان قرار داده شده است و براساس این طبیعت هر اتفاقی که در وجود انسان شکل می گیرد براساس اراده مطلق خداوند است.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت بیان داشت: چنین انسانی که دارای این اعتقاد والا می باشد نگاه و نگرش به برخوردها، درمان ها و در کل به زندگی متفاوت خواهد شد و اینجاست که شفا از نظر انسان تنها به دست خداوند صورت می گیرد.
خدادوست با بیان اینکه براساس این نگرش طبیبان تنها خادمان طبیعت هستند، افزود: آنگاه که براساس روایات به این نگرش برسیم که اراده خداوند بر تمام اراده ها تسلط دارد براساس نظریه بقراط طبیبان را تنها خادم طبیعت خواهیم دانست نه چیزی بیش از آن و نه کمتر.
وی در پایان با بیان اینکه آنگاه که انسان عروج خداوندی را در رفتار علمی خود ببیند تغییر می کند، بیان داشت: ابوعلی سینا در سن 16 سالگی می گوید: علم پزشکی را آموخته ام و بسیار راحت بود؛ اما در ابتدا کتاب شفا را براساس الهیات و طبیعات می نویسد و سپس سراغ کتاب قانون می رود، این یعنی همان حفظ عبودیت و بندگی که الهیات را بر قوانین ساخته شده به دست بشر برتر می داند.