به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش از ظهر امروز در نخستین همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین که در سالن همایش های شهرداری قم برگزار شد، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی انقلابی است که باید مانند اصل پیروزی انقلاب اسلامی از قم نشأت بگیرد.
وی بیان داشت: امروز نگاه بسیار خوبی در جامعه نسبت به اقتصاد مقاومتی بوجود آمده است، حوزه علمیه نیز نگاه مطلوبی به این امر دارد، باید از این ظرفیتی که بوجود آمده به نحو مطلوب استفاده کرد و به این دغدغه رهبر انقلاب جامه عمل پوشاند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: اقتصاد امروز کشور در شأن انقلاب و ملت ایران نیست، تنها مفاسد اقتصادی حیثیت کشور را خدشه دار نکرده بلکه باید از این نوع اقتصاد بیرون بیاییم و در جریان اقتصاد تحولی اساسی صورت گیرد.
نگذاریم بازار جهانی برای اقتصاد ما تعیین تکلیف کند
رضایی عنوان داشت: اقتصاد مقاومتی نقشه تبدیل اقتصاد کنونی به اقتصاد آرمانی ، فعال، پویا و پایدار است و به این معناست که در برابر فشارهای بین المللی تحمل داشته باشیم، باید در بعد اقتصادی و سیاسی مقاوم عمل کنیم و نگذاریم بازارهای جهانی برای ما تعیین تکلیف کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: برای این که به اقتصادی در شأن ملت ایران برسیم چاره ای نداریم که از این اقتصاد عبور کرده و فاصله بگیریم، اقتصاد مقاومتی ما را از بحران های اقتصادی که در غرب و جهان رخ می دهد حفظ می کند.
وی با اشاره به این که تحریم های اقتصادی به عنوان یک اقدام سیاسی ما متوقف نکرد، تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی هم توسعه پایدار و مصونیت در برابر شوک های اقتصادی است، البته باید بدانیم وضعیت فعلی کاملا آسیب پذیر است و باید برای عبور از آن با احتیاط عمل کنیم.
اقتصاد دولتی آسیب پذیر است
رضایی ابراز داشت: غرب انتظار داشت ما در همان سال اول تحریم دچار مشکل جدی شویم، عدم تحقق اندیشه آن ها در مورد اقتصاد ایران مانند یک معجزه است، البته این را نباید نادیده بگیریم که اقتصاد دولتی ما آسیب پذیر است و نیازمند این هستیم که اقتصاد کاملا مردمی شود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: اقتصاد اسلامی اقتصاد سرمایه داری و دولتی نیست، اقتصاد اسلامی مردم محور است، به این امر اعتقاد دارد که در بین مردم سرمایه، اعتماد، تعامل و رقابت وجود دارد و این موارد در عرصه اقتصاد بسیار سازنده و موفق است.
وی با تاکید بر این که اگر مردم وارد صحنه اقتصاد شوند دیگر هیچ نیازی به خارج از کشور نداریم، افزود: انتظار ما از حوزه های علمیه، علما و مراجع عظام تقلید این است که اقتصاد مقاومتی را از نظر فقهی و از منظر دین برای جامعه تبیین کنند.
فساد مانند موریانه در اقتصاد کشور وجود دارد
رضایی اظهار داشت: فساد مانند موریانه در اقتصاد کشور ما وجود دارد، همین مسئله موجب شده اقتصاد جهادی محقق نشود و به هیچ وجه برازنده نظام اسلامی نیست.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: متاسفانه هنوز اقتصاد کشور بر پایه نفت استوار است، این موضوع آسیب پذیری اقتصاد را دو چندان می کند، کشور به غیر از نفت و گاز مزیت هایی بسیاری دارد که هنوز به فعلیت نرسیده است.
وی با تاکید بر این که اقتصاد باید از حالت مصرفی خارج شده و به سمت تولید برود، گفت: در بخش تولید ضعف داریم، اقتصاد ما هنوز سنتی است، کشاورزی سنتی دیگر جواب نمی دهد، باید از این وضعیت خارج شویم و اقتصاد دانش بنیان را محقق کنیم.
رضایی در بخش دیگری از سخنان خود به رابطه دین و اقتصاد اشاره کرد و ابراز داشت: اگر معنی زهد این است که از دنیا فاصله بگیریم تولید راه نمی افتد، پرهیز از دنیا طلبی با فعالیت اقتصادی و تامین نیازهایی که در این زمینه موجود است، منافاتی ندارد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان عنوان داشت: اقتصاد مقاومتی پشتوانه مبارزه سیاسی ما با استکبار جهانی است و انتظار داریم مراجع تقلید، علما و حوزویان یاری گر نظام در عرصه انقلاب اقتصادی باشند.